Aliyev açıkladı: Kardeşim Erdoğan beni aradı ve dedi ki...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın sınıra yönelik saldırılarına karşı gösterdiği destek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Aliyev, “Tabii ki ilk destek, ilk adım kardeş Türkiye'den geldi" dedi. Aliyev ayrıca, Başkan Erdoğan'la arasında geçen konuşmayı anlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.07.2020 19:58 GÜNCELLEME 21.07.2020 19:58 GÜNCEL
Aliyev açıkladı: Kardeşim Erdoğan beni aradı ve dedi ki...
Aliyev açıkladı: Kardeşim Erdoğan beni aradı ve dedi ki...

Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında yaşanan gerilim devam ederken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev şehit aileleri ve savaş gazilerinin aileleri ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede açıklamalarda bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, gösterdiği destek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.



'KARDEŞİM ERDOĞAN BENİ ARADI...'

Aliyev, "Bugünlerde hiç olmadığı kadar güçlü uluslararası destek gördük. Tabii ki ilk destek, ilk adım kardeş Türkiye'den geldi. Türkiye Cumhurbaşkanı kardeşim Recep Tayyip Erdoğan, açıkça Azerbaycan'ı desteklediğini ve Azerbaycan'ın yanında olduğunu söyledi. İki kardeş ülke olan Azerbaycan ile Türkiye'nin hep birlikte olacağını vurguladı. Bu destek için kardeşime derin şükranlarımı sunuyorum" dedi. Aliyev, "Bugünlerde sürekli temas halindeyiz. Beni aradı, desteğini dile getirdi ve şehitlerimiz için başsağlığı dileklerini iletti. Sonuna kadar birlikte olacağımızı söyledi" diye konuştu.

'TÜRK HALKINA OLAN SEVGİM SIR DEĞİL'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a her zaman büyük saygı duyduğunu dile getiren Aliyev, "Türk halkına olan sevgim sır değil. Bugün dünyada Türkiye ve Azerbaycan gibi birbirine yakın başka bir ülke olmadığını defalarca söyledim. Bu hem tarihimize, ortak etnik köklerimize ve günümüz politikamızdan belli oluyor. Aynı zamanda Türkiye Savunma Bakanı, Türkiye Dışişleri Bakanı, Türk parlamento üyeleri Azerbaycan'a olan desteklediklerini bana ilettiler" ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 139 TÜMÜ
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    Yak de yakalım reis bir saate ermenistani aradan cikartiriz.....iki ülkenin de basında sizin gibi insanlar eksik olmasin .
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    savaşsa istedikleri savaşırız bizde
    Cevapla
  • kırıklı 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın aliyev Azerbaycan a destek olmayan türk e türk demem. her zaman yanındayız. hele dedesi 1915-1918 yıllarında askerken ermeni komitacılar tarafından yaralanan bir torun olarak ben yanınızdayım. bütün Azerbaycan a selamlar.
    Cevapla
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    İlham Aliyev, Azerbaycan bizim kardeşimiz, Recep Tayyip Erdoğan, tüm samimiyetiyle , milletiyle Azerbaycan halkının yanında ,sonuna kadar.
    Cevapla
  • serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    sevginden dolayı avrupaya 90 dolara verdiğin gazı bize 260 dolardan veriyorsun
    Cevapla
  • Seko 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim bildiğim kadarıyla Ermenistan sınır kapısı açılacağı zaman Azerbaycan tepki gösterdi ve indirimli doğalgazın geçmiş dönemlerinde istedi ve ödendi diye biliyorum
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru değil bu. Suyu bilandirma çabası. Delilin?
    Cevapla
  • Rizeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bomba soru
    Cevapla
  • yıldız istihbarat 3 yıl önce Şikayet Et
    kaynak ????
    Cevapla
  • vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Elinde resmi belge varsa göster de biz de gülelim. Kulaktan duyma sözlerle buraya laf aktarma.
    Cevapla
  • Gyhibfjkk 3 yıl önce Şikayet Et
    Nerden biliyorsun ben bildiğime gore avrupa ulkelerinden ucuz veriyo size gazi yanlis olmasin kkanitin varmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR