Eski Bilecik'te tarihin izleri

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum İstanbul ve çevresindeki şehirlerin önemli bölgelerini gezecek. Dünyayı Geziyorum bu hafta her köşesinde derin bir tarihe ev sahipliği yapan Bilecik’ten evlere konuk oluyor.

ABONE OL
GİRİŞ 12.06.2020 22:37 GÜNCELLEME 12.06.2020 22:37 GÜNCEL
Eski Bilecik'te tarihin izleri
Eski Bilecik'te tarihin izleri

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum İstanbul ve çevre illerde yer alan önemli noktalardan izleyici karşısına çıkacak. Dünyayı Geziyorum ekibi bu hafta tarih ve doğanın harmanlandığı Bilecik’ten renkli görüntülerle ekrandaki yerini alıyor.



Dünyayı Geziyorum ekibi ilk olarak Pazaryeri ilçesinin meşhur tabiat parkına gitti. Doğayla baş başa kalmak isteyenlerin uğrak noktası olan parkta gezen Özlem Tunca manzara karşısında hayranlığını gizleyemedi. Özlem Tunca bölge rehberinden muhteşem doğaya dair bilgi aldı. Dünyayı Geziyorum ekibinin bir sonraki durağı çömlekleriyle meşhur Kınık köyü oldu. Yılların çömlekçisi Salim Usta ile birlikte tezgah başına geçen Özlem Tunca, çömlek yapımının püf noktalarını yerinde öğrendi.

 

Eski Bilecik’te Osmanlı padişahlarının tarih şeridi olduğunu duyan Dünyayı Geziyorum ekibi soluğu burada aldı. Osman Gazi’den Sultan Vahdettin’e kadar tüm padişahların hayatlarını dinleyen Özlem Tunca duyduklarından çok etkilendi.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR