Bakan Çavuşoğlu: Yunanları denize döktükten sonra...Son dakika Ayasofya tepkisi

Son dakika haberi....Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İspanyol mevkidaşı Arancha Gonzalez Laya ile Ankara'da basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, Laya'nın Ayasofya'nın 'Ortak ev' vurgusundan sonra "Ziyaret etmek anlamında söylüyorsa katılırım. Ama müze kalmasından bahsediyorsa orası 1453'ten beri camiydi. " dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.07.2020 13:53 GÜNCELLEME 27.07.2020 17:00 GÜNCEL
Bakan Çavuşoğlu: Yunanları denize döktükten sonra...Son dakika Ayasofya tepkisi
Bakan Çavuşoğlu: Yunanları denize döktükten sonra...Son dakika Ayasofya tepkisi

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İspanyol mevkidaşı Arancha Gonzalez Laya ile Ankara'da ortak basın toplantısı düzenliyor.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'da Türk Bayrağı'nın yakılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Onlar kendine yakışanı yapar. Savunma Bakanlığımız gereken açıklamayı yaptı." dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

 

TÜRK BAYRAĞININ YAKILMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'da Türk Bayrağı'nın yakılmasına ilişkin sorulan soruya, "Onlar kendine yakışanı yapar. Savunma Bakanlığımız gereken açıklamayı yaptı. Bayrak yakmak onlara yakışırdı. Biz Yunanları denize döktükten sonra bile bayraklarına karşı saygılı olduk" dedi.

LAYA'NIN AYASOFYA SÖZLERİNE KARŞILIK

Çavuşoğlu, Laya'nın 'Ayasofya'nın ortak ev kalması tercihimizdir' sözlerine, "Ziyaret etmek anlamında söylüyorsa katılırım. Ama müze kalmasından bahsediyorsa orası 1453'ten beri camiydi. 86 yıllık bir müze süresi oldu. Bununla ilgili bir söz ise katılmıyorum." diye konuştu.

LİBYA 

Libya ile ilgili soruya yanıt veren İspanya Dışişleri Bakanı Gonzalez Laya, "BM'nin silah ambargosu ile ilgili kararını destekliyoruz. AB bunu destekliyor. İrini ile birlikte bunu destekliyor. Deniz, kara ve hava yolu ile giren tüm silahları kapsıyor. Çok ciddi jeopolitik gerilimler mevcut. İspanya için de önemli bir bölge" dedi.

SEYAHAT KISITLAMASI

Bakan Çavuşoğlu, turizmde İspanya'yı rakip olarak görmediklerini ifade ederek, "Başta sağlık turizmi olarak nasıl işbirliği yapabileceğimizi değerlendirdik." dedi.

Çavuşoğlu AB'nin seyahat kısıtlamasına ilişkin ise, "Verilere göre karar verilmesi lazım. Biz bu verileri bölge bölge, şehir şehir AB ile ve isteyenler ile paylaşıyoruz. Buna göre karar alınsaydı tamam. Liste objektif kriterlerden uzak. Listede olan bir ülke yarısından fazlası coğrafi olarak sokağa çıkma yasağı var. Bu kararların alınması bazı ülkelerin isteği ile oldu. Kendini güçlü gören bazı ülkelerin talebi ile oldu biz bunu biliyoruz. Objektif kriterlerin savunulması gerek." diye konuştu.

KİMSE TÜRKİYE'Yİ SUÇLAMASIN

Libya konusuna değinen Çavuşoğlu, "BM'nin 22.59 sayılı kararı, meşru Libya hükümetini destekleyeceksiniz, saldıranlarla bağlantınızı keseceksiniz diyor. Suçlayan ülkeler için söylüyorum, kimse Türkiye'yi suçlamasın. Türkiye Libya UMH'den yana olmasına rağmen tek çözümün siyasi çözüm olduğunu söylüyoruz. İrini anlaşması taraflı. Hafter'i destekliyor Libya'nın meşru hükümetini cezalandırıyor. Havadan, karadan ve denizden giden silahları denetliyor mu? Rusya ve Fransa'dan, BAE'den gelenleri denetliyor mu?"

YORUMLAR 63 TÜMÜ
  • Arif Inanç 2 yıl önce Şikayet Et
    Yok be Sayın Bakanım. Yunanlıların biz denize dökmedik ki; onlar atlayıp kaçtılar.
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    a h be sayin bakanim yanindaki kafire ilk soru olarak eski Kurtuba Camiisi simdi ise ( Cordoba Katedrali) kilisesi olarak geciyor siz yaparken iyide kilmseler agziniu acmadi ,biz yaparken neden kötü olsun diye bir sorsaydi Allah derdim o kafir orada inan kalp krizi gecirirdi
    Cevapla
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Keşke yüzüne kurtuba camii,sini carpsaydı.
    Cevapla
  • Yozgat66 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan iyi haddini bildirmiş . Bunları Ayasofya kebir camii ‘e artık abdestsiz sokmamak lazım. Hemde boy abdesti.... Bence bunların ağızlarının söylediğini kulakları duymuyor galiba.
    Cevapla
  • Urfalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Dış işleri bakanımız gerçekten dış ilişkilerde alanında tecrübeli bir bakanımız başarılarınızın devamını dilerim sayın bakanım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR