Son dakika: 65 yaş üstü için yeni genelge!

Valiliklere gönderilen son dakika genelgesine göre 65 yaş ve üzerindekiler, izin belgesi alarak turizm amaçlı seyahat yapabilecek. Genelgeye göre 3 yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği bulunanlar ve diyaliz hastaları seyahat izin belgesine başvuramayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 25.06.2020 11:46 GÜNCELLEME 25.06.2020 11:46 GÜNCEL
Son dakika: 65 yaş üstü için yeni genelge!
Son dakika: 65 yaş üstü için yeni genelge!

Son dakika haberi: Valiliklere gönderilen genelgeye göre 65 yaş ve üzerindekiler, izin belgesi alarak turizm amaçlı seyahat yapabilecek. 

Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi için "Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı"ndan ya da e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilecek.

VALİLİK VEYA KAYMAKAMLIĞA GİTMEYE GEREK YOK

Genelgeye göre 3 yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği bulunanlar ve diyaliz hastaları seyahat izin belgesine başvuramayacak. 65 yaş ve üzerindekilerin "Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi" için sağlık kuruluşuna, valilik veya kaymakamlığa gitmesine gerek olmayacak.

 

 

EN FAZLA 6 KİŞİ İÇİN İZİN BELGESİ

Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi için "Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı"ndan ya da e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilecek.65 yaş ve üzeri kişiler, kendileriyle aynı durumdaki 1. derece yakınlarını da kapsayacak şekilde en fazla 6 kişi için izin belgesine başvurabilecek. 65 yaş ve üzerindekiler, "Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi"ni, otobüs, uçak, tren ve özel araçlarla yapılacak yolculuklarda kullanabilecek.

SÖZLEŞMELER SİSTEME YÜKLENECEK

 

 

Başvuru formunda otel tatili, yazlık/devremülk, kiralık ev/villa ya da karavan tatili gerekçelerinden biri seçilecek.     Vatandaşlar, otel tatili için rezervasyon belgelerini, yazlık/devremülk için tapu örneklerini, kiralık ev/villa tatili için ise kira sözleşmelerini, karavan tatili için karavan sahiplik belgeleri ya da kira sözleşmelerini zorunlu olarak başvuru sırasında sisteme yükleyecek.       

Başvuru sırasında başvuranın ve beraberindekilerin Kovid-19 evde izolasyon sorgusunun yanı sıra belirtilen hastalıklarının olup olmadığı hususu da sistem üzerinden otomatik olarak sorgulanacak.   

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Cemal Demir 3 yıl önce Şikayet Et
    65 yaş üstü köyüne gitmek istiyor. Bir ay kalma şartı varmı. Köydeki evin tapusu köyde. Ne yapılacak.
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Disarda ve Kalabalik yerler de mesafe Kapali alanlarda Maske takilmasi daha uygun olur.
    Cevapla
  • Fehmi. 3 yıl önce Şikayet Et
    Hasta olduğunu belirtmeyenlerin hastalıklarını izin belgesi düzenleyen görevliler sistemden kontrol edebiliyorlarmi
    Cevapla
  • TuncTunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Yabancilarda bu tantanaya dahilmi acabaaams.?
    Cevapla
  • SivriBiber 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi de 110 km lik ötede akrabalarına gidecekler için durum nedir? Bilgisi olan yazarsa sevinirim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR