Kazakistan'ın zor gününde Türkiye yardımına koştu

Türkiye, koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşayan Kazakistan'a yardım eli uzatmıştı. Sağlık Bakanı Koca, Kazak mevkidaşı Tsoy ile görüştü. Tsoy, Türkiye'nin gönderdiği yardımların çok kıymetli olduğunu belirterek şükranlarını iletti.

ABONE OL
GİRİŞ 15.07.2020 18:08 GÜNCELLEME 15.07.2020 18:08 GÜNCEL
Kazakistan'ın zor gününde Türkiye yardımına koştu
Kazakistan'ın zor gününde Türkiye yardımına koştu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kazakistan Sağlık Bakanı Alexey Tsoy, Özbekistan Sağlık Bakanı Dr. Alişar Şadmanov ve Azerbaycan Sağlık Bakanı Oktay Şiraliyev ile ayrı ayrı telefon görüşmesi yaptı.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın telefon görüşmelerinde Covid-19 salgınıyla mücadelede iş birliği ile Özbekistan, Kazakistan ve Azerbaycan'daki son durum ele alındı.

Sağlık Bakanı Koca, görüşmede her zaman olduğu gibi salgın sürecinde de soydaşların yanında olduklarını vurgulayarak, Türkiye'nin bilgi ve tecrübe paylaşımı da dahil her alanda iş birliği ve yardıma hazır olduğunu ifade etti.

 

Kazakistan Sağlık Bakanı Alexey Tsoy, Türkiye'nin gönderdiği yardımların çok kıymetli olduğunun altını çizerek, bu yardımlardan dolayı Türk halkına şükranlarını iletti.

Bakan Tsoy, Türkiye'nin pandemi ile mücadelesinin tüm dünyada hayranlıkla izlendiğini, Bilim Kurulu üyelerinin Kazak bilim insanları ile video konferans yönetimiyle bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmasının kendileri için önemli olduğunu ifade etti.

Özbek Bakan Şadmanov ve Azerbaycanlı Bakan Şiraliyev de yardımlarından dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

Bakan Koca ve Özbek Bakan Şadmanov, Bilim Kurulu üyelerinden oluşan bir grubun önümüzdeki hafta Özbekistan'a giderek bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunması konusunda mutabık kaldı.

Koronavirüs kabusu! Kazakistan yardım bekliyor, Türkiye harekete geçti

TÜRKİYE'DEN SOYDAŞLARINA YARDIM ELİ

Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Covid-19 ile mücadele kapsamında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'daki ihtiyaçları karşılamak için tıbbi yardım yapıyor.

Geçen hafta yerli solunum cihazları, ilaç, hijyen malzemesi, maske, tulum gibi kişisel koruyucu ekipmanlardan oluşan yardım paketlerinin ilki Azerbaycan'a gönderilmişti. Kazakistan için hazırlanan hibe paketi ise Ankara'dan gönderilerek başkent Nur Sultan'a ulaştı. Kırgızistan için hazırlanan yardım paketleri ise yarın Bişkek'te olacak. Özbekistan için ise daha öncekine ek olarak yeni yardım paketi birkaç gün içinde gönderilecek.

YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Serhann 3 yıl önce Şikayet Et
    Dar zamanlarda el uzatmak büyüklük göstergesidir.Kaldı ki ne olursa olsun Kazaklar yabancımız değildir.Köprüler bir günde kurulmaz.Zamanla inşaallah..
    Cevapla
  • Tayfun 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Acayip bir Ülke, sokağa bakıp Devletin gücünden yanılacağınız bir yer. Heralde Batı halen kendi fabrikalarında işçi olarak çalışıp, orda burda olay çıkaran Türklere bakarak Türk Devletinide böyle düşük seviyede görüyor ve çok yanılıyor. Türk Devlet aklı Avrupanın üstündedir. Halklar ise tam tersi. Heralde burda bir yanılgı yaşanıyor. Ama onlarda er geç sokaktaki ile devlettekini karıştırmamayı öğrenecek
    Cevapla
  • Türk evladı 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk cumhuriyetleri ne yapılan yardımlar konusunda ileri geri laf edenler herhalde sizde bi sıkıntı var .
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Sow .ne gonderdi bakin ..maske birde koriyucu elbise .tekst .
    Cevapla
  • Ccc 3 yıl önce Şikayet Et
    Kazakistan Türk olmaktan çıkmış hemen hemen tamamı Ruslaşmış. Öyle ki Türk yerine Rusları seçmişler. Ama yine de darda kalan kim olursa olsun yardım bize farzdır.
    Cevapla
  • Hasanbb 3 yıl önce Şikayet Et
    Türki cumhuriyetler tercihlerini rusyadan yana kullandılar ve Türkleri sevmezler. Hatta eziyet ederler. Bu yardım onları asla hizaya sokmaz. Not; 2,5 sene türkmenstanda kalmış birisi olarak değerlendirme hakkım var!
    Cevapla
  • birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Fitne çıkarıyorsunuz.
    Cevapla
  • Ali AMir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ve 2 gin önce Rönesans Rusya şantiye'de kazaklar kırgızlar türklere saldırdılar türkler daha çok maaş alıyorlar diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR