Son dakika haberi: 16 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından 16 Temmuz koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 933 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 21 kişi hayatını kaybetti, 1087 hasta iyileşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 15 Haziran tablosundan kıyaslama yaparak "Daha çok test, daha çok vaka saptar. Test sayısıyla yeni vaka sayısı arasındaki ilişki ise bire bir değildir." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.07.2020 21:15 GÜNCELLEME 16.07.2020 21:22 GÜNCEL
Son dakika haberi: 16 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı
Son dakika haberi: 16 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından Türkiye günlük korona virüs tablosunu paylaştı. Buna göre Türkiye'de son 24 saatte 933 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 21 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 216 bin 873, can kaybı 5 bin 440 oldu.

İYİLEŞEN HASTA SAYISI YENİ VAKA SAYISINDAN FAZLA

Türkiye'de son 24 saatte 933 kişiye Kovid-19 tanısı konulurken iyileşen hasta sayısı 1087 olarak kayıtlara geçti. Toplam test sayısı 4 milyon 149 bin 909, yoğun bakımdaki hasta sayısı 1213, solunum cihazına bağlı hasta sayısı 394 oldu.

16 Temmuz koronavirüs tablsou, vaka, can kaybı sayısı ve son durum

BAKAN KOCA: SONUCU BELİRLEYEN TEDBİRDİR

Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda test sayıolarına dikkat çekere "Daha çok test, daha çok vaka saptar. Test sayısıyla yeni vaka sayısı arasındaki ilişki ise bire bir değildir. 15 Haziranda 1.592 vaka sayısına ulaştığımız gün de test sayımız 42.000 idi. Test sayısı ihtiyaca göre değişmektedir. Sonucu belirleyen tedbirdir."dedi.

Türkiye'de gün gün koronavirüs vaka ve can kaybı sayıları

 

 

YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat bu hastalığı yasalardan bulaştığını söylüyorlar bu yarasaları avlayan kuşlar var bu kuşların nasıl ölmediğini yada kuşların bu yarasaları yedikten sonra vücutlarında ne salgiliyorlarda bu hastalığa yakalanmıyorlar bunu bilen yada araştıran varmı belki insanlarada faydalı olabilir yoksa daha çok insandan ziyade geçmişimizi kaybedecegiz çünkü hep yaşlılar ölüyor Allah rahmet eylesin tüm bu hastalıktan dolayı ebediyete göç edenlere
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir Umut benimki
    Cevapla
  • Cumhur 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Mustafa bey, siz hala yarasa yalanına mı inanıyorsunuz?
    Cevapla
  • Gerçek 3 yıl önce Şikayet Et
    milletin bilinclendigine felan degil hava sıcak gezesi gelmiyor insanın
    Cevapla
  • bayırbucak 3 yıl önce Şikayet Et
    test 46 bin olsa 1000 nin ğüstünde aman işler bozulmasın
    Cevapla
  • birtek vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    maalesef durum stabil kendimizi daha cok tetbir almaya yoneltelim
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeniden 1000 in altındayız. Bu hızı bozmasak bir kaç aya 500-600 lere inebilir. Fakat umursamayan kesimin sayısı artmaz ise. Bu kesim yüzünden bizlerde ceza ve işkence çekiyoruz. Allah akıl fikri versin. Cezalar da daima kesilmeli.... Allah ( CC ) ülkemize ve Dünya'ya hayırlı gelecekler nasip etsin ve AKIL versin. Maskesiz çıkanlar, maske ile çıkmak çok mu zor !?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR