Ayasofya'da ikonalar karartılıp ayet yansıtılacak

Ayasofya 86 yıl sonra 24 Temmuz’da cemaatle buluşmaya hazırlanırken, camide ibadet sırasında ikonalar karartma yöntemiyle kapatılacak. Karartılan ikonaların ve resimlerin üzerine ise namaz ve kıbleye dair ayetler yansıtılacak. 5 vakit açık olacak Ayasofya Cami’nde ilk namazı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldıracak.

ABONE OL
GİRİŞ 18.07.2020 07:09 GÜNCELLEME 18.07.2020 08:32 GÜNCEL
Ayasofya'da ikonalar karartılıp ayet yansıtılacak
Ayasofya'da ikonalar karartılıp ayet yansıtılacak

Ayasofya’nın ibadete açılması için geri sayım başladı. Tarihi camide yıllar sonra ilk namaz, 24 Temmuz’da eda edilecek. Cuma namazında cemaatle buluşacak olan Ayasofya Camii için hazırlıklar da aralıksız sürüyor.

 

 

ÜST KATLARIN DURUMU

Ayasofya Camii’nin giriş bölümü hariç her yerinin halıyla kaplı olacağı öğrenildi. Üst katların, tadilat çalışmalarının devam ettiği için şimdilik ibadete açılmayacağı belirtildi. Kadınlar için girişin solunda özel bir yer oluşturulacak.

 

 

CUMA VAKTİ ZİYARET YASAK

Ayasofya Camii sabah namazından yatsı namazına kadar yani 5 vakit açık olacak. İbadet sırasında da cami adabına göre ziyaret gerçekleştirilebilecek. Ancak cuma saatinde ziyaret yapılamayacak.

AYETLER YANSITILACAK

Ayasofya’daki ikona ve resimler ibadet sırasında karartma yöntemiyle kapatılacak. Ancak sadece bu karartma yöntemi uygulanmayacak. Ayrıca namaz ve kıbleye dair ayetler söz konusu karartılmış resimlerin üzerine yansıtılacak.

86 yıl sonra cemaatiyle buluşacak Ayasofya Camii’nde ibadet sırasında karartma uygulanacak ikonaların ve resimlerin üzerine namaz ve kıbleye dair ayetler yansıtılacak.

HUTBENİN KONUSU AYASOFYA

Ayasofya Camii’nde 86 yıl sonraki ilk namazı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldıracak. 24 Temmuz’daki cuma hutbesinin konusunun ise Ayasofya olacağı ifade edildi.

Yenişafak

YORUMLAR 44 TÜMÜ
  • medo 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim ne o yana bu yana kıvırıp duruyorsunuz. Bu işbirlikçi Allah peygamber düşmanları, müzeye çevirmeden önce nasıl idiyse o hale çevirin. Orası beş yüz yıl cami idi o tarih ne olacak. Hristiyanların keyfine göre iş mi yapacağız. Orası camidir her yeri camiye uygun hale getirilsin.
    Cevapla
  • Bayram Şenkal 3 yıl önce Şikayet Et
    Al benden de okadar. On numara olmuş ağzına sağlık
    Cevapla
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    Kapatan bir gündemi kapattı tarihi oku.. Fatih fethettiğinde neden mozaikleri kazımadı.Senin gibi düşünenler açamadı malesef bu güne kadar.
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofyanın tekrar camii olarak açılması Ahir zaman da yaşanacak İslam'ın Altın Çağı'nın kilometre taşlarından biridir.Sultan Fatih,fetihden hemen sonra ilk geldiği mekan Ayasofya ve orada şükür namazı kılıyor ve resim suret var demiyor.O resim ve suretler1.Mahmud döneminde 1730 lardan sonra kapatılmaya başlıyor.Ama hiç kimse kazıyalım söküp atalım da demiyor.Bunu teklif edenlerin şimdilerde ortaya çıkması bizi Osmanlının niye çöktüğünün,İslam aleminin neden geri kaldığının bir numunesi olarak konuşuyor.
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    O zaman resim suret heykel ve benzeri her şey haramdır diyeceğiz.Fotoğraf çekmek,albüme kimliğe tapuya ehliyete pasaporta resim de haram olmalı.insan vücudunu öğrenmek için yapılan okullarda biyoloji de tıp fakültelerinde heykel benzeri şeyler,ya da plastik iskeletler de haram olmalı.Osmanlı minyatürleri,Selçuklu camilerindeki insan ve hayvan figürleri de haram olur. .ya kardeşim,Müslümanlar böyle diye diye geri kaldılar.O zaman fotoğraf makinesini icat edene bile lanet okumamız lazım.
    Cevapla
  • Tarihibırakdine bak 3 yıl önce Şikayet Et
    Hz.aise eve hayvan resim sürecinde bir yastık almis hz. Peygamber savlkapıdan içer girmemekle ısrar etmiştir bu sebep bu resimler dolayısıyla insanların hesaba çekileceği hadi bunlara can verin denilecegini söyledi ayrıca evlere meleklerin girmeyeceğini de söylemiştir buharı de geçer bu hadis araştirabilirsin
    Cevapla
  • şamil 3 yıl önce Şikayet Et
    ibadet sırasında karartma yapılacak peki cemaatle namaz dışında münferit namaz kılarken nasıl olacak...
    Cevapla
  • Temel candan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne takva kardeşim yani hiçmi halden anlamiyirsun 2023 de bu soruyu bile soramayabilirsin
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İnandığın gibi yaşamazsan, yaşadığın gibi inanırsın olayı.
    Cevapla
  • Recep MUM 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne cami beeee. bizim buradaki camiden ezan okunuyor sadece mahalle duyuyor. Ayasofya'dan ezan okunuyor DÜNYA duyuyor.....
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapsalar boş Küfür sonbaharı Tevhid ilkbahari yaşıyor. Biiznillah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR