Rus uçaklarına karşı F-16'lara yükledik! Dikkat çeken detay...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Akdeniz'de gerçekleştirdiği tatbikatta, F-16 savaş uçaklarının havadan havaya atılan füzelerle donatılması dikkati çekti. Rusya'nın, Suriye'den Libya'ya savaş uçakları intikal ettirdiği iddiaları gündemde sıcaklığını korurken, “hava-hava” füzelerinin kullanılmasının buna yönelik bir mesaj olduğu yorumları yapıldı. Pençe-Kartal Operasyonu'na da HİK ile tanker uçakları da katıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.06.2020 09:52 GÜNCELLEME 15.06.2020 17:08 GÜNCEL
Rus uçaklarına karşı F-16'lara yükledik! Dikkat çeken detay...
Rus uçaklarına karşı F-16'lara yükledik! Dikkat çeken detay...

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Libya için kararlık mesajı verdiği Akdeniz’deki açık deniz eğitimi, 2 bin kilometrelik rotada 8 saat sürdü.

 

 

Göreve, 17 uçak ile sekiz fırkateyn ve korvet katıldı. Eğitime, “Barış Kartalı” olarak bilinen E-7T havadan erken uyarı ve kontrol uçağı (HİK) da katıldı.

11 Haziran’da gerçekleştirilen eğitime katılan F-16 savaş uçaklarının tam savaş yüküyle donatıldığı görülürken, F-16’larda hava-hava füzesinin bulunması ise dikkati çekti.

 

 

F-16 savaş uçaklarında, AIM-120 AMRAAM Görüş Ötesi Hava Hava Füzesi ve AIM-9 Sidewinder Görüş İçi Hava Hava Füzesinin yüklü olduğu görüldü.

Söz konusu füzeler yalnızca, hava kuvvetleri tarafından havadan gelebilecek tehditlere karşı kullanılıyor.

Rusya’nın Suriye’den Libya’ya Mig-29 ve SU-24 savaş uçakları intikal ettirdiği iddiaları gündemde sıcaklığını koruyor.

Milliyet'ten Seyfettin Ersöz'ün haberine göre, Eğitimde “hava-hava” füzelerinin kullanılması da buna yönelik bir mesaj olarak yorumlandı.

TSK, İdlib’deki Bahar Kalkanı Harekâtı’nda Suriye Rejimi’ne ait Rus menşeli iki SU-24 savaş uçağını ve L-39 tipi savaş uçağını da “hava-hava” füzesiyle vurmuştu.

F-16 savaş uçağının pilotu, düşman radarlarına tespit edilmemek için kendi radarını kapatmıştı.

HİK uçağından gelen radar görüntüsünü kullanarak SU-24 savaş uçaklarına fark edilmeden, iki uçağı havadan havaya atılan füzeyle imha etmişti. 

YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • Filozof 3 yıl önce Şikayet Et
    Hemen SÜRÜ İHALAR İle RUS Uçaklarını Kalkmadan önce vurabiliriz ...
    Cevapla
  • DELİ DUMRUL 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu olaya bak, ege adaları yunanın olunca L şeklinde bir yol haritası çiziyoruz. Geçmişte kim bu adaları teslim etmiş hayret! Yine de eze geçeriz.
    Cevapla
  • Mucahid 3 yıl önce Şikayet Et
    Haydi yiğitler hedef kızıl elma ezin kefereleri.
    Cevapla
  • selam 3 yıl önce Şikayet Et
    bizi akdenizde sıkıştıranlar abd nin çocukları istibarat uyumamalı rusyayla çatışmamalıyız bekamız için çok önemli eger batılılar kendi aralarında osmanlıyı paylaşabilselerdi osmanlı ikiyüzyıl önce çökerdi bizim her daim alternatif dostlarımız olmalı
    Cevapla
  • Muaz 3 yıl önce Şikayet Et
    İnananların tek dostu Allah ve Resulü
    Cevapla
  • selam 3 yıl önce Şikayet Et
    siside diger arab devletleride abdye ramen işyapmazlar rusya hafterin yanındaysa sisinin hafterle olmasının sebebi olmalı bunlar türkiyeyle rusyayı libyada kapıştırmasınlar libyada zayıflamış türkiye yi düşünmek bile istemiyorum enver paşanın bir sözü var turan yapacaktık viran olduk diye inşallah tuzaklara düşmeyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR