Rezalet görüntüler: 3 yaşındaki çocuğa sigara içirdi!

Sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında 3 yaşındaki kuzenine sigara içirmeye çalışan Betül A., Gaziosmanpaşa'da gözaltına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.07.2020 17:54 GÜNCELLEME 07.07.2020 21:19 GÜNCEL
Rezalet görüntüler: 3 yaşındaki çocuğa sigara içirdi!
Rezalet görüntüler: 3 yaşındaki çocuğa sigara içirdi!

Sosyal medya hesabından dün yaptığı canlı yayında 3 yaşındaki kuzeni Z.E.K'ye zorla sigara içirmeye çalışan 19 yaşındaki Betül A., büyük tepki toplamıştı. Canlı yayında kız çocuğunun kendisine direnmesine rağmen zorlamaya devam eden Betül A.'nın adresi savcılığın talimatının ardından emniyet tarafından tespit edildi. Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Betül A.'yı gözaltına aldı. Gözaltına alınan Betül A.'nın emniyetteki işlemleri devam ediyor. 

"BEN ZEHİR İÇMEM"

Büyük tepki çeken görüntülerde küçük kız çocuğunun "ben zehir içmem" deyip geri kaçtığı Betül A.'nın ise "içersin, güzel içersin" diyerek zorladığı görülüyor.

 

 

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu çocuk ve aile ile ilgili sosyal incelemenin yapılmakta olduğunu, inceleme sonrası çocukların ve ailenin uygun sosyal hizmet modellerinden yararlandırılması sağlanacağını ve gerekli tedbirlerin alınacağını bildirdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Canlı Yayında Kardeşine Zorla Sigara İçirmeye Çalıştı” başlıklı haberlere ve sosyal medya paylaşımlarına ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Bakanlık olarak çocuklarımızın üstün yararını gözeterek her türlü kötü alışkanlığa karşı mücadelemizi sürdürmekteyiz.

Videonun sosyal medyada yer almasının hemen ardından Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ilr koordineli şekilde adres tespiti yapılmasını sağladık.

İstanbul’da gerçekleştiği tespit edilen olay ile ilgili İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından çocuk ve aile ile ilgili sosyal inceleme yapılmakta ve çocuklarımız için rehberlik hizmeti verilmektedir. İnceleme sonrası çocuklarımızın ve ailenin uygun sosyal hizmet modellerinden yararlandırılması sağlanacak ve gerekli tedbirler alınacaktır.

Söz konusu içeriklere sosyal medyada erişimin engellemesine yönelik çalışmalar da bu konuda yetkili kurum olan Bİlgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ile birlikte yürütülmektedir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek her türlü davranış ve girişimin karşısındayız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI: MAĞDUR ÇOCUKLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR BAŞLADI

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Gaziosmanpaşa'da 3 yaşındaki çocuğa canlı yayında sigara içilmesi olayına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bazı sosyal medya platformlarında 07/07/2020 tarihinde 'kuzenine canlı yayında sigara içirmeye çalıştı' başlığı altında yapılan paylaşıma ilişkin görüntülerden yola çıkılarak derhal Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bir basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur." denildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Soruşturma kapsamında mağdurenin anne ve babasının yanında görüntüleri çektiği anlaşılan B.A.'nın ifadesine başvurulmuş, anne ve babanın akrabaları olan şüpheliden şikayetçi olmamaları nedeni ile 'çocuğun yüksek yararı' gözetilerek 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu uyarınca mağdure hakkında Mahkemeden koruma kararı talep edilmiştir.

Gaziosmanpaşa 2. Çocuk Mahkemesi'nin 07/07/2020 tarihinde verdiği karar ile; mağdur çocuk hakkında bakım tedbiri, anne baba hakkında da çocuğun doğru yetiştirilmesi konusunda danışmanlık tedbiri ve yine çocuğun fiziksel ve ruhsal sağlığının korunması için sağlık tedbirine hükmedilmiştir. Uzman görüş ve raporları doğrultusunda mağdur çocukla birebir ilgilenilerek rehabilite edilmesi çalışmalarına başlanılmıştır."

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • adalet istiyorum 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynı olay norveçte, almanyada, finlandiyada yaşansaydı ne olrdu? sigara içiren kişi 18 yaşından büyük olduğu için; hertürlü ceza ehliyetine sahiptir. doğruyu yanlışı ayırt edemyecek kadar küçük bir çocuğa bunu yaptığı için kendisine 10 bin euro ceza kesilir. Ayrıca 1 ay hapis yatırılır. Ayrıca 6 ay boyunca çocuk esirgemede maaş almadan çalıştırılır. Kendisini yetiştiren anne babaya ise 5 er bin euro ceza kesilirdi.
    Cevapla
  • a a 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH bozuna belamızı vermiyor
    Cevapla
  • Gaziantep27 3 yıl önce Şikayet Et
    O kizin yaninda cocugun annesi var galiba. Bence suclu anne dir.Bu devirde kimse kimseye cocugunu emanet etmesin.Kimseye guven kalmamış.Bu sosyal medya biran once duzenlensin.
    Cevapla
  • sami 3 yıl önce Şikayet Et
    19 yasinda ama daha kendi cocuk.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Z-genrasyonu...............Sindi birseyler yazacagim ama haksizlikolur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR