İçişleri Bakanlığı koronavirüs salgınına karşı 81 ilde yeni genelgeyi hayata geçiriyor

Son dakika haberine göre; İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Covid- 19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler” konulu genelge gönderdi. Genelgede, içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kuralları, her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek, bu kural ve tedbirlerin sürdürülmesi belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.07.2020 10:35 GÜNCELLEME 07.07.2020 12:18 GÜNCEL
İçişleri Bakanlığı koronavirüs salgınına karşı 81 ilde yeni genelgeyi hayata geçiriyor
İçişleri Bakanlığı koronavirüs salgınına karşı 81 ilde yeni genelgeyi hayata geçiriyor

Son dakika haberi:İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine "Covid- 19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler" konulu genelge gönderdi. Genelgede,içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek, bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerin sürdürülmesi sağlandığı ifade edildi.

Kontrollü sosyal hayat döneminde Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenerek yayımlanan rehberlerde yer alan kurallara ve alınması gereken önlemlere ilişkin sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğinin düzenli olarak denetlenmesi amacıyla 81 İl Valiliği talimatlandırıldığı belirtildi.

BİRÇOK MEKAN VE İŞLETME DENETLENECEK

 

 

Daha önce genelgelerle her bir iş yeri/faaliyet alanı için alınması gereken önlemler belirlendiği hatırlatılan genelgede, bu kapsamda ticari taksiler, pazar yerleri, sosyete pazarları, şehir içi ve şehirler arası toplu ulaşım araçları, camiler, lokanta, restoran, kafe, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, çay bahçesi, sahil bantları, dernek lokalleri, düğün ve nikah yapılan yerler, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, berber/kuaför/güzellik merkezi, alışveriş merkezleri, park/piknik alanları vb. yerler, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, SPA ve spor merkezleri ile sinema, tiyatro ve diğer kültürel aktivite yerleri, lunapark ve tematik parkların; valiler yönetim ve koordinasyonunda tüm illerde 8 Temmuz 2020 Çarşamba günü denetimleri gerçekleştirilecek.

MASKE VE FİZİKİ MESAFE KONTROL EDİLECEK

Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce başta şehir içi ya da şehirler arası toplu ulaşım araçları olmak üzere vatandaşların toplu olarak bulunduğu/bulunabileceği halka açık park, bahçe, meydan, cadde, sokak ve benzeri yerlerde maske, fiziki mesafe ve bu alanlar için belirlenmiş diğer kuralların denetimine yönelik gerekli planlama ve hazırlıklar yapılacak.

Denetim ekipleri, her bir iş kolu ya da mekânın uzmanlık bilgisi göz önünde bulundurularak ilgili kamu kurum ve kuruluşları (kolluk, yerel yönetimler, il/ilçe müdürlükleri vb.) ile meslek odalarının temsilcilerinden oluşacak şekilde düzenlenecek.

YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Muzaffer 3 yıl önce Şikayet Et
    Esenlerde oturuyorum 120 gündür benim yetişkin çocuğum bile 2 km mesafeye dışarı çıkmıyor.. Sosyal mesafe sıfır.. % 20 maske takan oranı uyarmaya kalkıyosunuz ters tepki veren bir sürü insan var.. Ne tedbir alınacaksa artık Allah aşkına alınsın ve gönül rahatlığıyla bizde medeni bir şehirde yaşayabilelim şehir değiştirme imkanım olsa artık onuda ciddi ciddi yapmayı düşünüyorum ama imkanım yok..
    Cevapla
  • Kutsal 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapılsın artık uygulama nın başladığı ilk gün bizim burda denetlendi kimsede maske yok herkes koluna takıyor
    Cevapla
  • G k 3 yıl önce Şikayet Et
    Maskeyi çenesine takmiyorlar sıcaktan bunalinca bazen cenesine indiriyor insanlar böyle bilir bilmez konuşanlara gıcık oluyorum yaa
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    aslında ben devletten virüsü azaltmak için bu uygulamayı yapması hiç sakıncası yoktur iğleşme süreci .14.gün sen 20 günden sonra hastaneye gelen virüse yakalanan üçretli bakılacak normal hasta devam edecek ve tedavi sonucuna 5 bin 10.tl yap bakayım dışarı çıkmayı mesafeyi temizliği insanlığ gör buna kimse birşey diyemez .DEVAM EDEN AVRUPA ÜLKELERİ PARALI BAKTI YETER ARTIK BU DUYARSIZ ZİHNİYETİ BOZUK İNSANLAR FAZLA CİNAYET İŞLEMESİNE FIRSAT VERİLMESİN BİR VİRÜSLÜ 10 KİŞİYE BULAŞTIRIYOR CİNAYET İŞLEMİYOR MU BİLE BİLE EVET BENCE 20 GÜN MÜDDET 20 GÜN SONRA VİRÜSLÜ ÜCRETLİ KİMSE BİR ŞEY DİYEMEZ
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Ceza var uygulama yok!..TATLI DİLDEN ANLAMIYOR BU İNSANLAR!... TV,lerde Tedbir Tedbir deniyor ama icraat yok! Ceza yazın ceza!!! ..Maskeyi burnundan aşağıda tutana ,Çenesinde ,Boynunda ve Cebinde taşıyana Basın Cezayı bakın bir daha Maskesiz geziliyormu?.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR