İletişim Başkanlığı paylaştı: Fransa internetteki nefreti böyle önlüyor

İletişim Başkanlığı, Türkiye'nin gündemindeki internet ve sosyal medya kullanımına ilişkin hukuki düzenlemelere dair paylaşımda bulundu. Yapılan infografik paylaşımda Fransa Ulusal Meclisi'nce kabul edilen, İnternette Nefreti Önleme yasası ile getirilen düzenlemeler aktarıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2020 21:53 GÜNCELLEME 03.07.2020 22:32 GÜNCEL
İletişim Başkanlığı paylaştı: Fransa internetteki nefreti böyle önlüyor
İletişim Başkanlığı paylaştı: Fransa internetteki nefreti böyle önlüyor

İletişim Başkanlığı, Türkiye'nin gündemindeki internet ve sosyal medya kullanımına ilişkin hukuki düzenlemelere dair paylaşımda bulundu.

 

Twitter'dan, "Fransa Ulusal Meclisi'nce kabul edilen, İnternette Nefreti Önleme yasası ile hangi tür içeriklerin kaldırılması talep ediliyor, yasalara uymayanlara verilen cezalar neler? ifadeleriyle infografik bir paylaşım yapıldı.

İşte Fransa'da internet ve sosyal medya kullanımına ilişkin düzenlemeler;

 

Fransa'da İnternet ve sosyal medya kullanımına ilişkin hukuki düzenlemeler

ABD'de İnternet ve sosyal medya kullanımına ilişkin hukuki düzenlemeler

 

YORUMLAR 5
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Bize ne fransa dan amerikadan. Hep aynı hata. Bizim kendimize ait ahlak kurallarımız var. Onları cesaretle hayata geçirelim lütfen, müşriklere munafiklara rağmen.
    Cevapla
  • Ronin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir an önce gerekli düzenlemeler yapılmaz ise Türkiye’nin geleceği olan gençlerin beyni çöp olacak..
    Cevapla
  • Gerçeklerrr 3 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal medya İslam ve Devlet düşmanı kriptolarla dolu, gençlerin beyinlerini yıkıyorlar. Bunlara karşı sert tedbirler getirilmeli. T.C. kimlik ile üyelik zorunlu hale getirilmeli. Twitter ve youtube gibi siteler Türkiye'ye vergi ödemeli.
    Cevapla
  • esas 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu aynen uygulayalım. Küfreden bu bedeli ödesin. Malum bunu böyle uygulamak zorunda olan bir avrupa var karşımızda. Bu kanunlar bu derece ağır ise demekki batı insanının bu kanunlara ihtiyacı var. Malum batı da yere çekirdek bile atılmaz diyen aklını kullanamayanlara atanın sülalesi ağlıyor. Bu sopayı gören batı adam oluyor daha anlamadın mı sorusunu sormalı.Londaralı şair çürüyüşün şiirini yazarken londraya giden bizim özenti şair medeniyettin beşiği şiiri yazıyor.
    Cevapla
  • X-Ray 35 3 yıl önce Şikayet Et
    nefreti önleme diyorlar ama Türklere karşı kin, nefret söylemlerinden ; terörü övene ceza diyorlar ama fransa bize ihanet eden hainlerin meskeni olmuş. her zamanki gibi ikiyüzlü bunlar. sadece kendi devleti için geçerli bu yasalar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR