Bu yollara dikkat! Ayasofya Camii açılışı için kapatılacak

Son Dakika haberi; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Ayasofya Camii açılışı için kapatılacak yolları ve alternatif güzergahları açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2020 19:40 GÜNCELLEME 22.07.2020 19:43 GÜNCEL
Bu yollara dikkat! Ayasofya Camii açılışı için kapatılacak
Bu yollara dikkat! Ayasofya Camii açılışı için kapatılacak

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Cuma ibadete açılacak olan Ayasofya Camii açılışı için kapatılacak yolları ve alternatif güzergahları açıkladı. Perşembe günü saat 20.00’dan Cuma günü saat 05.00’dan itibaren trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar aşağıdaki gibidir.

 

PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 20.00’DAN İTİBAREN KAPATILACAK YOLLAR:

Ankara Caddesi, Ord.Prof.Dr. Cemil Birsel Caddesi, Sarayburnu Gülhane Caddesi, Ahırkapı Caddesi, Aksakal Sokağı, İshakpaşa Caddesi, Küçükayasofyadan Torun Sokağa Katılım, Nakil Bent Sokak, Tavukhane Sokak, Peyhane Sokak, Klodfarer Caddesi, Babıali Caddesi, Alayköşkü Caddesi,Gülhane İçerisi, Alemdar Caddesi (Taramvay Yolu), Tarihi Yarımadaya Bağlanan Yollar.

 

ALTERNATİF YOLLAR: Vatan Caddesi, Millet Caddesi, Balat Sahil - Atatürk Bulvarı, D 100 Kuzey Güney, Rauf Orbay Caddesi, Atatürk Köprüsü, Galata Köprüsü . güzergahları kullanılabilecek.

24.07.2020 CUMA GÜNÜ SAAT 05.00’DAN İTİBAREN KAPATILACAK YOLLAR İSE ŞÖYLE:

Ankara Caddesi, Sahil Kenedy Caddesi Taşhanlar Varyant ile Sirkeci Meydan Arası Çıkan Tüm Cadde ve Sokaklar,Alemdar Caddesi, Galata Köprüsü, Namık Kemal Caddesi, Ordu Caddesi, 10. Yıl Caddesi Topkapı Tünelden Sahil İstikametine, Ragıp Güöüşpala Caddesi Atatürk Köprüsünden Sirkeci İstikametine, Gazi Mustafa Kemal Caddesi, Ekrem Kurt Bulvarı Hipodrom Önünden Sahil İstikametine, Ahırkapı Caddesi Sultanahmet İstikametine, İshakpaşa Caddesi, Aksakal Sokak, Ebusuud Caddesi, Küçükayasofya Caddesi, Torun Sokak, Tavukhane Sokak, Nakilbent Sokak, Klodfarer Caddesi, Peykhane Caddesi, Cemal Yener Tosyalı, Revani Çelebi Sokak, Hacı Kadın Caddesi, Divanyolu Caddesi, Piyeloti Caddesi Kadırga Caddesinden İtibaren, Dostluk Yurdu Sokak, Babıali Caddesi, Alayköşkü Caddesi, Gülhane Parkı Girişleri, Hayriye Tüccarı Caddesi,Şehzadebaşı Caddesi, Hükümet Konağı Caddesi,İmran Öktem Caddesi Reşadiye Caddesi,Avrasya Tüneli Avrupadan Anadoluya Geçiş İstikameti.

ALTERNATİF YOLLAR:  Vatan Caddesi, Millet Caddesi, Balat Sahil, Atatürk Bulvarı, D 100 Kuzey Güney, Rauf Orbay Caddesi, Türkeli Caddesi, Atatürk Köprüsü, Fevzipaşa Caddesi güzergahları kullanılacak.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Mektubat 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul’un İslâm eliyle fetholacağını ve Hazret-i Sultan Mehmed Fatih’in yüksek bir mertebe sahibi olduğunu haber vermiş. Haber verdiği gibi zuhur etmiş.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bişr el-Ganevî radiyallâhu anh'den nakledildiğine göre o, Nebî -sallâllâhu aleyhi ve sellem'i şöyle buyururken dinlemiştir: "İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan; o ordu ne güzel ordudur!.."1
    Cevapla
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu yakasından Ayasofya camiiye nasıl ulaşacağız sadece marmaray mı var? Umarım ulaşıma sabotaj yapmazlar...
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Köprüden gelinebilir. Vapurlar var. Marmaray var. Avrasya tüneli var.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş sadece bir camii değil aysofya
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    merak edenlerin gelmesiyle 1-2 ay kalabalık olabilir,ama 2-3 ay sonra gelenlerin çok olacağını sanmıyorum,çünki çevreden pek gelen olmaz,o muhitin insanları pek dindar değil,Fatih ten gelen olur desek,koskoca Fatih Camii var,gidenler bilirler,tam yanındaki 2000 kişilik Sultanahmet camiinde bile taş çatlasa 100-150 kişi oluyordu.ve sonra o cemaatde namaz kılmak için Ayasofyaya gelirse,2-3 bin kişilik Sultanahmet Camisi bomboş kalacak.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ufuk biz muslumaniz ve siyasetimiz ittihadi islamdir ve tüm dunyaya nefsimizden baslayarak kuran ve sünnetin hakikatleriyle amel ve umumi bir dünya barışı teminidir. Günlük pis siyasetin yalanlariyla işimiz yok.
    Cevapla
  • ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Dayı, sende konuyu anlamamışsın, dini siyasete alet etmişsin...
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Zafer sen Ayasofya camii nin mahiyeyini onemi ni bi anla oyle konuş o camii insanlar namaz kilacak yer bulamiyorduda o yüzden açılmadı. O bu milletin bagimsizlik sembolu ittihadi islam baslangici feth yadigari fatihin bedduasindan kurtulus. Ve yer olsa daha 100 sebep sayarim
    Cevapla
  • Dayı 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen meseleyi anlamamışsın yeğenim. Mesele kaç kişinin namaz kılacağı değil; mesele diklenme, ayağa kalkma, kafa tutma ve ben olma meselesidir. Anlamadığın konularda yazma yeğen...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR