Cemaatin protesto ettiği imamla ilgili karar verildi

Sakarya'da imamı protesto eden cemaatin kahvehane önünde namaz kıldığı görüntüler ses getirmişti. Sakarya Müftüsü Hasan Başiş, "Sadece birkaç kişiyle ilgili sorun var ve bunu ortadan kaldıracağız, imamı da oradan alacağız." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.06.2020 17:55 GÜNCELLEME 29.06.2020 17:55 GÜNCEL
Cemaatin protesto ettiği imamla ilgili karar verildi
Cemaatin protesto ettiği imamla ilgili karar verildi

Sakarya Müftüsü Hasan Başiş, Kaynarca ilçesinde cami imamıyla tartışan cemaatin kıraathane önünde namaz kılmasıyla ilgili, 'Sadece birkaç kişiyle ilgili sorun var ve bunu ortadan kaldıracağız, imamı da oradan alacağız. Bu sıkıntılardan sonra orada görev yapmasını uygun görmüyoruz' dedi.

 

Kaynarca ilçesine bağlı Müezzinler Mahallesi’nde yaşayan bazı vatandaşlar, mahalle camisinin imamı A.B. ile tartıştı. Mahalleli, durumu İlçe Müftülüğü'ne bildirerek imamın değiştirilmesini istedi. Mahalleli, imam A.B. ile barışmayı da reddedince, Cuma günü yatsı namazını cami yerine mahalle merkezindeki kıraathane önünde kıldı. Müzezzinler Mahallesi Muhtarı Saffet Kansu, imam değişene kadar camide namaz kılmayı düşünmediklerini belirterek, "Köyümüz halkı ve ihtiyar heyeti olarak imamdan memnun değiliz, imamıza küstük. Bu sebepten dolayı imamımızla ilgili gerekli müracaatları Müftülük ve diğer makamlara yaptık" dedi.



Diyanet İşleri Başkanlığı'nın olayın araştırılmasına yönelik verdiği talimat üzerine de konuyla ilgili olarak Sakarya Müftülüğü'nce soruşturma başlatıldı.

‘Orada görev yapmasını uygun görmüyoruz" 

 

Sakarya Müftüsü Hasan Başiş, yaptığı açıklamada, "Kaynarca ilçemizde yaşanan olaydan dolayı üzüldük. İl Müftülüğü olarak tahkikat başlattık ve neticesini daha sonra açıklayacağız. Oradaki halkımızın da ifadeleri alınacak, imamızın da ifadesi alınıyor. İnşallah neticeyi ortaya çıkaracağız. Sadece bir akşam yatsı namazı dışarıda kılınmış, onun haricinde namazlar hep cami içerisinde kılındı. Oradaki halkla da görüştük, herhangi bir tedirginlik de yok. Sadece birkaç kişiyle ilgili sorun var ve bunu ortadan kaldıracağız, imamı da oradan alacağız. Bu sıkıntılardan sonra orada görev yapmasını uygun görmüyoruz" dedi.

YORUMLAR 55 TÜMÜ
  • son durak yiğido 3 yıl önce Şikayet Et
    bence çok yanlış bir yol izlenmiş.köye giden imam oraya hizmet için gidiyor ve aynı zamanda oranın garibanıdır.vurun abalıya.üç beş cemaat imamı istemeyince her imam değiştirilseydi ülkemizde yeri değişmeyen imam kalmazdı.diyanet işleri ve kıymetli müftülerimiz dernek ve üç beş cemaatın şikayetleriyle bir hocayı sen haksızzssın deyip yerinden oynatmamalı imama sahip çıkmalıdır.bu şekilde harket yapmak imamı haksız ve küçük düşürmektedir.imamlar peygamberimizin varisleridir.o makam yüce bir makamdır. saygılarımla
    Cevapla
  • Bayburtlu 3 yıl önce Şikayet Et
    İmam demek önder büyük danışılacak kişi demektir. Eskiden Kadıların olmadı yerlerde imama danışılırdı.. İnsanların gücü imama yetiyor tabiri caiz ise imam sadece namaz kıldırsın köylünün canı sıkıldığında getirin mazlumu deyip biraz fırça atalım diyorsunuz.. Sİz hiç Savcıya küsen Hakime küsen köylü gördünüzmü.
    Cevapla
  • Ümit 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum kardeşim çok güzel izah etmişsin.
    Cevapla
  • Arif Orhan Anlar 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim böyle durumlarda İmam haklı bile olsa haksızdır. Cemaatine doğruları anlatamayan kişileri Kur'an ve Sünnetle ikna edemeyen imam mesleğinde eksiktir. Maalesef cemaate dünya malına kendinizi kaptırmayın deyip kendisi dünya işleri içinde kaybolan imamlar var.
    Cevapla
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    Muhtara bak, İmama küstük diyor, çocuk gibi, Sen Devletin mahalledeki temsilcisisin. Ortamı yumuşatacağına halkla bir olmuş yangını harlıyorsun. yazık çok yazık.
    Cevapla
  • vuslat 63 3 yıl önce Şikayet Et
    konu iyi araştırılmalı İmam birilerini rahatsız etmiş olmalı ki görevden almak için çaba gösteriyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR