İletişim Başkanlığı'ndan dikkat çeken Libya haritası paylaşımı

Libya'da Vatiyye Askeri Hava Üssü'ne gece saatlerinde kimliği belirsiz savaş uçakları tarafından düzenlenen saldırı sonrası İletişim Başkanlığı'nın Garbiya ve Jufra Hava üslerini okla işaret eden ve ülkedeki Wagner varlığını gösteren 2 infografik paylaşımı dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2020 20:41 GÜNCELLEME 05.07.2020 20:43 GÜNCEL
İletişim Başkanlığı'ndan dikkat çeken Libya haritası paylaşımı
İletişim Başkanlığı'ndan dikkat çeken Libya haritası paylaşımı

İletişim Başkanlığı'nın "5 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla Sirte genel durum haritası" başlığı ile paylaştığı görselde Darbeci Hafter güçlerinin elinde tuttuğu Garbiya ve Jufra Hava üsleri okla işaret edildi.

 

05 TEMMUZ 2020 TARİHİ İTİBARIYLA LİBYA'DA WAGNER VARLIĞI

 

İletişim Başkanlığı'nın 05 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla Libya'da Hafter milislerinin saflarında savaşan Rus güvenlik şirketi Wagner'in varlığını gösteren haritası.

SALDIRIYI BAE GÜÇLERİNİN YAPTIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Saldırıyı Sidi el-Barani Üssü'nden havalanan Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait savaş uçaklarının gerçekleştirdiği iddia edildi. Libya Savunma Bakanlığı'ndan saldırıya karşılık verileceği açıklaması geldi.

CUFRA HAVA ÜSSÜ NEDEN ÖNEMLİ?

Libya'da Cufra bölgesinde Hun ve Sukna kentlerinin kuzeydoğusunda yer alan Cufra Hava Üssü neden önemli?

Cufra Hava Üssü neden önemli?

HAFTER GÜÇLERİNDEN ALINAN VATİYYE HAVA ÜSSÜNÜ AA BÖYLE GÖRÜNTÜLEMİŞTİ

Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin işgalindeki başkent Trablus'un batısında yer alan Vatiyye Askeri Üssü'nün kontrolünü sağlamıştı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • memleket 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk devleti boş değildir. onları istediği an vururdu basit stinger füzesiyle bile ama uluslararası hukukta bazen ufak oyunlar oynamak gerekiyor ve onlarda bu yemi yuttular şuanda biz yüzde yüz haklıyız ve bundan sonra düşürülecek veya vurulacak olan hedeflerden sorumlu değiliz bekleyin ve görün. biz onların toplayabilecekleri kadar potansiyel itin puştun toplanmasını bekliyoruz akabinde hepsine toplu mezar ki ilerde başka yerlerde karşımıza koyacak adamları kalmasın
    Cevapla
  • Yüksel 3 yıl önce Şikayet Et
    Tunus bölgesi çok da korunaklı değil... Tunus buna müsaade etmez inşaallah. Ama ordu içinde işbirlikçiler varsa onu bilemezsiniz. Fakat bu ilginç bir gözdağı olmuş. Türkiye için en güzel savunma şu an saldırıdır. Saldırıp savunma hattını oluşturması lazım. Rabbim Libyanın fethinden sonra Mısırın fethini de müyesser kılsın. Akdeniz o zaman tam anlamıyla bir türk denizi olacaktır. Ordumuzun gazası mübarek olsun...
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle buna izin verilmemeliydi.. Şimdi buna misliyle AKILLICA karşılık verilmeli.. Ki, bir daha cesaret edemesinler..
    Cevapla
  • Ükeci 3 yıl önce Şikayet Et
    TUNUS'u satınmı aldılar da TUNUZ bölgesinden girdiler??? Araştırılması gereken bir iddia!!!
    Cevapla
  • Cesars 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar Tunus sınırındaki üssü bombalıyor kimse görmüyor vaybe Libya 2 ye bölünecek gibi dış güçler böler bu Libya’yı Siirt’e ye giremedik kaç aydır
    Cevapla
  • memleket 3 yıl önce Şikayet Et
    adın bile kriptoluğunu yaptığın bizans roma tohumu olduğunun ispatı. zevzek zevzek konuş bakalım şurda 1 ay kaldı ne wagneri ne sisisi ne pisisi kalacak oralarda ve gün gelecek içimizdeki hain tayfalarınında kafasına sıkılacak vaktini dem tutuyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR