Skandal iddianın ardından Türkiye'den Irak'a uyarı!

Irak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü'nün iddiasına Türkiye'den cevap geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Irak makamlarının teröristlerin kara propagandasına alet olmaması gerekir. Operasyonlarımızın planlama ve icra safhalarının her birinde sivillerin can güvenliğinin sağlanmasına özel önem veriyoruz" ifadelerini kullandı. Söz konusu iddiaya ilişkin MSB'den de açıklama gelmişti.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2020 22:06 GÜNCELLEME 26.06.2020 23:24 GÜNCEL
Skandal iddianın ardından Türkiye'den Irak'a uyarı!
Skandal iddianın ardından Türkiye'den Irak'a uyarı!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) yürütülen 'Pençe-Kartal' ve 'Pençe-Kaplan' operasyonlarına ilişkin Irak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü tarafından bugün yapılan açıklama hakkındaki soruya, yazılı açıklama yaparak cevap verdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy

'KARA PROPAGANDAYA ALET OLMAMASI GEREKİR'

Aksoy, "Irak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü tarafından bugün yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerince Irak'ın kuzey bölgelerinde yürütülen 'Pençe-Kartal' ve 'Pençe-Kaplan' harekatları sırasında sivil kayıplar yaşandığına yönelik gerçekdışı iddialara yer verilmiştir. Bu açıklamaya dayanak teşkil eden iddialar aslında PKK terör örgütünün ve yandaşlarının terörle mücadele operasyonlarımızı karalamaya yönelik propagandasından başka birşey değildir. Irak makamlarının teröristlerin kara propagandasına alet olmaması gerekir. Operasyonlarımızın planlama ve icra safhalarının her birinde sivillerin can güvenliğinin sağlanmasına özel önem veriyoruz. Esasen bu husus Irak makamlarınca da bilinmektedir. Kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin bu konudaki sicili temizdir. Bu vesileyle, Irak'ın da istikrarını, güvenliğini ve toprak bütünlüğünü tehdit eden PKK terör örgütüyle mücadelemizde ülkemizle iş birliği ve uyum içinde hareket etmesini beklediğimizi bir kez daha hatırlatmak isteriz" ifadelerini kullandı.

 

 

MSB'DEN DE AÇIKLAMA GELMİŞTİ

MSB'den yapılan açıklama şöyle:

 

 

Başarıyla devam eden Pençe-Kaplan Operasyonu’nda Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tek hedefi teröristlerdir. Bundan önce olduğu gibi bu operasyonda da hiçbir sivil zarar görmemiştir, görmeyecektir.

Sivil, masum kişiler ile çevre, tarihi, dini yapılar ve kültürel eserler Türk Silahlı Kuvvetleri için dokunulmazdır. Bugüne kadar olduğu gibi aynı dikkat ve hassasiyet operasyonun gecikmesi pahasına da olsa Pençe-Kaplan Operasyonu’nda da devam etmektedir.

Yedi iklim üç kıtaya barışı, adaleti ve huzuru götürmüş atalarımızın yolundan yürümeye devam eden Kahraman Ordumuz; asil milletimizin destek ve dualarıyla şanlı tarihimize yakışır şekilde insani, ahlaki ve uluslararası değerlere göre terörle mücadelesini sürdürmektedir.

YORUMLAR 60 TÜMÜ
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    200 km iceri girin temizleyin orada kalin ne zaman Irak politikası PKk yi Terör olarak görür temizlemeye baslar bizde yavas yavas geri cekiliriz. Sorun cözülmüstür.
    Cevapla
  • Dede 3 yıl önce Şikayet Et
    toprahına sayıp cıkamıyorlar barzanı niye pkk ypg le şavaşmıyor destek verıyor onuda vurmak lazım
    Cevapla
  • Zekigören 3 yıl önce Şikayet Et
    Irak tazminat ödemeli ülke ekonomisine zarar verildi, vatandaşlarımızı katlettiler canların değeri ödenemez fakat yine de tazminat ödemeliler.
    Cevapla
  • Adıyamanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Irak'ın bu sözlerinin arkasında ya ABD, ya BAE, ya Arabistan, ya İsrail, ya İran, ya Fıransa.... vardır. Çünkü Irak'ın TASMASINI tutatan çok ülke var. ama şundan eminim ki Türkiye akeyhine söylenen bu sözler kesinlikle Irak'a ait değildir.
    Cevapla
  • bülbül 3 yıl önce Şikayet Et
    uyarı değil sert mesaj verin alıştık artık sert mesajlara uyarı bizi kesmiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR