Türkiye'den ABD ve Yunanistan'a yeni mesaj: Füze denemeleri yapılacak

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de kendisine rağmen hiçbir adımın atılamayacağını, bu bölgede en güçlü devletlerden biri olduğunu hatırlatması Yunanistan, İsrail ve ABD gibi ülkelerin çıkarlarına adeta çomak sokmuş ve planlarını bozmuştu. Türkiye, 18 Ağustos'ta Antalya Körfezi'nde Meis Adasının doğusunda yer alan bölgede "Füze Atışı Denemeleri" yapılacağının ilan edildiği bir NAVTEX yayınladı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.07.2020 00:59 GÜNCELLEME 24.07.2020 01:03 GÜNCEL
Türkiye'den ABD ve Yunanistan'a yeni mesaj: Füze denemeleri yapılacak
Türkiye'den ABD ve Yunanistan'a yeni mesaj: Füze denemeleri yapılacak

Türkiye, 18 Ağustos'ta Meis Adası açıklarında "Füze Atış Denemeleri" yapılacağının ilan edildiği yeni bir NAVTEX yayınlandı.

Türkiye'nin, Sismik Araştırma gemisi Oruç Reis'in Meis Adası'nın güney ve doğusunda sondaj faaliyetlerinde bulunacağını, ilgili makamlarca yayınlanan bir NAVTEX (denizcilik uyarı notu) ile duyurmasının ardından Yunanistan da karşı NAVTEX yayımladı. Atina'dan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin dün yayınladığı duyuruyu iptal eden ve söz konusu durumu görmezden gelmeye devam eden bir NAVTEX yayımladı" denildi.

TÜRKİYE YENİ BİR NAVTEX YAYINLADI

 

 

Tüm bu gelişmelerin ardından Türkiye, bugün saat 15.12 itibarıyla yeni bir NAVTEX yayımladı. Söz konusu NAVTEX ilanının gerekçesi olarak ise Antalya Körfezi'nde Meis Adası'nın hemen doğusunda yer alan bölgede Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından icra edilecek füze atış testleri gösterildi. NAVTEX'te atış testlerinin, 18 Ağustos tarihinde saat 06:00 ve 15:00 aralığında yapılacağı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi, Meis ve Rodos arasında kalan bölge için 21 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında geçerli olmak kaydıyla NAVTEX mesajı yayınlamış ve duyuruda bu bölgede Oruç Reis, Ataman ve Cengiz Han gemilerinin sismik araştırma yapacağı ifade edilmişti. Bunun üzerine Yunan hükümeti, Türkiye'yi kıta sahanlığına girmek ve egemenlik haklarını ihlal etmekle suçlayıp yeni bir NAVTEX yayınlamıştı.

YORUMLAR 57 TÜMÜ
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan kudurmasini anlarımda icimizdeki Rum sevicileri anlamıyorum. Kanlarında bozukluk var.
    Cevapla
  • Zekigören 3 yıl önce Şikayet Et
    Adalar yunanistan'ın değil, biz sesimizi çokarmadıkça burlar adaların kendilerine ait olduğunu düşünüyor, hiç bir geçerli hukuki tarafı yok söylemlerinin. Bizim taraf olduğumuz imzamızın bulunduğu bir belge sunabiliyorlarmı yok. Korkunun ecele faydası yok, ergeç sınırlarına çekilecek ege denizinde adalar kısalıp genişleyerek Türkiye Cumhuriyeti devletinin tapusu olarak ilan edilecek, kıyısı olmayanlar sussun yada savaşa hazır olsun
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nükleer silah yapip tüm düsmanlara bir mesaj vermeli
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Acil
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye israil ile anlasip libya ile olan deniz siniri gibi israil ile de yapmali misirli sisi arada kalacak türkiye ile anlasmak zorunda kalacak hafter yanlizlasacak
    Cevapla
  • İSMAİL ÖZTÜRK 3 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki yunaoğlanlara dikkat edelim!Bir masalda yunanı egeye dökmüştüler hani
    Cevapla
  • Bir vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Onun palavra olduğunu anlayacaklar bir gün abisi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR