E-Devlet'ten öğrenmek yerine virüse davetiye! Adalet Saraylarında büyük tehlike

Koronavirüs tedbirleri amacıyla nöbet sistemi ile çalışan ve 16 Haziran itibariyle duruşmaların başladığı İstanbul Adalet Sarayı önünde korkunç bir kalabalık gözlemlendi. Haber7.com'un Adalet Sarayı'nın yetkili isimlerinden edindiği bilgilere göre; Kalabalığı oluşturanların birçoğu dava gününü öğrenmek maksadıyla geldi ancak bu bilgiler E-Devlet sistemi aracılığıyla da öğrenilebiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 16.06.2020 13:18 GÜNCELLEME 16.06.2020 13:18 GÜNCEL
E-Devlet'ten öğrenmek yerine virüse davetiye! Adalet Saraylarında büyük tehlike
E-Devlet'ten öğrenmek yerine virüse davetiye! Adalet Saraylarında büyük tehlike

Haber7 / Özgür Bayrak   Koronavirüs önlemleri için 15 Haziran tarihine kadar nöbet sistemi ile çalışan Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, bugün itibariyle yargısal süreçler ve duruşmalar başladı. Günün ilk ışıklarıyla birlikte bina önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar sosyal mesafe kurallarını da hiçe sayarak virüse davetiye çıkardı.

 

E-DEVLET'TEN ÖĞRENMEK YERİNE ADLİYE'YE AKIN ETTİLER

Haber7.com'un Adliye yetkililerinden edindiği bilgilere göre; birçok kişi sadece duruşma gününü öğrenmek için adliye önünde kuyruk oluşturdu. Yetkililer, tarih de dahil olmak üzere, duruşma ve davalarla ilgili birçok bilginin E-Devlet sistemi aracılığıyla öğrenebildiğini, sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak büyük bir kalabalık oluşturan vatandaşların sorumsuzluklarına son vermelerini istedi. 

 

(*örnek dosya) Dava tarihleri dahil olmak üzere birçok bilgi E-Devlet üzerinden öğrenilebiliyor

OTOPARKTA YÜZLERCE METRE KUYRUK OLUŞTU

Bugünden itibaren duruşmalara başlanan Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı önünde yüzlerce metre kuyruk oluştu. Adliyeye gelen kuyrukta uzun süre bekledikten sonra içeriye alındı. Adliyede işi olduğunu belgeleyemeyen kişiler içeriye alınmadı. İçeriye alınanların tamamının ateşi ölçüldü. Sosyal mesafe kuralına uymayan vatandaşlar sürekli olarak görevliler tarafından uyarıldı. Uyarı yazıları ve görevlilerin uyarılarına rağmen zaman zaman sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği gözlendi.

BURSA ADLİYESİNDE 14 KİŞİYE KORONAVİRÜS KARANTİNASI

Bursa Adliyesi'nde görevli zabıt katibinin koronavirüs testi pozitif çıkınca, kendisiyle temaslı 3 görevli daha karantinaya alındı. Dün 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü'nün testinin pozitif çıkması üzerine karantinaya alınan 10 kişi ile birlikte, adliyede karantinaya alınan görevli sayısı 14’e yükseldi.

BİRÇOK İLDE AYNI MANZARA

Ankara

Ankara Adliyesi önünde sabah saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında adliyede birçok önlem alındı. Bu kapsamda vatandaşlar, ateşleri ölçülerek içeriye alınırken, belgeleri de kontrol edildi. Maske ve siperlik takan görevlilerin kontrolleri sırasında adliye önünde uzun kuyruk oluştu. Sosyal mesafe kuralını gözeterek kuyruğa girenler, bir süre sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Bu sırada ayakta beklemekten yorulanlar, kaldırım duvarına ve banklara oturdu. Adliye önünde önlem alan polisler de kuyruktaki vatandaşları sık sık sosyal mesafeye uymaları konusunda uyardı. Vatandaşlar, kontrolleri yapılarak içeriye alındı.

Ankara Adliyesi

Diyarbakır

Koronavirüsle önlemleri kapsamında nöbet sistemiyle hizmet veren adliyeler, alınan kararla yeniden açıldı. 23 Mart’ta nöbet sistemine geçilmesinin ardından bugün normalleşme adımları kapsamında faaliyete geçen Diyarbakır Adalet Sarayı’nda önlemler de devam etti. Adalet Sarayı'na gelenler ateşleri ölçülerek, sosyal mesafe ve maske kuralına uygun olarak içeri alındı. Maske takmayanların ise adliyeye girmesine izin verilmedi. Görevlilerce, sık sık koronavirüs tedbirlerine uyulması konusunda uyarıda bulunuldu.

Antalya'da da aynı görüntü

Antalya Adalet Sarayı'nda bugün itibariyle yeni normalleşme adımları atıldı. Koronavirüs nedeniyle ara verilen duruşmaların yeniden görülmeye başlamasıyla birlikte, adliye önünde uzun kuyruklar oluştu. İçeri girme telaşı nedeniyle sosyal mesafe kuralına dikkat edilmediği görüldü. Güvenlik görevlileri ateş ölçüp ve maske ve evrak kontrolü yaptıktan sonra sırada bekleyenlerin adliyeye girmesine izin verdi.

İzmir

Koronavirüsle mücadele kapsamında bir süre nöbet sistemiyle çalıştıktan sonra dün itibariyle normal çalışma sistemine dönen İzmir Adalet Sarayı'nın kapısında, sabahın saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluştu. Maskesiz kişiler içeriye alınmazken, giriş yapanların ateşi ölçüldü. 38 derecenin üzerinde ateşi olanlar, geri çevrildi. Ayrıca adliyede işi olmayanlar da içeri alınmadı. Erken saatlerde başlayan kalabalık sebebiyle adliye kapısında her geçen saat yoğunluk arttı. Bazı vatandaşların sosyal mesafe kuralını hiçe saydığı gözlenirken, görevliler sosyal mesafe kuralına uyulması konusunda sıklıkla uyarıda bulundu.

 

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 53 TÜMÜ
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam virüsü bilmiyor e devleti nasıl bilsin. İşte bu yüzden temelden gelen eğitim olmalı.
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    saçmalık,kapı girişine dava günleri e devletten öğrenilecek,dava gününü öğrenmeye gelenler geri çevrilecektir diye bir yazı asılmıyormu. sonra adrese dava gününü belirten tebligat gönderilmiyormu.
    Cevapla
  • Candan 3 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm basit. O gün Davası olmayan kuyrukta tutulmasın ve adliyeye alınmasın. En pratik çözümü budur. O zaman ne kuyruk kalır ne de kalabalık. Hayatın mı önemli boş davanın tarihi mi?
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske mesafe temizlik uyalım.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Millet sadece dava gününü öğrenmeye gitmiyor akıllarına takılan soruları da sormaya gidiyor. Telefondan dosyalarla ilgili soru sorulabilecek hizmet olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR