Almanya’daki FETÖ’cüler arasında 'para' krizi!

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Almanya’ya kaçan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri arasında, para krizi yaşandığı ortaya çıktı. Örgüt üyelerinin bir kısmı lüks bir yaşam sürdürürken, diğerlerinin zor şartlarda yaşaması kıskançlık ve çatışmaya neden olduğu öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2020 14:57 GÜNCELLEME 26.06.2020 15:00 GÜNCEL
Almanya’daki FETÖ’cüler arasında 'para' krizi!
Almanya’daki FETÖ’cüler arasında 'para' krizi!

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde Almanya’ya kaçan üyeleri arasında para çatladığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Almanya’da sığınmacı olarak yaşanan FETÖ’cülerin bir bölümünün lüks bir hayat sürmesi, kirasını bile ödemeyecek duruma gelen örgüt üyeleriyle karşı karşıya getirdi. Çocuklarını geçindiremeyecek duruma düşen bazı FETÖ’cülerin ise Alman devletinden yardım aldığı öğrenildi. Örgüt içindeki kıskançlık ve çatışmanın, itirafçı olan FETÖ’cü sayısına da etki ettiği kaydedildi.

 

 

ALMANYA’DA KORUNAKLI HAYAT 

Sayıları yüzlerle ifade edilen, en çok sayıda FETÖ üyesinin olduğu Almanya’da, örgütün şirket, dernek, vakıf ve okullarla güç kazanmaya çalıştığı ifade edildi. Örgütün eski savcı Zekeriya Öz gibi asker, polis, savcı, hakim olan üyelerinin Almanya’da korunaklı ve rahat bir hayat sürdüğü belirtildi. Bu tablonun diğer örgüt üyelerini rahatsız ettiği, zaman zaman sözlü ve fiziksel tartışmalar yaşandığı da kaydedildi.

 

 

GAYBUBET EVLERİNİ BOŞALTTILAR

Terör örgütünün yurtiçindeki üyelerinin ise, her ilde sürdürülen soruşturma ve operasyonlardan kaçınmak için, FETÖ’nün hücre evleri olan gaybubet evlerini boşalttığı öğrenildi. FETÖ’cülerin kendilerini gizlemek için farklı cemaat, vakıf veya derneklere sızmaya çalıştığı belirtildi. FETÖ’nün yoğun operasyonlar nedeniyle telefon veya internet üzerinden iletişimi kestiği, yüz yüze veya kurye aracılığıyla örgüt içinde haberleşme sağlanmaya çalışıldığı ifade edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR