Ege’de Yunan eşkıyalığı: Mülteci botlarını timlerle hedef alıyorlar

Yunanistan’ın Ege Denizi’nde botları batırarak göçmenleri ölüme terk etmesi bir kez daha ifşa oldu. 26 sığınmacıya, 13 Mayıs’ta Sisam’a varmak üzereyken yüzleri maskeli Yunan bayrağı taşıyan grup tarafından ateş açıldı. Grup daha sonra botun motorunu tahrip etti ve botu kanca ile batırdı. Maskeli kişilerin Yunan sahil güvenlik görevlileri olduğu tespit edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.06.2020 07:52 GÜNCELLEME 19.06.2020 08:15 GÜNCEL
Ege’de Yunan eşkıyalığı: Mülteci botlarını timlerle hedef alıyorlar
Ege’de Yunan eşkıyalığı: Mülteci botlarını timlerle hedef alıyorlar

Ege Denizi'nde, Atina yönetiminin mültecileri hedef alan saldırılarına dair yeni bir kanıt sunuldu. Report Mainz, Lighthouse Reports ve Alman Der Spiegel'in ortak araştırmalarına dayandırdıkları haberde 13 Mayıs tarihinde Ege'de yaşanan bir olaya dair video görüntülerine de yer verildi. Görüntülerde Yunan sahil güvenlik gemisinin bir grup mülteciyi şişme bir cankurtan salıyla Türk karasularına doğru çektiği ve sığınmacıları açık denizde kaderlerine terk ettiği görülüyor. Spiegel haberinde sığınmacıların bu şekilde Türkiye'ye doğru itilmesinin uluslararası hukuka ve Avrupa Birliği Temel Haklar Bildirgesi'ne aykırı olduğuna dikkat çekti. Görüntüleri cep telefonuyla çeken ve salda bulunan sığınmacılardan Filistinli Amjad Naim olayın nasıl geliştiğini Spiegel’e anlattı.

 

 

ATEŞ AÇILDI VE BOT BATIRILDI

Naim’in de aralarında olduğu 26 kişilik sığınmacı grubu, 13 Mayıs günü botla Yunan karasularına doğru açıldı. Grup Sisam Adası’na neredeyse varmak üzere iken önce bir helikopter sesi duyuldu. Ardından yüzleri maskeli bir grup botla sığınmacı botuna yaklaştı. Yunan bayrağı taşıyan maskeli grup önce suya ateş açtı, ardından sığınmacı botunun motorunu tahrip etti ve botu bir kanca ile batırdı.

 

 

KADERLERİNE TERK ETTİLER

Sığınmacılar önce güverteye ardından da bir şişme cankurtaran platformuna alındı. Yuvarlak platform, 18 metrelik Panther tipi bir Yunan sahil güvenlik gemisi ile Türkiye kıyılarına doğru çekildi ve grup orada kaderine terk edildi. Geminin platformu nasıl çektiği Naim’in cep telefonuyla kaydettiği görüntülere yansıyor. Platformun çekilirken su aldığı da görülüyor.

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Halit Gür 2 yıl önce Şikayet Et
    Turizim pastasindaki dilimini büyütmeye çalışıyor.Savastan rant sağlamaya çalışan bir zihniyet.
    Cevapla
  • Hüseyin ULUÇAY 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya nüfusunu azaltma ve yaşlıları ölüme terketme konusunda uzmanlaşan batı,yakında yeni ve daha etkili yöntemlere başvuracaktır. Doğal afetler ise, bu davranışlarla doğru orantılı olarak artacaktır düşüncesindeyim. Allah’ın bu oyunlara karşı cevabı şiddetli olacaktır. Biz bu sınavdan geçebilecek miyiz?
    Cevapla
  • halil 3 yıl önce Şikayet Et
    mülteci arkadaşlara sürat motoru verelim
    Cevapla
  • Cemil 3 yıl önce Şikayet Et
    Az bile yapıyorlar arapları alıp başlarına belami etsinler
    Cevapla
  • kaplan 3 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki yunanların peşinden gidenler yarın yunanların sevdiği adamlara oy verenler görüyosunuz dimi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR