İki liderden ortak karar: Erdoğan ve Bahçeli 2 Temmuz'u beklemeye başladı

Cumhur İttifakı liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli Külliye'de bir araya geldi. Yaklaşık 50 dakika süren zirvede, Irak’ın kuzeyindeki terör yuvalarına yönelik operasyon, Libya'da atılan adımlar ve Ayasofya'nın durumu masaya yatırıldı. İki lider, Danıştay'ın 2 Temmuz'da vereceği kararı beklediği ve çıkacak karara göre atılması gereken adımlar konusunda değerlendirmelerde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2020 08:41 GÜNCELLEME 18.06.2020 12:40 GÜNCEL
İki liderden ortak karar: Erdoğan ve Bahçeli 2 Temmuz'u beklemeye başladı
İki liderden ortak karar: Erdoğan ve Bahçeli 2 Temmuz'u beklemeye başladı

Cumhur İttifakı liderleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün Külliye’de yaklaşık 50 dakika süren zirvede bir araya geldi. Külliye’de son olarak 27 Şubat’ta buluşan iki liderin dünkü görüşmesinde gündem yoğundu.

 

 

PENÇE OPERASYONLARI

Görüşmede, Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen Pençe Kartal ve Pençe Kaplan Harekatları ile ilgili son gelişmeler değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sahadaki son durum hakkında Bahçeli’ye bilgi verdiği ve önümüzdeki süreçte atılacak stratejik adımları paylaştığı belirtildi. Bahçeli’nin ise "terör örgütleriyle olan mücadelede hükümete olan desteğinin her zaman devam edeceğini" belirttiği ifade edildi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli'yi Külliye'de ağırladı

LİBYA’DA ATILAN ADIMLAR

Görüşmede, masaya yatırılan bir diğer önemli konu ise Libya oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Libya’daki krize çözüm bulmak için yürütülen diplomatik çabalar konusunda Bahçeli’ye bilgi verdiği kaydedildi. Her iki lider, Türkiye’nin müdahalesi ile denklemin bozulduğu Libya sahasındaki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AYASOFYA’NIN DURUMU: 2 TEMMUZU BEKLEME KARARI

İki liderin görüşmesinde, Ayasofya’nın ibadete açılması da gündeme geldi. Liderlerin, Danıştay’ın 2 Temmuz’da vereceği karardan sonra atılması gereken adımlar konusunda değerlendirmelerde bulundukları kaydedildi.

KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ SON DURUM

Erdoğan ve Bahçeli’nin görüşmesinin bir başka konu başlığı ise koronavirüs oldu. Erdoğan’ın Bahçeli’yi salgın sürecinde nelerin hayata geçirildiği ve bundan sonra atılması gereken adımlar konusunda bilgilendirdiği belirtildi. Bahçeli’nin de hükümetin koronavirüsle vermiş olduğu mücadeleden dolayı teşekkürlerini ilettiği belirtildi.

BARO VE SİYASİ PARTİLER YASASI

Erdoğan ve Bahçeli, iç politikayla ilgili de önemli istişarelerde bulundu. Erdoğan’ın Bahçeli’ye baroların seçim sistemiyle ilgili yapılacak düzenlemeyle ilgili bilgi verdiği belirtildi. Bahçeli daha önce bu konuda yapılacak düzenlemeye MHP’nin destek vereceğini ifade etmişti.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ

Baro düzenlemesinin yanı sıra görüşmede, TBMM’de 12 Temmuz’da yapılacak başkanlık seçimin de Cumhur İttifakı adayının belirlenmesine ilişkin görüş alışverişi yapıldığı da öğrenildi. Siyasi Partiler ve Seçim Kanunları ile ilgili düzenlemenin de ele alındığı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli son olarak, 27 Mayıs’ta “Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürülen Yassıada’nın açılışında bir araya gelmişti.

KAYNAK : Yeni Şafak Gazetesi
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Danıştaydan Ayasofya için iyi bir karar çıkmaz hiç sanmıyorum. Millet cami olarak açılmasını istiyor ama kurumlar bunu yapmıyor
    Cevapla
  • Neco 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah işte görmek istediğimiz tablo. Birde Ayasofyayı açarlarsa var ya işte o zaman ikisi de tarihe altın harflerle geçerler.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofyada İlk Cuma Namazında yer yerinden oynayacak! Tarih yeniden yazılacak...Fatih Sultan Mehmet Han,ın Ruhu Şad olacak.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    2 Temmuzda Yargıtaydan(?) olumsuz bir karar çıkarsa derhal Referanduma Halk,a gidin!? Halk Ayasofya hakkında gereken Cevabı verir!.
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Sabirsizla bekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR