Areda Survey'den çarpıcı anket: Yüzde 73.1'den, yüzde 83,9'a yükseldi

Araştırma Şirketi Areda Survey, 2 – 5 Haziran 2020 tarihleri arasında 2 bin 414 kişi ile Türkiye gündem araştırması yaptı. Sonuçları ilk kez Haber7.com'da yayınlanan araştırmada Sağlık Bakanlığı'nı koronavirüs sürecinde başarılı bulanların oranı yüzde 83,9 olarak çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.06.2020 09:08 GÜNCELLEME 12.06.2020 11:05 GÜNCEL
Areda Survey'den çarpıcı anket: Yüzde 73.1'den, yüzde 83,9'a yükseldi
Areda Survey'den çarpıcı anket: Yüzde 73.1'den, yüzde 83,9'a yükseldi

Araştırmada katılımcılara, "Koronavirüs salgın sürecini hangi ülkede geçirmek isterdiniz? 1 Haziran’da Türkiye’de yeni normalleşme sürecine girilmesine rağmen 18 yaş altı ve 65 üstü kişiler için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının devam etmesi kararını doğru buluyor musunuz? Sizce yeni normalleşme sürecinin en riskli adımı hangisidir? Sağlık Bakanlığı’nın, koronavirüs salgını ile ilgili süreç yönetimini başarılı buluyor musunuz?" gibi sorular soruldu.

 

HALKIN SAĞLIK BAKANLIĞI'NA GÜVENİ TAM

Araştırma sonucunda Sağlık Bakanlığı’nın, koronavirüs salgını ile ilgili süreç yönetimini başarılı buluyor musunuz? sorusuna 16 Martta katılımcıların yüzde 73.1'i Sağlık Bakanlığı'nı başarılı bulduğunu söylerken, 5 Haziran'da bu oran yüzde 83,9'a çıkıyor.

 

KORONAVİRÜS SÜRECİNİ HANGİ ÜLKEDE GEÇİRMEK İSTERDİNİZ?

Koronavirüs salgın sürecini hangi ülkede geçirmek isterdiniz? Sorusuna katılımcıların yüzde 80,2'si Türkiye'de geçirmekten memnunum yanıtını verdi. 

YENİ NORMALLEŞME SÜRECİNİN EN RİSKLİ ADIMI HANGİSİDİR?

Sizce yeni normalleşme sürecinin en riskli adımı hangisidir? sorusuna katılımcıların yüzde 61'i Restoran, kafe, pastane, çay bahçeleri, yüzme havuzu ve kaplıca vb. işletmelerin açılması yanıtını verdi. İkinci sırada ise yüzde 51,4 oranla Turizm tesislerinin açılması yer aldı. Avm'lerin açılmasını riskli adım olarak görenlerin oranı ise sadece yüzde 1,6'da kaldı.

TÜRKİYE'DEKİ KORONAVİRÜS SALGINI SÜREÇ YÖNETİMİNİ BAŞARILI BULUYOR MUSUNUZ?

Türkiye’deki, koronavirüs salgını ile ilgili süreç yönetimini başarılı buluyor musunuz? Sorusuna 6 Nisan'da katılımcıların yüzde 57,2'i "başarılı buluyorum" yanıtını verirken, 5 Haziranda bu oran yüzde 72,2'ye çıkıyor.

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • ÖZLÜK HAKKI 3 yıl önce Şikayet Et
    evet sayın bakanımızı gayet başarılı buluyoruz birde yardımcı sağlıkçıların özlük hakklarında da yapacağı iyilikleri yaparak görürsek artık 100/100 olur güzen bizleride bu süreçte yok saymayın lütfen tşk ederim...
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin yüzde 10a yakını dinsizdir zaten, bu milletten değildir, iç düşmandır. Hıristiyanı yahudiyi bu kefeye koymuyorum, onlar dahi dünyevi menfaat için bu vatana hizmet edebilir, ama bu hainler her daim düşmandır.
    Cevapla
  • Cumhur 3 yıl önce Şikayet Et
    Esas başarı Cumhurbaşkanımızın lütfen
    Cevapla
  • burak 3 yıl önce Şikayet Et
    bu küba ingiltere ve norveç diyen mallar derhal tespit edilip kargo uçağıyla postalanmalı ve vartandaşlığı iptal edilmeli keşke yapılsa
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim tabi buluyoruz bulmayan kim tabi ki zafer olarak nitelenen bu salgını ak parti üzerinden olduğunu bilen kişiler kesin zihniyetini devreye sokup beğenmemişlerdir bu beyin zihniyet geri ve gezi zekalılardan başka kimse olamaz oda kıskançlıklarından dır ama sağlıkta da en önde giden kişiler bunlar nankör çok önemli olan şeref namus vijdan gerisi tefurruat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR