Gelibolu'dan müjdeli haber! Kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarihi Gelibolu Yarımadası'nda dün çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. Pakdemirli, "Yaklaşık şu ana kadar 450 hektar alanımız etkilenmiş gözüküyor. Kesin tespitler yangın tamamen söndürüldükten sonra yapılır" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.07.2020 10:16 GÜNCELLEME 07.07.2020 15:45 GÜNCEL
Gelibolu'dan müjdeli haber! Kontrol altına alındı
Gelibolu'dan müjdeli haber! Kontrol altına alındı

Dün saat 15.00 itibariyle tarihi Gelibolu Yarımadası'nda meydana gelen yangın şiddetli poyrazın etkisiyle kısa sürede etkisini arttırdı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın yerleşim yerlerine metreler kala kontrol altına alınarak durdurulabildi.

 

"YANGIN KONTROL ALTINDA"

Havanın kararmasıyla geri çekilen helikopterler günün ilk ışıklarıyla tekrar müdahaleye başladı. Sabah saatlerinde kameraların karşına geçen Bakan Bekir Pakdemirli son durumla ilgili yaptığı açıklamada "450 hektarlık alan etkilendi. Valilik hasar tespiti yapacak. Yerleşim yerlerinde risk yok. Etkilenen köylerdeki fon tahsis edeceğiz. Bölgede soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangın kontrol altına alındı" ifadelerini kullandı.

 

Bakan Pakdemir'li'nin açıklamalarından satır başları şöyle: "Şu ana kadar 450 hektar alan etkilenmiş görünüyor. Yangın kontrol altında, soğutma çalışmaları sürüyor. Yerleşim yerleriyle ilgili riskler ortadan kalktı. Can kaybı olmaması sevindirici. Tarım alanlarını da etkilemiş durumda. Tarımsal hasarları karşılamak için fon tahsis edeceğiz."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • umurbeyli17 3 yıl önce Şikayet Et
    bir kurul oluşturup enine boyuna düşünmeli geçmişteki yangınlardan ders almalı çanakkalenin özellikle ecebat Gelibolu bölgesinde yangınlar oluyor bunu bir kaç yıl arayla yaşıyoruz yine önlem alınmazsa benzer olayı birkaç yıl sonra yine yaşarız. ağaç yetişirken yıllar geçiyor 20 yılda yetişiyor 100 yılda yetişiyor ama 20 yıllık 100 yıllık ağaçlar o rüzgarlı havada bir kaç saniyede küle dönüyor
    Cevapla
  • umurbeyli17 3 yıl önce Şikayet Et
    dediğin gibi İnşallah kasıtlı yakılmamıştır hemşerim. memlektten uzakta içim yandı yangın haberini duyunca çok üzüldüm.Bizim çanakkale çok rüzgarlı bir memleket daha farklı önlemler alınmalı, yangına dayanıklı ağaçlar dikilmeli en küçük yangında hızlı müdahale olmalı insanlarımızı çevreye karşı yangınlara karşı daha bilinçlendirmeliyiz Çanakkale yangınları önlemek için
    Cevapla
  • Anzavur 3 yıl önce Şikayet Et
    Gelibolu tarihi milli parkına çam ağacından ziyade yangına dayanıklı geniş yapraklı ağaçlar dikilmelidir. Ayrıca 18 Mart Şehitler Köprüsü inşaatında çalışan işçiler ile şoförlerin gbt sorgulaması yapılarak şüpheli olanların bu kutsal topraklara sokulmaması lazım.
    Cevapla
  • gariban çiftçi 3 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş işçiler lapskesi ve geliboluda çalışıyorlar .abideler ve sehitlikler 30 km ileride ecebatta. köprüyle sehitliklerin alakası yok .gelibolu savaşları deniyor ama savaşın olduğu yer aslında ecebat.
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakanın 24 saat ormanlarınız kontrolümüz altında mealinde demecinden sonra nispet yapar gibi... Bunun da arkasında terör vardır. Geçen yıllarda da yüz civarında yeri aynı zamanda yakmışlardı. Başlarına bombalar indikçe yeşilden intikam alıyorlar. Cehennemde yaşayanlar cennetin kıymetini bilir mi hiç?
    Cevapla
  • heyhat 3 yıl önce Şikayet Et
    yine tam bir otellik alan yanmıs ince hesap
    Cevapla
  • gariban çiftçi 3 yıl önce Şikayet Et
    yanan yer dağın başında deniz yok bişey yok adam otel yapıp ne yapacak.şimdi de yandı ormanda kalmadı .bana gelince lapseki ilcesi umurbey beldesi nde ciftciyim .hepimiz paranoyak oldunuz iyice. bu ülke o kadar boş değil merak etmeyin.milli parklar ve tarım arazileri koruma altında.türkiye eski türkiye değil bunu da unutma
    Cevapla
  • Dertli 3 yıl önce Şikayet Et
    Gariban soslu çiftçi sende otelcilerin adamısın anladık, bu memlekette ne olmazların oldugunu kördük halbuki ...
    Cevapla
  • gariban çiftçi 3 yıl önce Şikayet Et
    yanan yerin denizle falan alakası yok ne yapacaklar orada oteli boş boş konuşma .cahil adam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR