Kayyum atanan şehirlere yeni vali atandı

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı Valiler Kararnamesi'ne göre, kayyum atanan Siirt, Diyarbakır ve Mardin'in yeni valileri belli oldu. Kararnameye göre Adana Valisi Mahmut Demirtaş Mardin Valisi olarak atanırken, Antalya Valisi Münir Karaloğlu Diyarbakır Valisi oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 10.06.2020 04:22 GÜNCELLEME 10.06.2020 04:27 GÜNCEL
Kayyum atanan şehirlere yeni vali atandı
Kayyum atanan şehirlere yeni vali atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi'ne göre terör örgütü PKK'lı kişileri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde işe alan Selçuk Mızraklı'nın yerine atanan Hasan Basri Güzeloğlu Mülkiyet Başmüfettişi olarak görevlendirilirken Diyarbakır Valiliği'ne Münir Karaoğlu getirildi. Ayrıca yine geçmişte kayyum atamaları yapılan Siirt ve Mardin valiliklerde de değişim yaşandı. Siirt Valiliği'ne Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Osman Hacıbektaşoğlu atanırken, Mardin Valiliği'ne ise Adana Valisi Mahmut Demirtaş atandı.

DİYARBAKIR'A YENİ ATAMA

2019 yılında terör örgütü ile bağlantısı olan kişileri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne doldurarak belediyeyi adeta bir PKK yuvası haline getiren eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'nın görevden alınmasının ardından Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu belediye başkan vekilliğine atanmıştı. Yayınlanan son kararname ile birlikte Güzeloğlu Mülkiyet Başmüfettişliğine atanırken, Diyarbakır'a Antalya Valisi Münir Karaloğlu atandı.

 

 

SİİRT'E KAYYUM SONRASI YENİ VALİ

Hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütüne üye olmak, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçlarından soruşturma açılan Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık'ın yerine İçişleri Bakanlığı’nca yapılan kayyum Siirt Belediye Başkanvekilliği’ne Siirt Valisi Ali Fuat Atik getirilmişti. Açıklanan yeni kararname ile birlikte Bilgi İşlem Daire Başkanlığı yapan Osman Hacıbektaşoğlu Siirt Valiliği'ne atandı.

KAYYUM VALİSİ MARDİN'DE DE DEĞİŞTİ

HDP'li eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün, belediye bünyesinde çalışan birçok şirketin yönetimine PKK bağlantılı kişileri getirmesinin ve HDP'li olmayan çalışanların işlerine son vermesinin ardından kayyum ataması sonrasında göreve getirilen Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın yerine Adana valisi Mahmut Demirtaş atandı.

KAYNAK : yeni şafak
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Göktürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunun müslüman ve demokratlık işi yok.soz konusu vatansa gerisi teferruattir.vatana ihanet edenleri asacaksin olcak bitecek.
    Cevapla
  • Çiçek. 3 yıl önce Şikayet Et
    Chpnin başındaki zatı ülkeyi sürekli korku ve endişeye sürüklemekten hep darbeyle korkutan CHP hdp ve pkk ileiş birligi içinde olan her kez hakkında soruşturma başlatılması parti parti olmaktan çıkmış Terörist destekçisine dönmüş ülkeyi bölmek parçalamak halkı aç perişan korku içinde yaşatmak bence istedikleri bu partiler kapatılmalı Erbakan hocamız bunlardan bence 1000 kat iyiydi Allah korkusu vardı ve ülkesini seviyordu bunlar hain bence
    Cevapla
  • Oz vanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Van valisinide degisin başkanım lutfennnnn
    Cevapla
  • Hakan türkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sonra da deyin Biz müslümaniz Biz Demokratiz Biz hukuk devletiyiz Demi hahah
    Cevapla
  • sivaslı Atilla 3 yıl önce Şikayet Et
    ne olmasını istiyordun gardaş..
    Cevapla
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Sonrada de biz hdpliyiz MarksistizLeninistiz Müslümanız de hu hu hu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR