Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek?

12 milyon emeklinin beklediği açıklama geldi. Kurban Bayramı emekli ikramiye ödemeleri yarın başlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre, Kurban Bayramı arefesi 30 Temmuz 2020 tarihine denk geliyor. Peki hangi emekli ikramiyesini ne zaman alacak?

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2020 09:24 GÜNCELLEME 22.07.2020 09:24 GÜNCEL
Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek?
Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek?

Yaklaşık 12 milyon emekliye Kurban Bayramı ikramiyesi ödemeleri yarın başlıyor. 17-29 Temmuz arasında Kurban Bayramı ikramiyelerini alacak emeklilerin ilk ödemeleri yarın başlıyor. SSK emeklilerinin ödemeleri 17-26 Temmuz tarihleri arasında yapılırken, bağkur emeklileri ise ödemelerini 25-28 Temmuz tarihleri arasında alacak. Yapılan tarih düzenlemesi ile emeklilerin farklı tarihlerde bankaya giderek mağduriyet yaşamalarının önüne geçilecek.

 

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARIYLA BİRLİKTE HESABA YATIRILACAK

İkramiyeler zamlı emekli aylıkları ile birlikte hesaplara yatırılacak. Emekli sandığı kapsamındakilere ise temmuz ayı farkları ile ağustos aylıkları da Kurban Bayramı ikramiyeleri ile aynı gün ödenecek.

 

Ziraat Bankası’ndan her ayın 1'inci ve 2'nci gününde aylıklarını alanlara 28 Temmuz’da, 3, 4 ve 5'inci günlerinde aylıklarını alanlara da 29 Temmuz’da ödeme yapılacak.

Aylıklarını diğer bankalardan alan emeklilerin ödemeleri ise 28 Temmuz’da hesaplarına yatırılacak. 

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN? 

Kurban Bayramı 2020 yılında 31 Temmuz’da başlayacak. 30 Temmuz ise arefe günü olacak.

  • Kurban Bayramı 1. Gün: 31 Temmuz Cuma

  • Kurban Bayramı 2. Gün: 1 Ağustos Cumartesi

  • Kurban Bayramı 3. Gün: 2 Ağustos Pazar

  • Kurban Bayramı 4. Gün: 3 Ağustos Pazartesi

Bayram tatilinin kaç gün olacağı ile ilgili resmi açıklama yapılmadı. Normal şartlarda arefe günü yarım günden itibaren tatil başlıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR