Emeklilere çifte ödeme müjdesi! Emekli maaşı Temmuz zammı ne kadar?

Enflasyon tahminlerine göre emeklilere yapılacak maaşı zam miktarı şekil almaya başladı. Emekli maaş zammı kesin olarak 3 Temmuz’da açıklanacak. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2020 09:18 GÜNCELLEME 03.07.2020 10:55 GÜNCEL
Emeklilere çifte ödeme müjdesi! Emekli maaşı Temmuz zammı ne kadar?
Emeklilere çifte ödeme müjdesi! Emekli maaşı Temmuz zammı ne kadar?

TÜİK tarafından 2020 yılının Ocak ve Mayıs ayları enflasyon oranı yüzde 5.57 olarak açıklandı. Rakamların belli olmasından sonra emekliler maaşlarına ne kadar zam yapılacağını araştırıyor. Emekliler Temmuz’da emekli maaş zammının yanında bayram ikramiyesi de alacak. Hesaplarına yatırılacak zamlı maaş ve ikramiye ile biraz nefes alacak emekliler zam oranlarını araştırıyor. Peki 2020 Temmuz ayı emekli maaş zammı ne kadar olacak? 

Emekli ve memur enflasyon zam oranları açıklandı! SSK - Bağ-Kur emeklisi ne kadar zam alacak?

 

TEMMUZ’DA EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK?

TÜİK, 2020 Ocak-Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. 5 aylık enflasyon yüzde 4.57 olarak gerçekleşti. Buna göre de SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 4.57 zam kesin gözüküyor. Enflasyon bu oranın üstüne çıkarsa emekliler daha fazla zam alabilecek. Kesin zam oranı ise 3 Temmuz’da açıklanacak. Geçmiş 6 aya ait enflasyon oranına göre netleşecek.

 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2.214 TL OLACAK

Açıklanan rakamlara göre zamla birlikte senenin ikinci yarısında en düşük SSK emeklisinin aylığı 2.214 TL, en düşük Bağ-Kur emeklisinin aylığı 1.985 TL olacak. 

Nisan ayında çıkan yeni yasa ile en düşük emekli aylığı 1.500 liranın altında olmayacak. Bu nedenle de 1.500 liranın altında emekli aylığı alan SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklileri temmuz ayından itibaren 1.500 lira olarak emekli maaşlarını alacaklar. Temmuz zammından ise yararlanamayacaklar. 

GEÇEN TEMMUZ AYINDA NE KADAR ZAM YAPILMIŞTI?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aralık ayı enflasyon verilerine göre, 2019’un ikinci yarısında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yüzde 6.49 arttı. Böylece memur ve emeklilere ocakta aldıkları yüzde 4'lük zamma ilave olarak 1.49 puan enflasyon farkı ödendi. Memur maaşları ve emekli memur aylıkları yılın ilk 6 ayında yüzde 5.49 oranında, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları da yüzde 6.49 oranında artırıldı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE KADAR OLACAK?

Emekliler, halen bin lira olan bayram ikramiyesinde artış yapılmasını bekliyor. Eğer ikramiye artışı enflasyona endekslenirse, emeklilere ödenecek tutar bin 118 lira 40 kuruşa çıkacak. Yeniden değerleme artışı gelirse de ikramiye yüzde 22.58 yükselerek bin 225 lira 80 kuruşa ulaşacak.

Bu artış, dul ve yetimlerin ödemesine de yansıyacak. Ölüm aylığı oranı yüzde 50 olan kişiye 500 lira yerine 559,20 ya da 612,90 lira, yüzde 25 olana 250 lira yerine 279,60 ya da 306,45 lira ödenebilecek.

YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • Ümit Tezbaşaran 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz SSKveBAGKUR lıların MEMURlardan farkları 10 saat çalışıp Ekonomiyi sirtlamak ve sonrada En az maaş ve Sürün.Bizleri böyle dusunenlerden ALLAH razi olsun.....
    Cevapla
  • Keziban Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende emekli maaşı alıyorum. Yani rahmetli eşimden dul maaşı alıyorum 13 yaşında kızımla ikimizin maaşı 1600 tl ev kirası faturalar evin gideri yani Allah yar ve yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • Remzi 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm emekli kardeşlerimize selam olsun chp ve ya koalisyon hükümetleri zamanında maaşı dahi ödeyemeyen hükümetler gördük ben daha yolun başındayım 2 yıl olacak benimde maaşım 2 binin üzerinde ek iş olursa çalışıyorum ama bin liranın altında maaş kalmadı fakat gel gelelim bizim uyanıklar devletten habersiz kafalarına göre gıdaya ona şuna zam yapıyor devletimiz bu gibi fırsatçılara göz açtırmamalı emekli geçinemez tabiki selamlar.
    Cevapla
  • Emekli emekliyor 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kafaslna göre zamyaplyor bahane dolar ne oldu diyor marketler bile ogleyaplyor aylptlr denetlensin
    Cevapla
  • Erdogan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalan 67 yaşindayim tum koalisyonlarida gordum maas odeyemeyen hukumet gormedim durust olun belediyeler hariç
    Cevapla
  • Neden 3 yıl önce Şikayet Et
    Emekli maaşları hangi yıllarda ödenmedi hatırlayan varmı?
    Cevapla
  • Tülay 3 yıl önce Şikayet Et
    26 yıllık emekliyim.1 kez olsun maaşımı alamadığım ay yok.neden böyle iftira atarlarki
    Cevapla
  • Polat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben 1988 de emekli oldum halen 2085 aliyorum òncki hukumetler diyorsun hak yeme o sıra peynir 8.tl idi şimdi 60 tl benzin 2.tl şimdi kaç lira o sira ben 30 tl ilepazara giderken fileyi getiremezdim şimdi 200tl ile gidiyorum iki kuçuk poş aliyorum ayip bòyle nankòr olmayiin ayip
    Cevapla
  • Esma Dinçer 3 yıl önce Şikayet Et
    0/0 25 bağkur ,1129 ₺ alıyorum bereket versin 900 ₺ kira Allah herkese yardım etsin inşallah.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    intibak zammı çıkmalı kul hakkı yenilmemeli Cenab ı Hak bana her şey ile gelin fakat kul hakkı ile gelmeyin demiştir bizde 30 sene çalışıyoruz hem de özelde zor şartlarda diğer memur emeklilerden daha düşük ücret alıyoruz adalet istiyorum
    Cevapla
  • Nurten 3 yıl önce Şikayet Et
    3600 günden emekli olanlar bizden çok alıyor... Hani bunun adaleti...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR