Bir dönem tanesi 90 bin dolara satılıyordu: Balkonda gergedan böceği buldu

Bursa'da yaşayan 15 yaşındaki Mustafa Uysal evinin balkonunda, büyük gövdeleri ve boynuzlarıyla dikkat çeken gergedan böceği buldu. Bir dönem tanesinin 90 bin dolara satıldığı iddia edilen böceğin çok değerli olduğunu belirten Uysal, "Bu böceği evimde besleyeceğim" dedi. Ağırlığının 850 katını taşıyabilen gergedan böceklerine çok nadir rastlanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 09.06.2020 15:50 GÜNCELLEME 09.06.2020 15:53 GÜNCEL
Bir dönem tanesi 90 bin dolara satılıyordu: Balkonda gergedan böceği buldu
Bir dönem tanesi 90 bin dolara satılıyordu: Balkonda gergedan böceği buldu

Diğer böcek türlerine göre devasa büyüklüğü, uzun boynuzları ile dikkat çeken gergedan böcekleri, bir dönem haberlere sıkça konu oluyordu. Gergedana benzerliğiyle ilgi çeken böceklerin ticareti de yapılıyor. Bir böceğin fiyatı 90 bin dolara kadar çıkabiliyordu.  

 

 

Bursa'da yaşayan 15 yaşındaki Mustafa Uysal, evinin balkonunda gergedan böceği buldu. Bu türün çok meşhur olduğunu belirten Uysal, böceği evinde besleyeceğini söyledi. 

Boyutuyla dikkat çeken böceği kavanoza koyan Uysal, "Balkona oturmak için çıktığımda böceği fark ettim. İnternetten araştırdığımda bu böceğin oldukça meşhur bir tür olan gergedan böceği olduğunu öğrendim. Bu böceği evimde besleyeceğim" diye konuştu. 

 

 

90 BİN DOLAR DEĞERİNDE DENMİŞTİ

2015 yılının Haziran ve Temmuz aylarında Türkiye gergedan böceğini konuşmuştu. Çıkan haberler sonrası bazı vatandaşlar, böceği aramaya koyulmuştu. Ancak daha sonra, koruma altında olan gergedan böceğinin satışı yasaklandı. 

Öte yandan o dönem uzmanlar yaptıkları açıklamalarda, bu böceklerin evlerde bakılmasının ekolojik dengeye verdiği zarara vurgu yaparak, "Bu şekilde yakalanırsa nesli tükenecektir" demişti. 

AĞIRLIĞININ 850 KATINI TAŞIYABİLİYOR

Gergedan böceği, Antarktika dışında her kıtada rastlanılan bir böcek olarak biliniyor.  Latince adı 'Oryctes Nasicornis' olan böcek, kabuğunda bulunan keratin maddesi nedeniyle kimya, kozmetik ve ilaç sanayisinde de kullanılıyor.

Yaprak, çöp ve bitkilerin altına sığınarak yaşamını sürdüren bu böcek türünün mali değeri ise böceğin büyüklüğüne göre değişiyor.

Ağırlığının 850 katına kadar taşıma kapasitesi bulunduğundan, koleksiyoncular tarafından da rağbet görüyor. Türkiye'de pazarı bulunmayan böceğin aynı zamanda yurt dışına çıkarılması yasaklandı.

KAYNAK : DHA , Haber7
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    Simdinyoldayim yanima iki tane dustu
    Cevapla
  • serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    geceleyin bizim oralarda çıkarlar yaz vakti, hatta kapışırlarken bile gördüm, boyları hallice olduğu için bahçede bir şey var zannedersiniz. bir de bu boyda kahverengi uçan bir şey var tos tos böceği diyoruz çıkarttığı sesten dolayı, o da çok havalı hemde benekli
    Cevapla
  • birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    fazla uğraşma korona biter borona başlar. bırak kendi hayatını özgürce yaşasın.
    Cevapla
  • TuncTunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Pirzola köfte ye$il salata ile besle $i$manlasin fiyati artar.
    Cevapla
  • serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    chp den bile daha çok faydası varmış..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR