Ayasofya'ya ilk atama

Ayasofya ibadete açıldıktan sonra gözler atanacak 2 imam ve 4 müezzinin kimler olacağına çevrildi. Alınan bilgilere göre imamlardan biri Ferruh Muştuer olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 13.07.2020 06:52 GÜNCELLEME 13.07.2020 06:52 GÜNCEL
Ayasofya'ya ilk atama
Ayasofya'ya ilk atama

Ayasofya’nın cami olarak açılmasının ardından ilk namazın kılınacağı 24 Temmuz’a hazırlıklar devam ederken gözler dünyaca ünlü mabedde kimlerin görevlendirileceği sorusuna çevrildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yeniden camiye dönüştürülen Ayasofya için atayacağı 2 imam ile 4 müezzinden ilk ikisinin isimleri belli oldu. Alınan bilgiye göre ilk imam olarak Ferruh Muştuer’in, müezzin olarak da Alpcan Çelik’in atanması gündemde.

Ferruh Muştuer

FETİH SURESİ OKUMUŞTU

 

 

24 Temmuz’da ilk namazın kılınacağı Ayasofya Camii’nin imam ve müezzinleri belli olmaya başladı. Edinilen bilgilere göre, 86 yıl sonra kapılarını cami olarak cemaate açacak olan Ayasofya’ya ilk imam olarak Ferruh Muştuer, müezzin olarak da Alpcan Çelik’in görevlendirilmesi bekleniyor. 2015 Dünya Kur’anı Kerim okuma birincisi olan hafız Muştuer, Ayasofya’da daha önce Fetih Suresi okumuştu.

Alpcan Çelik

İlk müezzin olarak görev alması beklenen müezzin Alpcan Çelik de Selimiye Camii imamı olarak görev yapıyor. Müezzin Çelik’in de Kur’an tilavetinde dünya birinciliği bulunuyor. 27 yaşındaki Çelik, Selimiye’de görevine başlamadan önce duygu dolu bir anısını şöyle anlatmıştı: “Selimiye’de çalışmaya başlamadan 4 yıl önce, buraya gelip içeriye girmiştim; ‘Rabbim belki bize bir ezan okumayı bize nasip eder, lütfeder’ diye dua etmiştim. Ettiğim o dua gerçekleşti. O duanın neticesinde Rabbim bize hem imamlık hem de müezzinlik nasip etti.”

Yenişafak

YORUMLAR 76 TÜMÜ
  • Sel 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizlere COK mukemmel SES versinki ayasofya sezin guzel sedinizle ayasofya inlesin de isdemiyenlerde kahrindan ne olacaksa OLSUN..
    Cevapla
  • Slm 3 yıl önce Şikayet Et
    İhsan Şenocak hoca imam olsun
    Cevapla
  • Adanalı. 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah yakışır adamlarıma.
    Cevapla
  • Gariban 3 yıl önce Şikayet Et
    29 mayıs günü dua etmiştim inşallah Ayasofya açılır imam ı da sen olursun diye ve elhamdülillah kabul oldu.Şimdi ikinci temennim de ali tel hocamın da Ayasofya ya atanmasıdır.
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Gariban kardeş ali tel hoca artık atanamaz. Diyanetten atıldı kendileri.
    Cevapla
  • Kadirovic 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuran ı kerimi güzel okuma yarışmasında derece alanlardan ayasofyaya imam atanması daha güzel olurdu
    Cevapla
  • Said 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizler her kuran okuma birincisi olmuş kişileri takva sahibi imamliga layik goruyorsaniz yaniliyorsunuz
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar dünya 1.si olmuş zaten kardeş
    Cevapla
  • Müslüman türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Birinci olmuşlar daha nasıl bir derece bekliyorsunuz anlamadım.haberi okumamışsınız herhalde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR