Hac iptal edildi mi? 2020 Hac ücretleri ne zaman geri ödenecek?

2020 Hac ve Umre ziyaretleri İptal edildi mi? Suudi Arabistan yetkilileri ve Diyanet İşleri tarafından 2020 yılında yapılacak Hac organizasyonunun sadece Arabistan’da yaşayanlarla sınırlı tutulacağı açıklandı. Hac haklarının saklanacağı belirtilirken iptal etmek isteyenlerin ücretlerinin hangi bankalarca geri yatırılacağı da açıklandı. İşte merak edilen detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2020 14:45 GÜNCELLEME 08.07.2020 14:45 GÜNCEL
Hac iptal edildi mi? 2020 Hac ücretleri ne zaman geri ödenecek?
Hac iptal edildi mi? 2020 Hac ücretleri ne zaman geri ödenecek?

2020 Hac ve Umre ziyaretleri Suudi Arabistan tarafından yapılan açıklamaya göre iptal edildi. Bildiğiniz Koronavirüs salgını nedeni ile bu yıl düzenlenecek olan Hac organizasyonu Mart ayında kısıtlama getirilmişti. Şimdi ise Suudi Arabistan yetkilileri ve Diyanet İşleri  tarafından yapılan açıklamaya göre Hac organizasyonu Arabistan’da yaşayanlarla sınırlı tutulacak. Peki Hac hakkı kazananlar hakları yanacak mı? Hac ücretleri ne zaman geri ödenecek? İşte merak edilen sonun cevapları...

 

2020 HAC İPTAL EDİLDİ Mİ?

Suudi Arabistan yetkilileri ve Diyanet İşleri  tarafından yapılan açıklamaya göre bu yılki Hac organizasyonu Arabistan’da yaşayanlarla sınırlı tutulacağı açıkladı. Hac için hak kazanan hacı adaylarının haklarının ise 2021 yılı için saklanacağı açıklandı.

HAC ÜCRETLERİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2020 yılında Hac hakkı kazanan hacı adaylarının hakları 2021 yılında da saklanacak. İptal etmek isteyenlere ise 13 Temmuz itibarile ödenen paraların tamamı geri ödenmeye başlayacak.

 

HAC ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

2020 yılı içerisinde hacca gitmekten vazgeçen hacı adaylarının paraları aşağıda yer alan bankalar aracılığı ile geri ödenecek.

- Albaraka Türk Katılım
- Emlak Katılım
- Kuveyt Türk Katılım
- Türkiye Finans
- Vakıf Katılım
- Ziraat Katılım
- Ziraat bankaları 

HAC ÜCRETİ NASIL GERİ ALINIR?

Hac ücretlerini geri almak isteyen adayların ‘hac ücret iade belgesi’ ve TC kimlik numarası ile müftülüklere ibraz etmesi gerekiyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR