ABD'nin yakışıksız çıkışına Türkiye'den jet cevap!

Danıştay'ın kararı öncesi ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, Türkiye'ye Ayasofya'nın müze olarak kalması çağrısına AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan jet cevap geldi. Kurtulmuş "Türkiye'nin egemenliğiyle ilgili bir konu olan Ayasofya'nın statüsüne dair karar verme yetkisi sadece Türkiye'nin elindedir." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2020 19:13 GÜNCELLEME 02.07.2020 00:31 GÜNCEL
ABD'nin yakışıksız çıkışına Türkiye'den jet cevap!
ABD'nin yakışıksız çıkışına Türkiye'den jet cevap!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Pompeo'nun zaman ayarlı çıkışına "Türkiye'nin egemenliğiyle ilgili bir konu olan Ayasofya'nın statüsüne dair karar verme yetkisi sadece Türkiye'nin elindedir. Dışarıdan birilerinin tavsiye ve çağrılarına ihtiyacımız yoktur." dedi.

 

 

BAKAN GÜL: TEK SÖZ SAHİBİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ'DİR

ABD'nin Türkiye'ye Ayasofya'nın müze olarak kalması çağrısına bir tepki de  Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den geldi. Gül sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ayasofya'nın statüsünde tek söz sahibi Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu kutlu mabedin mührü de mülkü de Türkiye’nindir." dedi.

YORUMLAR 57 TÜMÜ
  • Lalegül 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel cevap vermiş bakanım karar mercii TÜRKİYE'dir kimse karışamaz
    Cevapla
  • Cenk 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika sen kendi işine bak Türkiye nin iç işlerine burnunu sokma yoksa burnunu kırarız.
    Cevapla
  • Balıbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar öenmli bir konu tüm gün 1. manşet olmalı. Diğerlerinin önemi yok. Sayın Reisi Cymhur anlayacakları dilde derhal açıklama yapmalı.
    Cevapla
  • DELİBEY 3 yıl önce Şikayet Et
    Gündem bir müddet daha oyalandı sanırım. Reis işini bilir, mümkün olsa açılması için bizi süründürmez. Görünenin altında görünmeyenler de var ki öyle kolayca olamıyor... Bizim anlayışlı olmamız gerekecek sanırım. Rabbim en kısa zamanda Fatih Sultan Muhammed Hanın bedduasını üzerimizden kaldırtsın inşaallah...
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Abdulhamit Bey: Mühürde tapuda Türk Milletinin elinde ise niye mahkeme kararları ile işletiliyor... Sn. Numan Bey: Ayasofya meselesi Egemenlik meselesi diyorsun. Yani Ayasofya açılırsa egemen bir ülkeyiz. Eğer açılmazsa egemen değilmiyiz? Buradan bunu mu anlayalım.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü açılmış bir dava var. İki açılması veya açılmaması diye cümle kurulmamış her türlü tasarruf bizdedir demişler oraya buraya çekmenin anlamı nedir?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR