Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca’nın unutulmaz konuşması!

İsmailağa camiasının önde gelen isimlerinden olan Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca 2018 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Kendine has unutulmaz üslûbu ile halkımızın gönlünde taht kuran değerli ilim insanı Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca, vefatının sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle anılıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 20.06.2020 14:18 GÜNCELLEME 20.06.2020 14:56 GÜNCEL
Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca’nın unutulmaz konuşması!
Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca’nın unutulmaz konuşması!

Balkanlıoğlu rahatsızlığının ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'ne kaldırılmış ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Balkanlıoğlu kurtarılmayarak vefat etmişti. 

 

 

Ülkemizin önde gelen alimlerinden olan Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca, vefatının sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle yad ediliyor.

Geçirdiği kalp krizi sonucunda 2018 yılında 60 yaşında ebediyete göçen Balkanlıoğlu Hoca, son derece sevilen bir insandı.

 

 

Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca, son derece sevilen bir insandı. Samimiyetiyle tanınan ve kendine has unutulmaz üslûbu ile halkımızın gönlünde taht kuran ve hayatını Ehl-i Sünnet itikadının yayılması ve Sünnet-i Seniyye’nin tatbiki konusunda hizmete vakfeden Abdulmetin Balkanlıoğlu Hoca, gerçekleştirdiği bir konuşmasında unutulmaz sözler sarf etmişti.

‘Diriliş Buluşmaları’ adlı programda konuşan Balkanlıoğlu Hoca, “Sizi Allah (cc) için sevdiğimi söylüyorum. Yetmez mi? Hanımıyla erkeğiyle bu kadar insansınız. Siz bir Türkiye’ye değil dünyaya yetersiniz. Allah (cc) için ayağa kalkın! Allah (cc) için ayağa kalkın ya! Allah (cc) için ayağa kalkın! Yeter artık ya! Aksa sesleniyor, Arakan sesleniyor, mağdur uluslar sesleniyor. Konuş yiğidim diyor, yaz yiğidim diyor, bir araya gel yiğidim diyor, yardım et yiğidim diyor ve omuz omuza gel savaşalım, beraber gazi, beraber şehit olalım, Hz. Hamza (r.a) ile beraber, Seyyid-i Şüheda ile beraber cennete gidelim diyor.” ifadelerini kullanmıştı. 

Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca’nın unutulmaz konuşması şu şekilde:

"Ne olur! Bir özür diliyorum. Sarmaşık olalım. Öpüşme zamanı, kucaklaşma zamanı… Düşmanlarımızı mutlu etmeyin, Amerika’yı mutlu etmeyin, Siyonistleri mutlu etmeyin, Amerika'yı mutlu etmeyin, kahrolası AB’yi mutlu etmeyin ve Müslümanları her fırsatta sırtından hançerleyen yanlış, sapkın ve sapık oluşumları mutlu etmeyin.

Resulullah (s.a.v) mutlu olsun, sahabesi mutlu olsun, temiz geçmişimiz mutlu olsun, ‘İncitme yazıktır atanı’ diyen’ dizeler mutlu olsun. Biraz da bu mutluluğu deneyelim.

Biz bu kadar samimi iltifatlarla, samimi organizasyonlarla, kimsenin ekmeğinden yağ çalmamak, kimsenin ekmeğine yağ sürmemek, yeşil kubbenin altında Hz. Muhammed (s.a.v)i mutlu etmek için Ehl-i Beyt’i mutlu etmek için, sahabeyi mutlu etmek için, Selahaddin Eyyubi’yi mutlu etmek için, Allah’a(cc) ve ahiret gününe inanan boynu bükük Filistinli yiğitleri mutlu etmek için, mağdur Suriye’yi mutlu etmek için, bizim Doğu Türkistanlı mağdurları mutlu etmek için tüm mazlum ve mağdur coğrafyaları mutlu etmek için bir araya geliyoruz. Bu, işin Bismillahıdır daha arkası gelecek inşaAllah. Allah yardım etsin.

Çok şey söyleyecek değilim. Bunu Allah biliyor. Çok şey söyleyecek değilim. Sizi Allah (cc) için sevdiğimi söylüyorum. Yetmez mi? Hanımıyla erkeğiyle bu kadar insansınız. Siz bir Türkiye’ye değil dünyaya yetersiniz. Allah (cc) için ayağa kalkın! Allah (cc) için ayağa kalkın ya! Allah (cc) için ayağa kalkın! Yeter artık ya! Aksa sesleniyor, Arakan sesleniyor, mağdur uluslar sesleniyor. Konuş yiğidim diyor, yaz yiğidim diyor, bir araya gel yiğidim diyor, yardım et yiğidim diyor ve omuz omuza gel savaşalım, beraber gazi, beraber şehit olalım, Hz. Hamza (r.a) ile beraber, Seyyid-i Şüheda (r.a) ile beraber cennete gidelim diyor."


ABDÜLMETİN BALKANLIOĞLU KİMDİR?

Abdülmetin Balkanlıoğlu, 1958'de Çorum'un Sungurlu'ya bağlı Aşağıfındıklı köyünde dünyaya geldi. 1977 senesinde Çorum İmam-Hatip Lisesi'ni bitiren Balkanlıoğlu, 1986 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni yarıda bıraktı. Arapça eğitimini Emin Saraç Hoca'dan alan Balkanlıoğlu, 1977 tarihinde Şile'de Ağva Hacıköyü'nde imamlık vazifesine başladı. 1978 senesinde Sarıyer Rumeli Feneri Köyü Camii'nde görev yapan Balkanlıoğlu, 1980 senesinde Eminönü Hoşkadem Camii’nde, 1983'te de Fatih Müftülüğü’ne bağlı Acemoğlu Camii’nde görev aldı. Bu dönemde Fatih Din Görevlileri Dernek Başkanlığı'nı yürüttü. Daha sonra, Küçükçekmece ilçesine bağlı Kayabaşı Köyü'ne tayin olan Abdülmetin Balkanlıoğlu, bu görevinden sonra emekliye ayrıldı.Abdülmetin Balkanlıoğlu, evli ve 2 çocuk babasıydı.

YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Kör Sağır 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet bunda da Çinde zulüm gören Uygurlar yok. Nedir bu Türkiyedeki müslümanların Uygur Türklerine körlüğü sağırlığı! Destek olurken dahi müslüman mı seçiyorsunuz? Yazıklar olsun kendine hoca, lider vs deyip de UYgur Türklerinden bihaber yaşayan veya onlara kör sağır olan kişilere.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin...
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah şefaatine nail etsin.. Çok mübarek bir adamdı.
    Cevapla
  • Nurr 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.. Mekanı Cennet olsun....Bismillah dedik inşallah.. Sizlerde makamınızdan izleyeceksiniz biiznillah.. "Evet...Ümitvar olunuz.. Şu İstikbal İnkılabı İçinde En Yüksek Gür Sada İslamın Sadası Olacaktır"...
    Cevapla
  • Kahramanmaraş Lı 3 yıl önce Şikayet Et
    ne büyük insandı analar ne yigitler doguruyor maaşallah ama bizimde kıymetlerini bilmemiz lazım bu babayigitlerin . rabbim cennetinde misafir eylesin ve bütün ümmetimuhammed ile beraber peygamber s.a.v efendimizle ahirette rabbimin cemalini seyreylemeyi nasip etsin amin. Allah cc hın cemalini merak ediyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR