Uçak ve otobüs bileti olanlar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf mı?

LGS ve YKS'nin yapılacağı 20, 27 ve 28 Haziran tarihlerinde saatlerle sınırlı olacak sokağa çıkma kısıtlaması kararı alınırken şehirler arası toplu ulaşım araçlarıyla seyahat etmek için bilet almış olanlar ise kısıtlamadan muaf olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2020 17:25 GÜNCELLEME 18.06.2020 17:30 GÜNCEL
Uçak ve otobüs bileti olanlar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf mı?
Uçak ve otobüs bileti olanlar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf mı?

çişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeyle, ilkokul öğrencilerinin gireceği LGS ile üniversite adaylarının gireceği YKS'nin yapılacağı 20, 27 ve 28 Haziran tarihlerinde sınırlı olarak sokağa çıkma kısıtlaması uygulanırken bu tarihler için otobüs, uçak, tren, deniz otobüsü ile yolculuk yapmak için bilet alanların akıbeti de belli oldu.

 

KISITLAMADAN MUAFLAR

Söz konusu tarihlerde şehirler arası yolculuk yapmak için bileti olanlar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaklar. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgede karar şu şekilde yer aldı: "Şehirler arası toplu ulaşım araçlarından (uçak, otobüs, tren, vapur, feribot vs.) biletleme yapmış olanlar sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak."

AÇIK OLACAK İŞLETMELER

Bununla birlikte açık olacak işletmeler de şu şekilde belirtildi: "Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak gün ve saatlerde; ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ile tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri (vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın fırın, unlu mamul ruhsatlı iş yerleri, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ile tatlıcılara gidip gelebilecektir.)"

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Şevki 3 yıl önce Şikayet Et
    Tasilatlari nasil yapicaz
    Cevapla
  • hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    çeklerimizi nasıl deyeceğiz.
    Cevapla
  • Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Cumartesi günü sana çek ödeme muaf...seni izinli saydikkk..sen otur yerine pazartesi ödersin...
    Cevapla
  • ilginö 3 yıl önce Şikayet Et
    haftasonu çekmi ödüyorsun
    Cevapla
  • Cem 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaç yıldır sınav günleri sokak kısıtlamasının uygulanmasını istiyordum nihayet gerçek oldu. Yaz-Kış saat uygulamasının da insan psikolojisi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu düşünerek büyüklere yazmıştım 2016'da uygulamaya girdi. Müneccim miyim yoksa ne :)))
    Cevapla
  • Aytunç 3 yıl önce Şikayet Et
    Harikasın
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    mehmet, elbette var olumsuz sonuçları, avrupa artık bıraktı bu uygulamayı
    Cevapla
  • Kerim 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi cem kardeş sen sınava gireceksin ben neden evde kalıyorum alakam yok sınavla. Senin hakkın korunurken benim özgürlüğüm kısıtlanıyor
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaz kış saat uygulamasının nasıl bir olumsuz etkisi var?
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    yaw arkadas ben tatil yerlerini toplu piknik alanlarini 81 ilin hepsinde maske yasagi uygulansin millet mecbur işine gücüne gidenin esnaflarin ne sucu var vergi günleri ödemeler kiralar var yasaklanacaksa herkeze yasaklansin bu iş böyle olmazki
    Cevapla
  • Rasim 3 yıl önce Şikayet Et
    İki gün yapma o kadar öğrenci sınava giriyor sen ve senin gibiler ses yaparak kimsenin hakkıyla oynayamazsınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR