İbrahim Kalın'dan, İsveç eski Başbakanı Bildt'e 'Ayasofya' yanıtı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ayasofya'nın ibadete açılması kararına ilişkin, İsveç eski Başbakanı Carl Bildt'e verdiği yanıtta, Avrupa'nın, Türkiye hakkındaki mevcut görüşlerinin çoğunun, zaten geçmişteki ön yargılara ve yanlış kaygılara dayandığını belirterek, "Eşitlik, karşılıklı saygı ve ortak çıkar ilişkisini sürdürmek hepimize hizmet edecektir." ifadesini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2020 01:10 GÜNCELLEME 12.07.2020 01:10 GÜNCEL
İbrahim Kalın'dan, İsveç eski Başbakanı Bildt'e 'Ayasofya' yanıtı
İbrahim Kalın'dan, İsveç eski Başbakanı Bildt'e 'Ayasofya' yanıtı

Sözcü Kalın, Ayasofya'ya ilişkin Twitter paylaşımına eski İsveç Başbakanı Bildt'in yaptığı yoruma yanıt verdi.

 

Kalın, Bildt'e verdiği yanıtta, "Avrupa'nın Türkiye hakkındaki mevcut görüşlerinin çoğu, zaten geçmişteki ön yargılara ve yanlış endişelere dayanmaktadır. Eşitlik, karşılıklı saygı ve ortak çıkar ilişkisini sürdürmek hepimize hizmet edecektir." değerlendirmesinde bulundu. 

 

Eski İsveçli Başbakan Bildt, Sözcü Kalın'ın Ayasofya'ya ilişkin Twitter  paylaşımına "Bu hareketin (Ayasofya'nın ibadete açılması kararı), Avrupa Birliği'ndeki (AB) Türkiye ile ilişkilerle ilgili görüşü daha da değiştireceğinden şüphe yok. Sanırım bu hareketin sebebi, ülkenin yönüne bir sinyal göndermektir. Ve bunun kaydedileceğinden şüpheleniyorum." yorumunda bulunmuştu. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • Ali osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Aliştıla her....... ? Maydonoz olmaya .sizin solemleriniz bizim icin sinek vızıltısı.5 milyon isveç . Geçtiıiii Eski Turkiye yok .gucunuz yetse bir kaşık suda bogacaksınız .......
    Cevapla
  • Uğur 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz yönümüzü Avrupa’dan değil Allah’tan dönmekten korkarız.
    Cevapla
  • Hakikat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin yönü ile ilgili şüpheleri olanlar kafalarındaki şüpheleri atsınlar bizim yönümüz bellidir ve her zaman Hakka dönüktür
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR