Kastamonu'da 3 bin yılda bir açtığına inanılan 'udumbara çiçeği’ görüldü

Kastamonu’nun Daday ilçesinde dinlenmek için bir ağacın altına oturan Serkan Yılmaz, oturduğu ağacı incelerken bir kiraz ve yaprağın üzerinde, Budistlere göre 3 bin yılda bir açtığına inanılan 'udumbara' çiçeğini fark etti. Yılmaz, “Yaptığım araştırmada, Budizm inancına göre bunun cennetten gelen hayır çiçeği olduğunu öğrendim” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.07.2020 23:02 GÜNCELLEME 09.07.2020 23:04 GÜNCEL
Kastamonu'da 3 bin yılda bir açtığına inanılan 'udumbara çiçeği’ görüldü
Kastamonu'da 3 bin yılda bir açtığına inanılan 'udumbara çiçeği’ görüldü

Daday’da bir ağacın altına dinlemek için oturan Serkan Yılmaz, Budistlere göre 3 bin yılda bir açtığına inanılan 'udumbara' çiçeğini fark etti. Yılmaz, Budistlere göre 3 bin yılda bir açtığına inanılan 'udumbara' çiçeğinin Budizm inancına göre cennetten gelen hayır çiçeği olduğunu öğrendiğini söyledi.

 

 

Gözle görülmesi zor olan ve 'avatar' da denilen 'udumbara' çiçeğini fark eden Serkan Yılmaz, daha önce televizyonda gördüğü çiçeğin aynısı olduğunu fark etti. Budizm efsanesinde yer alan ve 'cennetten gelen hayır' olarak bilinen çapı 7 mm, gövdesi ise 1 mm olan efsane çiçeği bulduğu için kendisini şanslı hissettiğini bildiren Serkan Yılmaz, Budistlerin inandığı efsaneye göre, 'udumbara' çiçeğinin özel ve değerli bir tür olduğunu ifade ederek, “Çiçek sönünceye kadar yaprağını özenle saklamaya karar verdim. Arkadaşlarıma bu çiçeği heyecanla gösterdim. Bu çiçeğe ilişkin bir bilgiyi daha önce okumuştum. Aklıma geldi, çiçeği gördükten sonra araştırınca Budizmin inancına göre cennetten gelen hayır çiçeği olan Udumbara olduğunu öğrendim. Dikkatimi çekti. Ağaçtan yaprağını kopardığımda daha canlıydı ve çok belliydi. Araştırıp detaylı bilgi sahibi olduktan sonra saklamak istedim” dedi.

 

 

Budistlerin inandığı efsaneye göre, ‘Youtan Poluo’ olarak bilinen udumbara çiceği, 3 bin yılda bir çiçek veriyor ve Udumbaranın eski Hint bölgesinin en eski dili Sanskritçe’deki anlamı 'Cennetten gelen hayır çiçeği' olarak biliniyor. Ağaçların dallarında parazit olarak yetişen udumbara çiçeği, üzerinde yaşadığı ağacın yaprağında yetiştiği için gözle fark edilmesi çok zor. 3 bin yılda bir açtığı söylenen çiçek, bu nedenle Budist efsanesinde çok nadir olayların sembolü olarak kabul ediliyor.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • vay be arkadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    udubara bizim burda bir srü kimse yüzüne bakmıyor ne binsenesi be heryil açıyor
    Cevapla
  • dayı 3 yıl önce Şikayet Et
    çakal budistlerden para koparacak uyanık
    Cevapla
  • erol 3 yıl önce Şikayet Et
    tamam hemen tapinmaya basla budist ol tam olsun buda seni kesis görmek istiyor olabilir
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    İlçemizin gazetecisi temiz bir kardeşimiz Serkan Yılmaz Bugün yerel gazetedede çıkardı bu haberi
    Cevapla
  • pişmaniye 3 yıl önce Şikayet Et
    budizm işte yani put.önemli olan o çiçeği oraya kimin koyduğunu idrak edip o heyecanı duymak vede kalbimizin titremesi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR