Osmaniye'de 108 yaşındaki Emine ninenin "yaşam sırrı" doğal beslenme

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan 108 yaşındaki Emine Kederoğlu, uzun ömrünü doğal beslenme, çalışma ve hayatı sevmeye bağlıyor. Emine nine, 5 çocuk sahibi oldukları eşini 20 yıl önce kaybetti. Çocuklarını evlendiren ve 14 toruna sahip olan Kederoğlu, oğluyla birlikte kaldığı evde yaşamını sürdürüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2020 13:06 GÜNCELLEME 12.07.2020 13:57 GÜNCEL
Osmaniye'de 108 yaşındaki Emine ninenin "yaşam sırrı" doğal beslenme
Osmaniye'de 108 yaşındaki Emine ninenin "yaşam sırrı" doğal beslenme

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan 108 yaşındaki Emine Kederoğlu, uzun ömrünü doğal beslenme, çalışma ve hayatı sevmeye bağlıyor. Emine nine, 5 çocuk sahibi oldukları eşini 20 yıl önce kaybetti. Çocuklarını evlendiren ve 14 toruna sahip olan Kederoğlu, oğluyla birlikte kaldığı evde yaşamını sürdürüyor.

 

 

DOĞAL BESLENME

Kederoğlu, AA muhabirine, uzun ve sağlıklı yaşamanın sırlarını anlattı.

Gezmeyi, düzenli beslenmeyi ve çalışmayı çok sevdiğini belirten Kederoğlu, "Sabah ezanıyla uyanıyor, namazımı kılıyorum. Kur'an-ı Kerim okuyorum. Tereyağ, bal, zeytin, et, yoğurt, süt ve peynir gibi doğal besinlerle kahvaltı yaptıktan sonra ev işlerimi yapıyorum. Yemeyi çok seviyorum. Perhizim yok. Canımın istediğini yapar yerim. Yaylalarda gezmeyi de seviyorum. Yaşlılık çok zor. Gençlik gibisi yok. Gençlik ele geçmez, parayla alınmaz, değerini bilin." diye konuştu.

 

 

HAYALİNE 60 YAŞINA KAVUŞTU

Kederoğlu, çocukluğundan beri çok isteği okuma yazma öğrenme hayalini 60 yaşında gerçeğe dönüştürdüğünü dile getirdi. 

Emine ninenin 75 yaşındaki oğlu Cavit Kederoğlu da 108 yaşındaki annesinin sağlık sorunu bulunmadığını, tüm ihtiyaçlarını kendisinin giderebildiğini belirterek, "Annem hiçbir şeyi kafasına takmaz. Tamamen organik yiyeceklere beslenir. Ev işlerini her zaman kendisi yapar. Evine gelenlere hizmet etmeyi ve ikramlarda bulunmayı sever. Evlatları olarak nereye isterse oraya götürdük. Türkiye'de gezdirmediğimiz yer kalmadı gibi. Allah'ım başımızdan eksik etmesin." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Nazlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim herkese sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    bu yaşlıların hiçbiri çıkıp da ALLAH a şükürler olsun uzun ve sağlıklı ömür verdi demedi gitti senin yediklerini içtiklerini başkalarıda yedi içti fakat bak bakalım kaç kişi senin yaşında o aynı şeyleri yiyip içenlerin kimi çocuk yaşta kimi genç yaşta öldü zırvalamayı brak doğru düşünceye dön kerameti orda burda sanma
    Cevapla
  • ali veli 3 yıl önce Şikayet Et
    sukur etmeyen birisi mi. namazlarini kilip kuranini okuyan bri sizce sukur etmez mi
    Cevapla
  • Hizir 3 yıl önce Şikayet Et
    Seninkide ne sabit kafa
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar azgınca bir yorum duymadım hem de böylesi bir habere. Teyze namazlarını kılyor kimseye zorluğu yok. Ulen buna bile kızgınsan Rabbim sizin gibilerin zulmünden bizleri ve ailelerimizi muhafaza eylesin.
    Cevapla
  • Doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok bilmiş saygısız vatandaş, zırvayı sen bırak !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR