Müthiş operasyon yurt dışında yankı buldu! Birçok ülke iş birliği teklif etti

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu ve suç geliri operasyonu olarak değerlendirilen 'Bataklık Operasyonu' birçok ülkenin dikkatini çekti. Hollanda, Belçika, İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa ve Kolombiya güvenlik ve adli makamları Türk makamlarıyla temasa geçerek tebriklerini iletirken, birçok ülkeden Türk makamlarına uluslararası suç örgütlerine yönelik iş birliği tekliflerinin iletildiği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.07.2020 16:09 GÜNCELLEME 10.07.2020 16:10 GÜNCEL
Müthiş operasyon yurt dışında yankı buldu! Birçok ülke iş birliği teklif etti
Müthiş operasyon yurt dışında yankı buldu! Birçok ülke iş birliği teklif etti

Edinilen bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ın koordinasyonunda Ankara Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen'in yürüttüğü uluslararası bağlantıları olan suç örgütüne yönelik soruşturma, bazı ülkelerin de dikkatini çekti.

 

 

Operasyonun ardından Hollanda, Belçika, İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa ve Kolombiya güvenlik ve adli makamları Türk makamlarıyla temasa geçerek tebriklerini iletti. Yabancı yetkililer, uluslararası suç örgütlerinin ortaya çıkartılması ve çökertilmesi konusunda Türk yetkililere iş birliği teklifinde bulundu.

Bazı ülkeler, iş birliği konularını değerlendirmek üzere Türk makamlarından randevu istedi.

 

 

OPERASYON

"Bataklık Operasyonu" kapsamında Nejat Daş, Çetin Gören ve Halil Aslantaş'ın kurup yönettiği suç örgütünün 9 ülkede faaliyet gösterdiği kaydediliyor.

Operasyon kapsamında 75 kişi gözaltına alınmış, Daş, Gören ve Aslantaş'ın arasında bulunduğu 34'ü tutuklanmıştı.

Şüphelilere "silahlı suç örgütü kurma veya yönetme, örgüte üye olma, suçtan elde edilen mal varlığını aklama, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a aykırılık, resmi belgede sahtecilik, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkındaki Kanun'a aykırılık" suçlamaları yöneltiliyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • israfil çengel 3 yıl önce Şikayet Et
    suç örgütlerini beraber çökertelim diyen devletler ülkelerindeki PKK lıları destekliyor o PKK lılarda o ülkelerde uyuşturucu torbacılığı ve toptancılığını yapıyorlar o PKK lıları yakalasınlar uyuşturucu sorunu dünyada biter çünkü terör örgütleri uyuşturucundan nemalanıyor bütçeleri uyuşturucuya dayanıyor
    Cevapla
  • neco 3 yıl önce Şikayet Et
    inanmam hele hollandaya hollanda uyusturucu cenneti turkiyeye zit giden kurulus vede derneklere full destek verir 70 vede 80li yillarda gumrukler kapali oldugu zaman biz transit gecerdik gumrukten tabi arabalar da dolu idi
    Cevapla
  • 61KENARABENİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Kökünü kurutun Allah ' CC ün izniyle.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bilerek isteyerek örgüt kurarak, plan yaparak, ağır suç işleyenlerin kafasına sıkın gitsin.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    çok yaşa var ol devlet-i ebed müddet güzel ülkem Türkiyem artık bütün güzel şeylerde herkese örnek oluyorsun kahret vatan düşmanını çeksin o mel'un zilleti...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR