e-Okul giriş LGS sonuç sorgulama: e-Okul öğrenci girişi yapma yöntemi!

Milli Eğitim Bakanlığı LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından aileler ve öğrenciler E-okul giriş nasıl yapılır? sorusunun yanıtını araştırıyor. LGS tercih işlemleri E-okul üzerinden gerçekleşecek. Peki E-okul VBS giriş nasıl yapılır? İşte E-okul LGS tercih yapma …

ABONE OL
GİRİŞ 17.07.2020 10:01 GÜNCELLEME 17.07.2020 10:01 GÜNCEL
 e-Okul giriş LGS sonuç sorgulama: e-Okul öğrenci girişi yapma yöntemi!
e-Okul giriş LGS sonuç sorgulama: e-Okul öğrenci girişi yapma yöntemi!

E-okul giriş ekranı bugün en çok araştırılan konuların başında geliyor. 20 Haziran’da yapılan LGS sınav sonuçları dün açıklandı. MEB LGS tercih kılavuzunu yayınladı. Öğrenciler lise tercihlerini E-okul üzerinden 20-29 Temmuz tarihlerinde yapabilecek. Aileler ve LGS tercihi yapacak öğrenciler E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine nasıl giriş yapılacağını merak ediyor. E-okul ile adaylar birçok işlemi gerçekleştirebiliyor. İşte E-okul VBS giriş ekranı...

 
 

E-OKUL GİRİŞ NASIL YAPILIR

e-Okul VBS sistemine giriş yapabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen  "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yapmak gerekiyor.Karşınıza gelen ekranda ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ seçerek ilk işleminizi tamamlayabilirsiniz. Daha sonrasında öğrencinize ait kimlik numarası ve öğrenci numarasıyla ikinci adımı tamamlayabilirsiniz. 

Ekranda açılan  VBS güvenlik kontrol sayfasında öğrencilere ait bilgileri doğrulayan veliler  sorunsuz bir şekilde E-okul sistemine giriş yaparak öğrencilerinin eğitim bilgilerine ulaşabilirler. Veli Bilgilendirme Sistemini kullanmak isteyen veliler sadece bilgisayar üzerinden değil kullandıkları mobil cihazlardan da uygulamaya erişim sağlayabilirler. Telefonlarının işletim sistemlerine göre sanal marketlerde bulunan “MEB E-OKUL VBS” uygulamasını indirerek öğrencilerinin eğitim bilgilerini mobil olarak sorgulayabilirler.

E-OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

LGS SONUÇLARI SORGULAMA

Milli Eğitim Bakanlığı Liseye Geçiş Sınavı sonuçlarını öğrencilerin erişimine açtı. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar aşağıda bulunan MEB sonuç sayfasından LGS sonuçlarını sorgulayabilirler.

2020 LGS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

E-OKUL HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?

E-Okul sistemine giriş yapıldıktan sonra şu bilgilere ulaşılabilir;

-Devamsızlık bilgisi

-Not bilgisi

-Ders programı

-Sınav tarihleri

-Nakil işlemleri

-TEOG giriş yerleri

-TEOG sınav sonuçları

-Sınav başvuru sonuçları

-Öğrencinin kayıtlı olduğu şubeye ait başarı ortalaması

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR