Kısa çalışma ödeneği hesaplara yattı mı? Kısa çalışma ödeneği sorgulama!

Pandemi süreci ile birlikte hayata geçirilen ‘’Kısa Çalışma Ödeneği’’ ödemeleri Temmuz ayında da devam edecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu ayın kısa çalışma ödeneğinin Kurban Bayramından önce hesaplara yatırılacağını açıkladı. Peki kısa çalışma ödeneği ayın kaçında verilecek?

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2020 08:44 GÜNCELLEME 30.07.2020 08:44 GÜNCEL
Kısa çalışma ödeneği hesaplara yattı mı? Kısa çalışma ödeneği sorgulama!
Kısa çalışma ödeneği hesaplara yattı mı? Kısa çalışma ödeneği sorgulama!

Corona Virüsten olumsuz etkilenen işveren ve çalışanlara yardımcı olabilmek için devletten kısa çalışma ödeneği verilmeye devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamaya göre Temmuz ayının ödenekleri bayramdan önce hesaplara yatmış olacak. Peki, Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Kısa çalışma ödeneği sorgulama nasıl yapılacak?

 

TEMMUZ AYI KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: "Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri 27 Temmuz'dan itibaren yapılacak" dedi.

 

Bakan Selçuk, “5 Ağustos’ta yapılması gereken Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerini erkene çektik. Böylece Bayram öncesinde vatandaşlarımıza bu destekleri ulaştırmış olacağız. Ödemeleri, 27 Temmuz’dan itibaren T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız.” dedi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ T.C NUMARALARINA GÖRE VERİLECEK

IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşların kısa çalışma ödeneklerinin PTT üzerinden yapılacağını hatırlatan Bakan Selçuk, “T.C. kimlik numaralarının son hanesi; 0-2 olanlara 27 Temmuz’da, 4-6 olanlara 28 Temmuz’da, 8 olanlara 29 Temmuz’da ödemeler yapılacak.” açıklamasını yaptı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SORGULAMA

e-Devlet üzerinden Kısa Çalışma Ödeneği sorgulama işlemi gerçekleştiriliyor. Aşağıda bulunan linke tıklayıp e-Devlet'e giriş yapabilirsiniz.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SORGULAMA EKRANI

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR?

Günlük kısa çalışma ödeneği; sigortalının son oniki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının % 60’ıdır. Bu şekilde hesaplanan kısa çalışma ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının % 150’sini geçemez. 

Kısa çalışma ödeneği, işyerinde uygulanan haftalık çalışma süresini tamamlayacak şekilde çalışılmayan süreler için, işçinin kendisine ve aylık olarak her ayın beşinde ödenir. Ödemeler PTT Bank aracılığı ile yapılmaktadır. Ödeme tarihini öne çekmeye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı yetkilidir.

Kısa çalışmanın günlük, haftalık veya aylık çalışma süresi içerisinde yapılacağı zaman aralığı işyerinin gelenekleri ve işin niteliği dikkate alınarak işverence belirlenir. Kısa çalışma yapılan süreler için, kısa çalışmaya tabi tutulan işçiler adına SGK Aylık Prim ve Hizmet Belgesi ile eksik gün gerekçesi “18-Kısa Çalışma Ödeneği” olarak bildirilir. Kısa çalışma ödeneğinin süresi üç ayı aşmamak kaydıyla kısa çalışma süresi kadardır.

Zorlayıcı sebeplerle işyerinde kısa çalışma yapılması halinde, ödemeler 4857 sayılı Kanunun 24 üncü maddesinin (III) numaralı bendinde ve 40 ıncı maddesinde öngörülen bir haftalık süreden sonra başlar. Bu bir haftalık süre içerisinde ücret ve prim yükümlülükleri işverene aittir. Kısa çalışma yapan işçinin çalışılmayan hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günlerine ilişkin ücret ve kısa çalışma ödeneği miktarı, kısa çalışma yapılan süreyle orantılı olarak işveren ve Kurum tarafından ödenir.

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • savaş esentürk 3 yıl önce Şikayet Et
    1 siğorta yatmıyor hanemize eksik ğün olarak yazılıyor 2 ayda 1500 TL alıyoruz işçiyi zor durumda bıraktınız nasıl hakkımı helal edeyim sana xdn söyle şimdi
    Cevapla
  • Ayşe 3 yıl önce Şikayet Et
    Keske ödenegi alan marketler de araştirma yapilsa işci kac saat calistiriliyor ...
    Cevapla
  • Hakan demir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ücretsiz izin ödeneği de erken tarihde verilecekmi acaba bir bilginiz varmı bu konu hakkında???
    Cevapla
  • Işsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Malesef ucretsiz izin nakdi desteginin bayramdan once ödenmesi ile ilgili bilgi gelmemiş bakanlığa...
    Cevapla
  • Melo 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet
    Cevapla
  • Gulnur 3 yıl önce Şikayet Et
    Temmuz 1 de ısten çıkarıldım bende alabilirmiyimki
    Cevapla
  • Mediha 3 yıl önce Şikayet Et
    Her ay yarıya düşüyor bu aydada 500 TL düşmez inşah. Sikotamızda ödemiyor böyle bizimhalimiz ne olaca
    Cevapla
  • sukran gök 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynı sey basımda ne kısa ödenek ne pandemı yardım.alkah o ısverenlerı bıldıgı gıbı yapsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR