Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı? 30 Temmuz - 5 Ağustos tarihlerinde yasak uygulanacak mı?

Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte 30 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arası uygulanması muhtemel sokağa çıkma yasağı, en çok tartışılan konuların arasına girdi. Kurban ibadeti için hazırlıklarını tamamlayan vatandaşlar, bayram öncesi yapılacak açıklamaları pür dikkat takip ediyor? İşte merak edilen sorunun cevabı...

ABONE OL
GİRİŞ 28.07.2020 15:50 GÜNCELLEME 29.07.2020 09:16 GÜNCEL
Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı? 30 Temmuz - 5 Ağustos tarihlerinde yasak uygulanacak mı?
Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı? 30 Temmuz - 5 Ağustos tarihlerinde yasak uygulanacak mı?

Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağı bayram öncesi en çok merak edilen konuların başında yerini aldı. Zira bildiğiniz gibi Ramazan Bayramı'nda 81 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Buna benzer bir yasağın ise 31 Temmuz 2020 Cuma günü başlayacak olan Kurban bayramı içinde alınıp alınmayacağına ilişkin gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak açıklamaya çevrilmiş durumda. Peki bu yıl Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? İşte en çok merak edilen sorunun cevabı...

 

 

KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

27 Temmuz'da yapılan Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  'Kurban Bayramı için böyle bir adım atmak biraz zor ama değerlendirmesini Bilim Kurulu yapacağı gibi biz de Bilim Kurulu ile bunu tabii paylaşabiliriz' şeklinde bir açıklamada bulundu. 

Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanacağına ilişkin resmi kanallardan henüz net bir açıklama yapılmadı. Açıklamanın yapılması halinde detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

 

 

İL BAZINDA KISITLAMA OLABİLİR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz haftalarda yapılan Bilim Kurulu toplantısından sonra, il bazında bazı kısıtlamaların olabileceğine işaret etmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? sorusu üzerine Bilim Kurulu'nda konunun tartışıldığını ve gelecek hafta gelen tabloya göre tekrar konuşulacağını aktardı. Koca; 'Bugün kısmen Bilim Kurulu'nda gündeme geldi. Ama bir öneri noktasına gelmedi. Özellikle önümüzdeki haftalarda salgının seyrine göre netleşmiş olur. Ülke genelinde sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi. Bir takım tedbirlerin olabileceği. İl bazında kısıtlamalar söz konusu olabilir.Burada temelde ülke genelinde bir sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi. Ama bir takım tedbirlerin olabileceği, özellikle il bazında yer yer kısıtlamaların gündeme gelebileceği ve İl bazında vaka artışı söz konusu olursa orada tedbirleri arttırma gerekebilir. İl bazında bir takım kısıtlamalar söz konusu olabilir. Gelecek hafta 'Kurban Bayramı' için tekrar konuşmuş olacağız." açıklamasında bulunmuştu.

2020 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN

Kurban Bayramı bu yıl 31 Temmuz 2020 Cuma günü başlayacak. 3 Ağustos 2020 Pazartesi günü sona erecek. Kurban Bayramı Arefesi ise 30 Temmuz gününe denk geliyor.

Kurban Bayramı Ne Zaman Başlayacak Ne Zaman Sona Erecek;

AFERE GÜNÜ: 30 Temmuz Perşembe
KURBAN BAYRAMI 1. GÜN: 31 Temmuz Cuma 
KURBAN BAYRAMI 2. GÜN: 1 Ağustos Cumartesi
KURBAN BAYRAMI 3. GÜN: 2 Ağustos Pazar
KURBAN BAYRAMI 4. GÜN: 3 Ağustos Pazartesi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR