Oda TV İstanbul'da su zammını 'indirim' diye verdi

İstanbul'da su faturalarına yüzde 12.6 oranında zam yapıldı. CHP, yüzde 35 teklif etmişti. Oda TV, zam haberini, "İstanbul'da su faturalarına indirim" diye verdi. Öte yandan, İBB Genel Sekreteri Murat Ongun da sosyal medyadan açıklama yaparak, "Yapılan zammın 'bakım bedeli'nin kalkması nedeniyle İSKİ faturalarına yansımadığını, tam tersine suya indirim geldiğini" savundu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.07.2020 15:31 GÜNCELLEME 17.07.2020 16:17 GÜNCEL
Oda TV İstanbul'da su zammını 'indirim' diye verdi
Oda TV İstanbul'da su zammını 'indirim' diye verdi

İSKİ Genel Kurulu olarak toplanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, pandemi kuralları çerçevesinde Yenikapı'daki Avrasya Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen İSKİ Genel Kurulu'nda "Abone Hizmetleri Tarife ve Uygulama Yönetmeliği" ve "2020 Yılı Su Satış ve Kullanılmış Suların Uzaklaştırılması Bedeli Tarifeleri" teklifi de konuşuldu.

 

 

İSKİ'nin İstanbul'da suya yapmak istediği yüzde 35'lik zam teklifi AK Parti ve MHP'li Meclis Üyeleri tarafından reddedildi. Yüzde 35'lik su zammının yerine Türkiye'de ortalama enflasyon değeri baz alınarak yüzde 12,6'lık teklif edilerek kabul edildi. Teklif mecliste kabul edildi.

Son dakika: İSKİ'den su fiyatlarına zam, CHP'den fahiş zam teklifi!

 

 

ZAM DEĞİL İNDİRİM GELMİŞ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun İSKİ faturalarında 'bakım bedeli'nin kalkması nedeniyle zammın faturalara yansımadığını, aksine indirim geldiğini söyledi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yapılan zammın 'bakım bedeli'nin kalkması nedeniyle İSKİ faturalarına yansımadığını, tam tersine suya indirim geldiğini belirtti.

Murat Ongun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İSKİ faturalarında “bakım bedeli” kalktığı için son fiyat artışı vatandaşlarımızı etkilememiştir. Aksine, hanelerin %66’sı 10 metreküp su kullanmaktadır ve bu gruba suda indirim gelmiştir. Enflasyona göre diğer hanelerdeki artış da çok düşüktür.”

Oda TV bu açıklamanın ardından 'İstanbul'da su faturalarında indirim' haberi yayınladı. Öte yandan İBB'nin iptal ettiği bakım bedelii bir mekterüp başına 4 TL'ydi.

KAYNAK : YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • bla bla 3 yıl önce Şikayet Et
    istanbul bunlardan kurtarılmalı.
    Cevapla
  • İsm@il 3 yıl önce Şikayet Et
    Haberimiz yok su saatleri degişmiş onuda ekleyın faturaya
    Cevapla
  • MetehanGülşah 3 yıl önce Şikayet Et
    zam değil.... GÜNCELLEME
    Cevapla
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey İstanbul sevinin hele indirim geldi suya akmayan suyuna. İnan yahu inanın . Daha çooooook güzel olacak çooooook.
    Cevapla
  • bülent 3 yıl önce Şikayet Et
    adam haklı herşeyi çok güzel kıvıracaklar zaten herşey güzel (olacak) kıvıracağız diye sloğan yaptılar ya)))))))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR