Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara: Öyle bir ihtimal yok!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, YKS sınavı ile ilgili paniğe neden olan açıklamaları CNN TÜRK'te değerlendirdi. Kara açıklamasında, "Bizim çocuklarımızın arasında kaybın olma ihtimali yok" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2020 23:00 GÜNCELLEME 22.06.2020 23:00 GÜNCEL
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara: Öyle bir ihtimal yok!
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara: Öyle bir ihtimal yok!

Prof. Dr. Kara, "Rakam hesabı yapılabilir tabi ama çocuklar geleceklerini belirleyeceği bir sınava giriyor. Bizim önceliğimiz onların huzurla sınava girmelerini sağlamak olmalı. Elimizden geldiği kadarıyla Bilim Kurulu'nun da önerileriyle çocukların en rahat ve en güvenilir şekilde sınava girmeleri sağlanmaya çalışıyor. Ben böyle rakam kayıp konuşulmasının çok doğru olmadığını düşünüyorum. Çocuklardan tek isteğim sınava konsantre olsunlar, rahat olsunlar. Birkaç gerçek nokta var onların da altını çizelim. Bizim açıkladığımız bilimsel gerçekler var. Sayın Bakan'ın açıklamaları var. Türkiye'de yapılan testlere göre PSR'ın pozitif çıktığı sayı binde bire tekabül ediyor. Bulaştırıcılığımız 1'in altına inmiş vaziyette. Böyle bir ortamda bulaş riskinin çok az olduğunu hatta olmadığını söyleyebiliriz. Sınava girenlerin yaşını düşündüğümüzde böyle bir kaybın olmasını beklemiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 4
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hep o TV programındaki prof.un uydurmalaraı. İstatiksel rakamlarla bilmem kaç yüz çocuk ölecek diye hükümete ve Bilim adamlarına saldırdı. Aslında onun yaptığı bilim adamlığı değil toplumsal nefretini kusmasıydı. Onun bu milletin inancıyla ,bağımsızlığıyla, ilerlemesiyle hatta bilim adamlarıyla bir sorunu var. Kendisi gibi ateist dinsiz olamayanları bilim adamlarından saymıyor. Kendisi gibi muhalif ve çarpıtmacı olamayanları aydın saymıyor. Bu milletin Ateş hocam gibi ,Mehmet Ceyhan gibi,Tevfik özlü gibi bilim adamlarına ihtiyacı var. Fatih Altaylının dediği gibi şovmen ,şarlatan kişilere değil.
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Umarız gerekli tedbirlerde eksik edilmez. Aslında herkes kurallara uysa tedbire de gerek kalmaz ama milletin umurunda değil. Sanırım illa caydırıcı ceza lazım ve ben buradan şunu anlıyorum millet parasını canından daha çok önemsiyor... Avrupa'da maske takmayan birini tak 350 Euro ceza kesiliyor. Bizde ise polisler bizimkilere maskenizi takın diye yalvarıyor. Tak diye 2000TL ceza kesilse böyle olmaz... Allah (CC) ülkemize, ümmetimize ve Dünya'mıza hayırlı gelecek nasip etin ve akıl versin. EVDEKAL alalım sağlıklıca kalalım ve kurallara uyalım o kadar da zor değil. Hayırlısı ney ise o olsun.
    Cevapla
  • muşi dayı 3 yıl önce Şikayet Et
    bu konuda genelleme yapmamakla birlikte maske takmayanların çoğu gençler, şimdi kalkmışlar güvenli değil edebiyatı mı yapıyorlar.
    Cevapla
  • Mr spak 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar okullarin acilmasini istemeyenler Meb yerinde olsam Eylulde okula ister gel ister gelme Fakat sinif gecmek icin imtahana geleceksin de bakalim herkes okula gonderiyormu bir görelim
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR