DHKP/C’nin kasasıydı! Sülale boyu CHP’liymiş

Terör örgütü DHKP-C’nin İzmir’de yakalanan para kasası Mehmet Sıddık Doğru’nun aile boyu CHP üyesi ve yöneticisi olduğu ortaya çıktı. 2012’de CHP İzmir il başkan yardımcısı olan Doğru’nun eşi F.Doğru’nun da teşkilat üyesi olduğu belirlendi. Doğru’nun neredeyse tüm aile bireylerinin CHP üyesi ve teşkilatlarında yönetici olması dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 20.06.2020 12:09 GÜNCELLEME 20.06.2020 13:27 GÜNCEL
DHKP/C’nin kasasıydı! Sülale boyu CHP’liymiş
DHKP/C’nin kasasıydı! Sülale boyu CHP’liymiş

PKK ve DEAŞ üyelerine ilişkin başarılı istihbaratıyla göz dolduran MİT, önceki gün de terör örgütü DHKP/C’nin para trafiğini yöneten Mehmet Sıddık Doğru’nun yakalanmasında kritik rol oynadı. ‘Örgütün kasası’ olarak bilinen Doğru, İzmir’in Bornova ilçesindeki bir hücre evinde yakalandı. Doğru’nun İzmir’de 2011’de terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda yakalandığı, 7-8 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olmasının ardından yurt dışına kaçtığı ve bir süredir kaçak yollarla girdiği Türkiye’de olduğu tespit edilmişti.



Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası da bulunan Doğru’nun, aynı zamanda CHP teşkilatında yöneticilik yaptığı ortaya çıktı. Gizlendiği adreste sahte kimlikle yakalanan DHKP/C’li Doğru’nun CHP ile bağlantıları deşifre oldu. DHKP/C yöneticiliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan Doğru’nun 2002 yılında CHP Bornova ilçe teşkilatına üye olduğu ve bir dönem CHP’nin İzmir İl Başkan Yardımcılığı yaptığı tespit edildi. Doğru’nun eşi F. Doğru’nun ise 2012’de CHP Bornova ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyeliğinin bulunduğu da öğrenildi.

SÜLALE BOYU PARTİLİ

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Doğru’nun tüm aile üyelerinin CHP üyesi ve teşkilatlarında yönetici olması dikkat çekti. Mehmet Sıddık Doğru’nun babası M.M. Doğru’nun 2002’de Bornova ilçe teşkilatına üye olduğu, kız kardeşi D. Doğru’nun ise 2002’de CHP Çanakkale merkez ilçe teşkilatına üye olduğu öğrenildi. Mehmet Sıddık Doğru’nun diğer kız kardeşi S.Ç.’nin 2018’de CHP Menderes ilçe teşkilatına, yine kız kardeşi H.B.’nin 2018’de CHP Bornova teşkilatına, erkek kardeşi M.D. Doğru’nun ise 2018’de CHP Bornova teşlikatına üye olduğu belirlendi. Doğru’nun bir başka kız kardeşi R.S. ise 17 Şubat-1 Aralık 2013 tarihleri arası BDP Tekirdağ merkez ilçe başkan yardımcılığı yapmış.

Yenişafak

 

 

YORUMLAR 78 TÜMÜ
  • cemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp her zaman terör örgütlerini desteklemiştir.Türkiye'nin gelişmesine pranga vuran bu örgüt,Atatürk'ün arkasına sığınarak ayakta duruyor.Bu örgüte oy veren gerizekalılarda yapılanları görmezden geliyorlar.
    Cevapla
  • emrah deniz0 3 yıl önce Şikayet Et
    yaw arkadaş bu vatan hainleri için idam şart başka türlü olmaz
    Cevapla
  • mahmuthan 3 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırdık mı tabiki hayır.
    Cevapla
  • Ronin 3 yıl önce Şikayet Et
    Şaştık mı tabi ki de hayır! Nedense terörist destekçileri,terörist ziyaretçileri ,terörist cenazesine katılanlar ve terörist savunucuları hep belli bir partiye mensup çıkmakta...
    Cevapla
  • DEĞİL Mİ 3 yıl önce Şikayet Et
    yani mhp li çıkacak değillerdi ya veya akp teşkilatlarında çalışan olacak değillerdi ya,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR