Bülent Turan: İstanbul Barosu’ndan istifa edeceğim

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “İstanbul Barosu üyesi olarak, bu kanun teklifi nihayete ererse alacağım ilk iş mensubu olduğum İstanbul Barosu’ndan istifa ederek ilk kurulacak Baro’ya üye olacağım” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2020 20:45 GÜNCELLEME 02.07.2020 20:46 GÜNCEL
Bülent Turan: İstanbul Barosu’ndan istifa edeceğim
Bülent Turan: İstanbul Barosu’ndan istifa edeceğim

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, AK Parti milletvekilleriyle birlikte açıklama yaptı.

Turan, Avukatlık kanunu ile ilgili kanun teklifinin geneli üzerinde görüşmelerin devam ettiğini söyleyerek, kanun teklifinin hazırlarken farklı kesimlerden hukukçu vekillerle, komisyon üyeleriyle, tüm baroları temsilen Barolar Birliği organizasyonuyla tüm baroları temsilen 30 baro başkanı katılımıyla çok uzun toplantılar yaptıklarını ifade etti.

Turan, “Avukatların çok farklı konularını masaya yatıran teklifte, çoklu baro öne çıksa da sağduyulu yaklaşıldığında konunun çoklu barodan ibaret olmadığı, adil dengesizlerini kapsadığı, kılık kıyafetle ilgili barolara kısıtlama imkanı vermediği, tüm baroların aidat alırken genç avukatlardan yüzde 50 alması gibi çok önemli içerikler var”
Türkiye’de 80 baro olduğunu ve kanun hazırlanırken herkesi davet ettiklerini belirten Turan, 30 baronun davete geldiğini söyledi. Turan, “Bir saat önce Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu ‘Arkadaşlarım Meclis kapısı önünde. lütfen davet eder misin’ diye görüşme trafiği oldu. Pandemi zorunlu süreci, yüz yıllık teamüller gereği önceden davetliler belirlenir ama madem baro başkanları bizimle görüşmemize rağmen Meclis kapısına gelmiş, ısrar ediyorlar, görüşelim diyorlar, Komisyon Başkanı’nın oluruyla ilgililerle görüşerek Meclis Başkanı’nın araya girmesiyle kapıları açın yardımcı olun demesiyle içlerinden üç baro başkanının içeri gelmelerini komisyona katkı sağlamalarını kabul ettik. Telefonlarını açmadılar. Feyzioğlu absürt talepte bulunduklarını söylediler. Zeynel Emre de aradı üç kişi temsilen içeride gelsin Baro taleplerini iletsinler, talebini 'hepimiz geliriz' yaklaşımıyla reddettiler. Bir kez daha gördük kim iş yapmak istemiyor gördük. Dertleri üzüm yemek ise, üç arkadaşımız komisyona katkı sağlardı. İstediği kadar süreyi verirdi”
dedi.

Turan şöyle konuştu:

“Konuşacak vekiller grup halinde gelsin denildi tüm partiler uydu. Bu uyarıdan sonra her parti yeri imkan verdiği sayıda vekili içeri davet etti, dönüşümlü olarak devam ediyor. Bu iyi niyeti tüm partilerin gösterdiği anlayışı baro başkanlarının istemesini beklerdik. Cumhurbaşkanı’nın davetine gelmeyen, 30 kişi içine girmeyen sadece yürüyüş eylemi toplum değerleriyle kavgayı marifet sayan az sayıda baro başkanı gelsin görüşelim. Hem CHP’li vekil hem Meclis Başkanı hem Barolar Birliği Başkanı gayretlerine rağmen bunu yapmamış olmalarını kamuoyu dikkatine sunuyoruz. Elimizin havada kalması, ne kadar mesleki faaliyetler omuz vermekten uzak olduğunu gördük. İstanbul Barosu üyesi olarak, bu kanun teklifi nihayete ererse alacağım ilk iş mensubu olduğum İstanbul Barosu’ndan istifa ederek ilk kurulacak baroya üye olacağım.”

 

 

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Turan umay 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya da yasiyorum yeminle burada baro deye bir kurumun oldugundan haberim bilene yok avrupanin saçmaliklarini örnek almak yerine iyi seylerini örnek almamiz lazim burada birine hakaret edersen mahkeme senin gözünün yasina bakmaz verir para yada hapis cezasini susarsin
    Cevapla
  • selim 3 yıl önce Şikayet Et
    son kaleniz çankaya idi değilmi şimdide barolar ve odalar eğer bu ülkede demokrasi varsa tek baro tek oda olmaz dikta edemezsiniz,baro diyanete küfür edemez ,chp hdp ve ip haricindeki vatandaşları öteleyemez,cumhurbaşkanına küfür edemez usulsuz olarak avakatların savunmasını isteyemez yani kısacası artık kokuyor bunlar
    Cevapla
  • Bir Tufan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sıra TMMOB da. Yeni odalar kurulsun biz de istifa edelim.
    Cevapla
  • Çiçek 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu bazı barolar kendini ne sanıyorsa DİN HOCAMIZA SAYGISIZLIK EDİYOR BUNLAR
    Cevapla
  • coklu oda 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece barolara degil diger odalarada coklu oda sistemi gelmeli bu sayede tekeli kirilan odalar daha duzgun is yapar ve uyeleriyle gercekten ilgilenir simdi nasil olsa uye cantada keklik oyle boyle bana bagimli gozuyle bakarken coklu odada en azindan uyelerini kaptirmamak icin daha duzgun calusirlar kucuk sehirlerde bile iki adet ayni meslek grubu odasi olmsli meslek mensubu secebilmeli birde i!elebet aidatlara bir duzenleme getirilmeli meslek mensubu issiz veya isi bozulmus uyeligini dondurabilmeli aidat odememeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR