Dava ve icra işlemleri yeniden başlıyor

Koronavirüs salgınının ardından alınan tedbirler kapsamında yargılama faaliyetlerini verilen ara sona eriyor. Pazartesi gününden itibaren yargıda 2 aydır durdurulan tüm süreler yeniden işlemeye başlayacak. Dava açma, başvuru, şikayet, itiraz ve icra ve iflas işlemleri ile duruşmalar 2 aylık aranın ardından yeniden start alacak

ABONE OL
GİRİŞ 13.06.2020 18:49 GÜNCELLEME 13.06.2020 18:49 GÜNCEL
Dava ve icra işlemleri yeniden başlıyor
Dava ve icra işlemleri yeniden başlıyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yargılamalarla ilgili süreler, Resmi Gazete’de 30 Nisan’da yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 15 haziran 2020’ye kadar ertelenmişti. Cumhurbaşkanı kararı ile dava açma, icra takibi başlatma, başvuru, şikâyet, itiraz, ihtar, bildirim, ibraz ve zamanaşımı süreleri, hak düşürücü süreler ve zorunlu idari başvuru süreleri gibi tüm süreler durdurulmuştu.

 

İCRA İFLAS İŞLEMLERİ DE ERTELENMİŞTİ

Karar ile hâkim tarafından tayin edilen tüm süreler ile alternatif çözüm yöntemleri ve icra ve iflas kanunu ile takip hukukuna ilişkin diğer kanunlarda belirlenen süreler de 15 Haziran’a kadar durduruldu. Cumhurbaşkanı kararına paralel olarak HSK Genel Kurulu tutuklu ve acil işler, dava zaman aşımı yakın işler ile ivedi sayılacak diğer iş ve işlemler haricindeki davaları 15 Haziran'a kadar erteledi.

 

ADLİYELER TAM KAPASİTE MESAİYE BAŞLIYOR

Yeni bir uzatma kararı alınmadı. Bu nedenle adliyeler 16 Haziran salı günü tam kapasite çalışmak üzere kapılarını açıyor. Dava açma, başvuru, şikayet, itiraz ve icra ve iflas işlemleri ile duruşmalar 2 aylık aranın ardından yeniden başlayacak. Duruşmalara verilen ara da sona erecek. 2 aylık ara ve pandemi sürecinde yaşanan iş uyuşmazlıkları nedeniyle adliyelerin iş yükünün hayli artabileceği ifade ediliyor.

YORUMLAR 4
  • arslan 3 yıl önce Şikayet Et
    esnafa icralar durdurulmalı.süre tanımalı.devlet destek vermeli
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    icralar durmalı kesinlikle
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    işyerimiz hala kapalı kredilerimi 4aydır ödeme yapamıyorum avukatlar haziran 1den itibaren aramaya başladı böyle iş olmaz birçok kişinin canı yancak Bu durumda olan kişiler avukatlar a kesinlikle imza vermeyin gönderin gitsin. devletimiz bankaları değil vatandaşı düşünmeli ve icralar durdurulmalı
    Cevapla
  • Vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    milletin ceki senedi 4 aydır yaziliyor simdi avukatlari salın bizim başımıza hayırlısı bakalım icralar derhal durmalı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR