'Sınava giden genç kıza ceza şoku' haberine açıklama!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 'Bursa'da maske takmadan sınava giren genç kıza ceza şoku' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını, İ.A.'nın üniversite öğrencisi olup, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) başvurusunun bulunmadığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.06.2020 17:40 GÜNCELLEME 29.06.2020 17:55 GÜNCEL
'Sınava giden genç kıza ceza şoku' haberine açıklama!
'Sınava giden genç kıza ceza şoku' haberine açıklama!

EGM, 28 Haziran'da bazı televizyon kanallarında yer alan, 'Bursa'da maske takmadan sınava giren genç kıza ceza şoku' haberine ilişkin açıklamada bulundu. 

 

 

Cezanın kesildiği iddia edilen 27 Haziran Cumartesi günü, Bursa İznik ilçesinde YKS'nın yapılmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Şahsın 2020 yılı YKS başvurusu bulunmamaktadır. Buradan da anlaşılacağı üzere şahıs üniversite sınava girmemiştir. Hali hazırda bir üniversitenin öğrencisidir. Ayrıca koranavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde İ.A. isimli şahsa maske takma zorunluluğuna uymamaktan dolayı saat 15.45'te yani sınav saatinin bitiminde idari para cezası uygulanmıştır. Kaldı ki ülkemizde gerçekleştirilen YKS ve LGS’ye giren öğrencilerimize yönelik teşkilatımızın büyük bir özveriyle yardım ettiği kamuoyuna yansımıştır. Gerek sınava yetişemeyen öğrencilerimizi sınav yerine yetiştiren, gerekse kimliğini kaybeden evlatlarımızı geçici kimlik belgelerinin çıkarılmasında yardımcı olunması fedakar polislerimizin çalışmasına birkaç örnektir."

 

 

Açıklamada, kamuoyunun bu tür yalan haberlere itibar etmemesi istendi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 4
  • Fehmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Kanunu yasayı uygulamak ne zamandır eleştiriliyor kanunu uygulamanın kısıtlaması mi var yoksa maske taktiği halde mi polis ceza yazıyor kurallara uyma sonra polis ceza yazdı de ne güzel hayat
    Cevapla
  • mahmuthan 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın EGM bu yanlış haberi yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunun.
    Cevapla
  • cemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainleri yanlış haberlerle insanların,moralini bozup düzeni bozuyor.
    Cevapla
  • Chp 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske olmadan dolaşmak. Atatürk ne demiştir. Türk milleti çalışkandır. Bu ne şimdi.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR