2 PKK'lının öldürüldüğü operasyonda 10 bin kök Hint keneviri de bulundu

Hakkari, Van ve Şırnak üçgeninde bulunan Feraşin Yaylası'nda düzenlenen ve 2 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyonda teröristlere ait 10 bin kök Hint keneviri, silah, mühimmat, el bombaları ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. 2 teröristin öldürüldü operasyonda SİHA'da kullanılan bombanın üzerinde "Jandarma'nın 181. yılında Faraşin'e özel!" yazısı dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 14.06.2020 18:23 GÜNCELLEME 14.06.2020 18:23 GÜNCEL
2 PKK'lının  öldürüldüğü operasyonda 10 bin kök Hint keneviri de bulundu
2 PKK'lının öldürüldüğü operasyonda 10 bin kök Hint keneviri de bulundu

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hakkari, Şırnak ve Van üçgeninde bulunan Pınarca köyü ve Feraşin Yaylası'nda, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenledi. Hava destekli operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi.

 

Teröristlere hareket alanı bırakmayan jandarma birlikleri, bölgede arazi arama-tarama faaliyeti yaptı. Yapılan aramada,  PKK/KCK bölücü terör örgütüne ait finansman kaynağı olarak kullanılmak üzere yetiştirilen 3 milyon değerinde yaklaşık 10 bin kök hint keneviri,  2 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği,  9 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 4 el bombası, 2 el dürbünü,  2 termal şemsiye, 1 aksiyon kamerası, 1 termal kamera, 1 lazer metre, 2 sırt çantası, çok miktarda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirdi. Bölgedeki hava destekli operasyonlar ise sürüyor.

 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 1
  • Pamir Reis 3 yıl önce Şikayet Et
    hakkarinin vanın yarısından fazlası kenevir bu habere şaşırmak gereksiz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR