Hüseyin Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminin dönüm noktalarını paylaştı

Ülke TV ekranlarında yayınlanan Haftanın Raporu programına konuk olan Dr. Hüseyin Aydın, 15 Temmuz Darbesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Darbe girişiminin dönüm noktaları hakkında çok önemli detaylar veren Aydın, ''O gece sıkıyönetim direktifinin altında Hulusi Akar'ın imzası olsaydı silahlı kuvvetler açısından darbenin seyri farklı olurdu.'' ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.07.2020 02:41 GÜNCELLEME 20.07.2020 02:48 GÜNCEL
Hüseyin Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminin dönüm noktalarını paylaştı
Hüseyin Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminin dönüm noktalarını paylaştı

Ülke TV ekranlarında yayınlanan ve sunuculuğunu Dr. Murat Yılmaz ile Prof. Dr. Mehmet Şahin'in üstlendiği Haftanın Raporu programına bu hafta Dr. Hüseyin Aydın konuk oldu. 15 Temmuz hain darbe girişiminin dönüm noktalarının ve darbenin nasıl planlandığı hakkında çok önemli detayları aktaran Hüseyin Aydın, özellikle siyasilerden ciddi bir direniş bekleyen darbecilerin planlarını anlattı.

 

 

''SIKIYÖNETİM DİREKTİFİNİN ALTINDA HULUSİ AKAR'IN İMZASI OLSAYDI DARBENİN SEYRİ FARKLI OLURDU''

Darbenin nasıl planlandığını ve önemli noktalarını aktaran Aydın, ''Cumhurbaşkanımıza yönelik bir suikast girişimi var. Siyasilere yönelik bir gözaltı planlaması var. Aynı şekilde bir kısım kurumların direniş göstereceklerine yönelik bir öngörüleri var... Emniyet Müdürlüğü, Özel Harekat Dairesi Başkanlığı, Havacılık Dairesi Başkanlığı, MİT gibi. Bunları nereden biliyoruz? Çayyolu'ndaki toplantı bittikten sonra bir kısım o toplantıya katılan subaylar arasında Gökhan Şahin Sönmezateş. Cumhurbaşkanına suikast girişimine liderlik eden tuğgeneral. Darbe başarılı olsaydı MİT Müsteşarı olacaktı. O aynı zamanda Müşterek Hava Harekat Başkanı. Darbenin olacağı hafta orada subaylarla toplantı yapıyorlar. Sadece Cumhurbaşkanımıza değil bütün hedeflere (kurumlara) yönelik toplantı yapıyorlar.'' dedi.

Bu darbe bütün ayrıntılarıyla Fetullahçı Terör Örgütü tarafından planlanmış bir darbedir diyen Aydın, ''Türkiye'yi yönetmek ve darbe başarılı olduktan sonraki süreci daha rahat bir şekilde yönetmek ve özellikle yurt dışında da bir meşruiyet kazanmak için ordunun yönetim kademesini kazanmak istiyorlar. Eğer ordunun yönetim kademesi de darbeye destek verseydi TSK içindeki yansıması farklı olurdu. Şunu açıkça ifade etmek lazım; O gece sıkıyönetim direktifinin altında Hulusi Akar'ın imzası olsaydı silahlı kuvvetler açısından darbenin seyri farklı olurdu.'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK : haber7
YORUMLAR 5
  • Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kalkışmanın bir alt yapısı yok haklı nedeni yok, demokrasi dorukta millet yönetimden memnun ekonomi eyi. Dolayısıyla Millet, devletin kurumları buna karşı iken asla başarılı olmaları mümkün değildi. Peki plan nasıldı. Reise zeval getirip halkı sokağa dökünce ister istemez ordu yönetime el koyacaktı. Zaten 50 yıldır stratejik noktalara yerleştirdikleri erk sahibi hainlere gün doğacaktı. İşte planları buydu.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Kim ne yaparsa yapsın Darbeyi gece gündüz ne zaman planlasalardı Yine Halk Sokaklara dökülecekti! Çünkü Türkiye,Türk Milleti Amerikaya manda olan iki-üç Askerle korkup evine saklanan O eski Türkiye değil! zaten asıl Ordumuzun içindeki Aksakallı Paşa gibi ,Ömer Halisdemir gibi yine Ordumuzun içinde Darbeci Askerlerle mücadele eden Komutanlarımız ,Askerler sayesinde bundan sonra kimse darbeye kalkışamaz! ..O Amerikanın kölesi Türkiye yok artık!..Geçmiş Tarih göstermiştirki Türk Milleti Orta Asyadan bu yana daima Özgürlüğü için Canını verir!.
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Seninde imzan olsaydı,kâfirlerin de imzası olsaydı farketmezdi.çünkü.Allah azze ve Celle cooktan o imzayı atti
    Cevapla
  • Halit 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın hocam hiçte farklı olmazdı siz başarılı olurdu iması yapıyorsunuz ama daha çok şehit verir ve onları bu halk engellerdi belki bir iç savaşa dönebilirdi.Ama başarılı olamazdı.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeş İmzadan bahsediyorlar ama diyelim imza atılsaydı İç savaş çıkardı ve Türk Milleti istanbuldan Ankaraya daracağı kurar Türkiyeyi ele geçirmek bölmek ,parçalamak isteyen kansızlar,darbecilerle Kanımızın son damlasına kadar savaşır! Türk düşmanlarını bu sefer Yargı müebbetlede kurtaramaz! Yakaladığımızı tek tek asardık!..Çünkü artık Türkiyeye plan yapan saldıran ,ele geçirmek isteyen bunu Beyinlerine yazsın!.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR