Feyzioğlu’ndan baroların yürüyüşüne dikkat çeken yorum!

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, baroların başlattığı 'Savunma Yürüyüşü' ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Yürüyüş yapan baro sayısının 80 değil 30 olduğunu söyleyen Feyzioğlu, "Yürüyüş yargının sorunlarını çözmek için midir, yoksa başka bir şey için mi?" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.06.2020 14:40 GÜNCELLEME 20.06.2020 17:29 GÜNCEL
Feyzioğlu’ndan baroların yürüyüşüne dikkat çeken yorum!
Feyzioğlu’ndan baroların yürüyüşüne dikkat çeken yorum!

CNN Türk ekranlarında yayımlanan ve Hakan Çelik’in sunduğu ‘Burası Hafta Sonu’ programına konuk olan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, baro başkanlarının eş zamanlı yürüyüşüyle ilgili değerlendirmede bulundu.

 

 

“SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN Mİ BAŞKA BİR ŞEY İÇİN Mİ?”

“Bir kere 80 baro yürümüyor, bu onların demokratik hakkı” diyen Feyzioğlu, “Sorun, gerçekten bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir. Yoksa başka bir şey için midir?” ifadesini kullandı.

 

 

“ÇOKLU BARO SİSTEMİNE KARŞIYIZ”

30 civarında baronun yürüdüğünü söyleyen Metin Feyzioğlu, “Çoklu baro kavramına karşıyız. 80 baromuz da karşı. Bir ilde birden fazla baro kurulmasına izin veren bir düzenlemeyi istemiyoruz. Yargının üç ayağından biri olan barolar için yanlış buluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanına da anlattım” diye konuştu.

“DAHA GÜVENİLİR BİR YARGI İSTİYORUZ”

Feyzioğlu, “Sayısı 5 bin avukatı aşan barolarda çoklu baro kurulsun sadece fikir olarak öne atıldı. Teklif yok bakın…” dedi.

Feyzioğlu açıklamalarının devamında da şunları kaydetti: “Bugün yargıya dair hepimizin daha sorunu var. Daha güvenilir bir yargı istiyoruz. Denetim mekanizmalarının olmasını istiyoruz. Bu amaçla çok adım atılıyor. Ama bu hemen çözülmez. Yılların birikimi var. Bunu çözmek kolay değil.”

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Hasan çakıroğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten bu metin fdyzioğlunu çözemedim bunun nereye kime yaranmaya çalıştığı belli değil
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Çoklu sendika varsa ki var, çoklu baro'da olmalı,isteyen istediği baroya kayıt yaptırmalı,sendika ağalığına ve baro baronluğuna çözüm
    Cevapla
  • Tayfun 3 yıl önce Şikayet Et
    Buda reisden fırçayı yiyince bizden tarafa döndü. Uzun vadede güvenmemek lazım nede olsa chp li, ara sıra fırçalamak lazım beyin kanalları açılıyor
    Cevapla
  • Samii 3 yıl önce Şikayet Et
    Her köşe başı ya fetöcüler ya da marjinal solcu chp liler tarafından tutulmuş. Birine dokunsan ikisinden ses geliyor. Çünkü zinciri kurmuşlar kimse kimseye karışmıyor.
    Cevapla
  • Beykoz 3 yıl önce Şikayet Et
    Avukat ve vatandaş kanun önünde aynı olsun ,avukat suç işlerse savcı bakanlıktan izin beklemek zorunda , yakışmıyor
    Cevapla
  • Reis 3 yıl önce Şikayet Et
    Avukat hukuk fakültesini okudu sen nereyi okudun git o mesleği yap
    Cevapla
  • Av. 3 yıl önce Şikayet Et
    Avukat işlediği her suç bakımından ağır ceza mahkemesince yargılanıyor. Avukat için geçerli olan bu durum birçok meslekte var, avukatlara özgü bir şey değil. Öğretmen suç işlerse de milli eğitim bakanlığından izin alınıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR