Son Dakika: Sakarya Adapazarı'nda şiddetli patlama! Şehit ve yaralılar var...

Son dakika: Sakarya'nın Adapazarı ilçesi Taşkısığı bölgesinde bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Patlamada ilk belirlemelere göre 3 şehit 6 yaralı var.

ABONE OL
GİRİŞ 09.07.2020 12:42 GÜNCELLEME 09.07.2020 19:34 GÜNCEL
Son Dakika: Sakarya Adapazarı'nda şiddetli patlama! Şehit ve yaralılar var...
Son Dakika: Sakarya Adapazarı'nda şiddetli patlama! Şehit ve yaralılar var...

Gelen son dakika haberine göre, Sakarya’nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında patlamayan havai fişek ve diğer patlayıcılar, imha edilmesi amacıyla Adapazarı Taşkısığı mevkiinde bulunan taşocağına getirildi. Kamyonla taş ocağındaki alana getirilen patlayıcıların boşaltılmak istendiği sırada patlama meydana geldi.

 

Patlama sesi kentin birçok yerinden duyulurken, dumanlar gökyüzüne yükseldi. Bölgeye, çok sayıda sağlık ekini ve ambulans yönlendirildi. Yaralılar, çevredeki hastanelere sevk edilmeye başlandı.

3 ŞEHİT 6 YARALI VAR

Sakarya Valisi Kaldırım, "Patlayıcıların intikalleri esnasında patlama meydana geldi. Patlamada 3 şehidimiz, 6 yaralımız var" var dedi. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı, Sakarya'daki patlamanın havai fişek fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü patlatma amacıyla kamyondan indirildiği sırada yaşandığını, 3 jandarma personelinin şehit olduğunu, 6 personelin yaralandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sakarya-Hendek ilçesi Taşkısığı Mahallesinde faaliyet gösteren taş ocağında Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereği Havai Fişek Fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü şekilde patlatılması maksadıyla taşıyan kamyondan indirildiği esnada patlama meydana gelmiştir. Meydana gelen patlamada 2'si patlayıcı madde imha timinden olmak üzere 3 jandarma personelimiz şehit olmuş, 6 personelimiz yaralanmıştır."

BAKAN SOYLU: PATLAYICININ BAŞINDA İMHA TİMİ VARDI

Öte yandan Bakan Süleyman Soylu'nun, şehit ve yaralıların olduğu patlamayla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Sakarya'ya gitti. Bakan Soylu burada yaptığı açıklamada "Patlayıcının başında patlayıcı imha timi vardı. Olay patlayıcılar kamyondan indirildiği anda yaşandı. 3 şehidimiz var 6 yaralıdan kamyon şöförünün hayati tehlikesi bulunuyor. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılacak" dedi.

Bakan Soylu şöyle konuştu;

"Nereye taşınabileceği konusunda bir iki alternatif ortaya konuldu. Yaklaşık 15 tonluk patlayıcı geçtiğimiz haftadan itibaren, hem buradan farklı bir noktaya hem buraya taşınmaya başladı.

Bu patlamanın başında, jandarmamıza bağlı patlayıcı madde imha timimiz var, başında da bir komutanımız var.Onların sevk ve idaresinde bir patlatma işlemi gerçekleşti.15 tonluk bir patlatma işlemi gerçekleşti. Son 1 - 1,5 tonluk bir patlayıcı varken bu olay, hepimizi üzen bu olay başımıza geldi.

Bunlara fitil deniyor. Patlayıcıların fitilleri. Bunları buraya patlatmak için getirdiler. Yaklaşık işte bunlar genelde, orada da soğutuluyorlar, burada da genelde hem itfaiye olur, genel usüle göre ambulans olur. Buna yönelik usülle birlikte mühimmatlar imha edilirler.

Şimdi buraya getirip, tam boşaltma esnasında neden olduğunu yapılacak adli ve idari soruşturmada anlayacağı bir patlama meydana geldi.Maalesef bu patlamada ikisi patlayıcı madde imha timinden olan, biri Ankara'dan biri de İstanbul'dan buraya görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız şehit oldular.Birisi de alanın güvenliğini sağlamakla görevli olan jandarma personelimiz şehit oldu.Aracın şoförü şu an ağır yaralı, hastanede. Ameliyatta olduğu bilgisini aldık.

Yine Kocaeli'nde hastaneye sevk edilen bir jandarmamız var. Yine aynı zamanda kaburgasında hafif bir ağrı olan, patlamadan mütevellit bir ağrı olduğunu bildiğimiz bir personelimiz var.Hastanelerde 11 jandarma personelimiz var ve bir de şoför arkadaşımız var.

Üç arkadaşımız dışında diğerlerinde hayati tehlikesi veya bir sıkıntı yok. Hayati tehlikesi olan bir tek kamyon şoförümüz var. Ona da şifalar diliyoruz.Hem bu konuyla ilgili, hem adli idari soruşturma devam ediyor.Bizim bu konuyla ilgili emniyet,mülkiye müfettişlerimiz biraz sonra alana intikal ederler. Savcılarımız zaten meseleyi araştırıyorlar."

BÖLGEDE ŞANTİYE BULUNUYOR?

Olayın yaşandığı bölgede çok sayıda taş ocağı, askeri kışla ve kuzey Marmara Otoyolu şantiyesi bulunuyor.

SAKARYA'DAKİ PATLAMA'DAN İLK GÖRÜNTÜ

Sakarya'nın Adapazarı'nda Taşkısığı bölgesinde meydana gelen patlamanın ilk görüntüsü paylaşıldı. Görüntüde dumanların gökyüzünü kapladığı görülüyor.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE HAVAİ FİŞEK FABRİKASI PATLAMIŞTI

Sakarya Hendek'te  3 Temmuz günü havai fişek fabrikasında bir patlama meydana gelmiş, 7 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi ise yaralanmıştı.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Jandarma Uzman Çavuş Mesut Yazar'ın şehit olduğu haberi, memleketi Manisa'nın Alaşehir ilçesinin kırsal Uludurebent Mahallesi'ndeki ailesine ulaştı. Acı haberi Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Alaşehir Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Öküzcüoğlu, Alaşehir Eğitim ve Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Ali İsmail Elalmış'tan alan anne Fatma Yazar (55) ile çiftçi baba Mesut Yazar (57), büyük üzüntü yaşadı. Bekar olduğu öğrenilen şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mesut Yazar'ın kardeşi Cihan Yazar'ın da astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi.

TEKİRDAĞ'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Sakarya'da geçtiğimiz günlerde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından patlayıcıların kontrollü olarak imha edilmesi maksadıyla taşındığı kamyondan indirildiği sırada yaşanan patlamada Tekirdağlı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Halil Tuna Akgöz de şehit oldu.

Sakarya'da Taşkısığı mevkiinde meydana gelen patlamada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Halil Tuna Akgöz'ün Tekirdağ'ın merkez ilçesi Süleymanpaşa'daki evine acı haber ulaştı.

100. Yıl Mahallesi'ndeki eve dev Türk bayrağı asılırken, şehidin komşuları da evlerine Türk bayrakları astı.

Acı haberi alan şehidin yakınları büyük bir üzüntü yaşarken, evin önüne taziye çadırı da kuruldu.

ŞEHİT ATEŞİ AFYONKARAHİSAR'A DÜŞTÜ

Sakarya'nın Adapazarı ilçesi Taşkısığı mevkisinde meydana gelen patlamada şehit olan 3 askerden Jandarma Uzman Onbaşı Fatih Manga'nın Afyonkarahisar'daki ailesine acı haber ulaştı.

Sakarya'nın Adapazarı ilçesi Taşkısığı mevkisinde bugün ikinci patlama meydana geldi. Hendek ilçesinde meydana gelen havai fişek fabrikasındaki patlamanın ardından, mühimmat taşınan alanda meydana gelen patlamada 3 kişi şehit olurken, 11 kişi ağır yaralandı. Şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Onbaşı Fatih Manga'nın Afyonkarahisar'ın Sümer Mahallesi'ndeki ailesine, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlilerince acı haber verildi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 196 TÜMÜ
  • yahya 3 yıl önce Şikayet Et
    bir tane sorumluda çıkıp hesap vermedi daha
    Cevapla
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbimden şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Mekanınız. Cennet makamınız âli olsun şehidim.
    Cevapla
  • Yigido 58 3 yıl önce Şikayet Et
    Havaifisek sehitlerine allahtan rahmet yakinlarina bas sagligi diliyorum.her askerin bir gorevi var kimi yemek yapar kimi bomba imha eder.sonucta gorev gorevdir.her türk asker doğar
    Cevapla
  • Hanyunus 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbimden şehitlerimize rahmet yaşlılarımıza acil şifalar diliyorum
    Cevapla
  • yener 3 yıl önce Şikayet Et
    Şehitlerimize Allah teala rahmet eylesin. Hava i fişek patlatma işi yanlış bir şey. Ne dünyaya faydası var ne de ahirete.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR