'Elektirikli araçlar için aylar öncesinden başvuru yapıldı' iddiası da yalan çıktı

Adalar Kaymakamlığı'nın İBB'nin 60 elektirikli araç kullanımı için yaptığı başvuruyu 'aylardır beklettiği' iddialarına Kaymakamlık'tan belgeli cevap geldi. Buna göre İETT’nin izin başvurusu aylar öncesinden değil 15 Haziran’da olduğu, İnceleme sürecinin de buna uygun olarak tamamlandığı ifade edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.06.2020 21:43 GÜNCELLEME 19.06.2020 23:08 GÜNCEL
'Elektirikli araçlar için aylar öncesinden başvuru yapıldı' iddiası da yalan çıktı
'Elektirikli araçlar için aylar öncesinden başvuru yapıldı' iddiası da yalan çıktı

İBB'nin atlı faytonların yerine kullanılacak elektrikli araçları Karayolları Trafik Kanunu'nun standartlarını karşılamadığı için Adalar Kaymakamlığı’ndan kullanılmasına izin verilmedi.

 

KAYMAKAMLIK: 15.06.2020 TARİHLİ YAZIYA CEVAP

İBB’nin Adalarda kullanılmak üzere 60 elektrikli aracın kullanımı ile ilgili Adalar Kaymakamlığı’dan izin talebi 15.06.2020 tarihinde oluşturuldu. Sosyal medyada "başvuru aylar öncesinde yapıldı" şeklinde algı operasyonları kısa sürede bertaraf edildi.  Kaymakamlık İBB'nin talebine cevap verirken "İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün 15.06.2020 tarih ve 88894955-622.01-24130 sayılı yazı" olarak belgede göstermişti.

 

İZİNSİZ KULLANILIRSA ARAÇLAR TRAFİKTEN MEN EDİLECEK

Adalar Kaymakamlığı Adalar’da kullanılacak araçların Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerine uymadığı için taleplerini reddetti. Kurallara uymayarak izinsiz kullanılacak araçlara ise idari para cezası uygulanacak.

Adalar Kaymakamlığı'nın İBB'ye verdiği cevap metni;

.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • musti 3 yıl önce Şikayet Et
    yalanla iman bir arada durmaz bunlarda zaten iman yok
    Cevapla
  • xray 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakın chp li belediyeler asla iş yapmazlar. Sadece yapiyormuş gibi gözükürler. o yüzden chp li belediyelerin yaptığı her işte muhakkak bir ariza bir musibet ortaya çıkar. Kafaları hile hurda ve en önemlisi yalan temelli bir düşünce yapısında olduğu için daima chp li kim varsa etrafınızda işini ve sözlerini sürekli kontrol edeceksiniz. Yoksa çok ama çok pisman olursunuz.
    Cevapla
  • samet 3 yıl önce Şikayet Et
    fayton atları sakat bırakıyordu, belediye ise öldürerek çözüm sunuyor.. Herhalde hayvan hakları savunucuları lokalde tavla atıyor bu aralar.
    Cevapla
  • Trabzonlu 3 yıl önce Şikayet Et
    yalan söylemek ten hala utanmıyorlar, bir defa doğru yalan söyleyin i.oglu oyum senin
    Cevapla
  • Mutlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Milyarlarca dolar geliri olan istanbul belediyesi 3-5 atâ bakamadı. Kültürel mirasımızı yıkıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR