Can Dündar'ın villasındaki kaçak bölümlerin yıkımında 7'nci gün

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, firari gazeteci Can Dündar'ın villasının kaçak olan bölümlerinin yıkımında sona gelindi. Pergola, sundurma ve çardağın yıkımı tamamlanırken, bugün havuzun, yarın ise bahçe duvarının ardından yıkımın tamamlanacağı öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.06.2020 16:51 GÜNCELLEME 10.06.2020 16:54 GÜNCEL
Can Dündar'ın villasındaki kaçak bölümlerin yıkımında 7'nci gün
Can Dündar'ın villasındaki kaçak bölümlerin yıkımında 7'nci gün

Kumbahçe Mahallesi'ndeki Can- Dilek Dündar çiftinin villasında dün ara verilen yıkım işlemlerine bugün de devam edildi. Bodrum Orman İşletme Müdürlüğü'nce 1184 ada ve 4'üncü paftada bulunan, 5 milyon lira değerindeki 376 metrekarelik deniz manzaralı villanın bahçe duvarının, ormanlık alanı işgal ettiği, 27 metrekarelik orman arazisinin bahçeye katıldığı tespit edildi. Orman mühendislerinin gerçekleştirdiği harita ölçümleri sonucu belirlenen işgal, suç zabıt tutanağı altına alındı. Villanın 188 metrekarelik kısmının ise hazine arazisi içinde yer alması nedeniyle Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü'ne ihbarname gönderildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nce yapılan inceleme sonrası hazırlanan tutanaktaki tespitlerde şöyle denildi:

 

"Ruhsata aykırı olarak 27 metrekare orman alanı işgal edilmiş. Orman arazisi duvarla çevrilip, villaya katılmış. Villaya kaçak eklenti olarak yine orman alanı içine havuz yapılmış. Villanın 188 metrekarelik kısmı ise maliye hazinesi arazisi içerisinde kalmaktadır."

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılırken, villanın bazı bölümlerinin kaçak olduğunun ortaya çıkması üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce, yapılan incelemeler sonucu Can- Dilek Dündar çiftine, işgal ettikleri 188 metrekarelik Hazine arazisini 15 günde tahliye etmeleri için 28 Mayıs'ta ihbarname gönderildi. İstanbul'daki adresine gönderilen ihbarnamede 11 Haziran'a kadar arazinin tahliye edilmemesi halinde, işgal edilen alana yapılan havuz, bahçe duvarı, sundurma ve çardağın yıkılacağı bildirildi. Yıkım sırasında eşyaların zarar görmemesi için de villanın tahliyesi istendi.

 

Dündar çiftine 148 bin 144 lira ecrimisil cezası kesildiği de öğrenildi. Dündar'ın işgal ettiği 188 metrekarelik kısma havuz ve bahçe yaptığı, alanın, imar planına göre ise kısmen yol, kısmen park, kısmen de 3'üncü derece arkeolojik SİT alanı olduğu ortaya çıktı. Can Dündar'ın, araziyi 2009 yılından beri işgal ettiği bildirildi.

Dündar, tebligatın ardından villasına yıkım için 4 Haziran'da 2 işçi gönderdi. Yıkıma, pergolaların ahşap kısımlarının kesilmesiyle başlandı. Pergolalar, teras ile çardaktaki yıkım işlemleri bitirildi. Havuzun bugün, yarın da bahçe duvarının ardından yıkımın tamamlanacağı öğrenildi.

YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • Ferhat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainin kaçak yapısını hemen yıkılması ve Türkiye'deki mal varlığının hazineye devredilmesi gerek
    Cevapla
  • Doğruluk 3 yıl önce Şikayet Et
    Yıkmak için ayrı bir zahmet ve zaman kaybı yapmaktan ve ayrıca yıkarken doğaya tekrar zarar vermekten ziyade el konularak devlet için ayrı bir hizmet binası olarak kullanılması daha doğru olur
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlar bu villalara nasıl sahip oluyor. ?
    Cevapla
  • TAHİR 3 yıl önce Şikayet Et
    İğne ile yıkımı gerçekleştiğinden biraz zaman alıyor tabi ki....
    Cevapla
  • Fuzul 3 yıl önce Şikayet Et
    uğur dündar içeride olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR